Terug naar actueel
Events

8 februari 2023 | Themabijeenkomst: In de leerstand

In events door Business School Nederlands

Van 16.00 tot 19.30 uur.

Gaan jouw medewerkers bij veranderingen in de Weerstand of in de Leerstand? En wat doe jijzelf? Dit is zeer bepalend voor je organisatie of je daadwerkelijk veranderingen bereikt. Wanneer jouw medewerkers ‘in de leerstand’ blijven, zijn zij in staat makkelijker mee te bewegen met veranderingen dan wanneer zij in de weestand schieten en graag vasthouden aan hun routines. Maar hoe voorkom je dit laatste?

De kracht zit hem in een werkomgeving te creëren die mensen dagelijks uitnodigt tot leren. Jij als leidinggevende, HR-manager of L&D-professional speelt daar een belangrijke rol in bij het tot stand brengen van zo’n werkomgeving. Hoe doe je dat? Onze HRM-docent Isolde Kolkhuis Tanke reikt je praktische tools aan met haar boek ‘In de leerstand’.

Programma

Wat doe je als je medewerkers in de weerstand schieten bij veranderingen? Nee, het is niet nodig om ze doorlopend naar cursussen te sturen. Veel belangrijker is een werkomgeving te creëren waar je jouw medewerkers ‘in de leerstand’ brengt en laat blijven. Onze HRM-docent Isolde Kolkhuis Tanke schreef het boek ‘In de leerstand’ vol praktische denk- en doe-richtingen met een nadrukkelijk oog voor de variëteit aan werkomgevingen, zoals die van ervaren professionals, praktisch geschoolde medewerkers, jongere medewerkers en managers zelf. Ze neemt je hier graag in mee tijdens deze themabijeenkomst.
Ze laat je hierbij kennismaken met de methodiek van Actieleerteams. Dit geeft praktische handvatten om zo’n ‘leerstand bevorderende werkomgeving’ te realiseren in de eigen organisatie. Want blijven leren is niet alleen een kwestie van erover praten, maar vooral door te doen!

Resultaat

Het doel van deze bijeenkomst:

  • Een nieuw perspectief geven op het versterken van duurzame inzetbaarheid
  • Inzicht geven in de methodiek van Actieleerteams waarmee je in je organisatie gezamenlijk de stap zet naar het DOEN
  • Praktijkervaringen delen en vertalen naar je eigen werkomgeving
  • Netwerken met gelijkgestemde nieuwsgierige studenten en alumni
BSN docent Isolde Kolkhuis Tanke

Wie is Isolde?

Dr. Isolde Kolkhuis Tanke is oprichter en eigenaar van het onderzoeks- en adviesbureau Kolkhuis Tanke/duurzaam leren in organisaties. In 2008 promoveerde zij op het proefschrift ‘Competent blijven werken in latere loopbaanfasen’. Zij is HRM-docent en lector bij onze business school en is sinds 2012 parttime verbonden aan de Universiteit Utrecht, als docent in de Masteropleiding Onderwijskunde. Bovendien is zij hoofdredacteur van het toonaangevende HRD-vakblad Opleiding en Ontwikkeling (O&O). Isolde studeerde Pedagogiek en Onderwijskunde aan de Universiteit Utrecht. Vervolgens werkte zij gedurende tien jaar bij de Nederlandse Spoorwegen. Daar bouwde zij een brede werkervaring op als opleidingskundige, managementopleider, projectleider en veranderkundig adviseur. Ook is zij werkzaam geweest in diverse commerciële functies. Daarna richtte zij haar eigen onderzoeks- en adviesbureau ‘Kolkhuis Tanke/duurzaam leren in organisaties’ op. Ze beschikt inmiddels over veel deskundigheid in vraagstukken op het gebied van Human Resource Development. Ze heeft ruime ervaring opgebouwd in het adviseren over en begeleiden van leerprocessen die bijdragen aan het realiseren van verbeteringen en veranderingen in organisaties.

Aantal deelnemers

Er is plaats voor max 45 deelnemers.

Kosten

Studenten en Tractus leden GRATIS
Alumni (geen lid van Tractus) en overige deelnemers betalen € 60,-
Elke deelnemer mag gratis 1 introducee meenemen

Locatie

Business School Nederland
Herenstraat 25
4116 BK Buren

Business School Nederland

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.