Terug naar actueel
Events

20 april 2023 | MBA Proefles Financieel Management

In events door Business School Nederlands

Van 15.00 tot 17.00 uur.

Finance is geen wiskunde, het is ook geen exacte wetenschap, finance is een taal! Een manier waarop we met elkaar communiceren, zodat we op een snelle en efficiënte manier informatie kunnen uitwisselen. Wil jij ook de taal van finance leren en nog veel meer andere onderwerpen oppakken? Kom dan eens ervaren of een opleiding bij de BSN met Action Learning jouw aanspreekt.

Tijdens deze MBA-proefles behandelen we Financieel Management (een van de hoofdvakken uit onze MBA-opleidingen) volgens de Action Learning methode. Deze wordt gegeven door onze docent Susan Marcussen. Susan heeft vanwege een dyslectische achtergrond een bijzondere methode ontwikkeld. Alle Financieel Management onderwerpen geeft ze weer in een, voor de leek, begrijpelijk samenhangend geheel. Haar motto is dan ook: “Als je het niet eenvoudig uit kunt leggen, begrijp je het zelf niet goed genoeg.”

Als professional heb je natuurlijk al regelmatig te maken gehad met financiële rapporten en heb je al menig budget besprekingen gevoerd. Gedurende de proefles bespreekt Susan met jou en de andere deelnemers een aantal belangrijke verbanden binnen Financieel Management die je al voor 80% beheerst. Iedereen zal verschillende hiaten in zijn kennis hebben. Een veel gehoord citaat: “Is dat echt zo? Daar heb ik op deze manier nog nooit naar gekeken.”

Om de beleving zo realistisch mogelijk te maken, kun je bij jouw aanmelding vragen indienen die te maken hebben met jouw eigen praktijksituatie. Tijdens de proefles behandelt Susan een paar van de ingediende vragen. Je krijgt meteen nieuwe inzichten, ervaart het niveau van onze MBA en beleeft onze manier van lesgeven.
Na de proefles ben je nieuwsgierig naar het eerstvolgende financiële overzicht dat je zelf gaat ontvangen. Leer de taal van finance te gebruiken om betere vragen te stellen, te begrijpen wat er gebeurd is en de juiste acties te definiëren. Misschien ga je nog wel met een actiepunt naar huis om de financiële resultaten van de organisatie te verbeteren…

“Het is een heel bijzonder voorrecht om met mensen bezig te mogen zijn en ze uit te leggen hoe finance werkt. Het is niet alleen vreselijk leuk om te doen, het geeft ook enorm veel voldoening om het begrip te zien ontstaan bij deelnemers.”

Meld je direct aan voor de MBA-proefles op 20 april 2023.

Wil je ook andere proeflessen bijwonen? Kijk dan op onze pagina MBA-proefles.

Beluister ook de podcast van Susan en/of bekijk haar TEDx Talk.

Business School Nederland

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.