Terug naar actueel
Artikelen

“De Action Learning MBA levert direct meerwaarde in je dagelijkse werk”

In artikelen door Business School Nederland

Action Learning MBA-student Marc Bleij werkt als change portfolio manager bij ABN AMRO. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het datamanagement en de distributie van de bank. Hij houdt zich bezig met het verbeteren van de werkwijze, het portfoliomanagement en executie van de datastrategie. Wat was voor hem de reden een bedrijfskundige opleiding te gaan doen en wat was de toegevoegde waarde om de Action Learning MBA te volgen?

Waarom koos je voor de Action Learning MBA?

“Al een tijdje liep ik rond met de gedachte om een MBA te volgen. Er waren voor mij twee redenen: (1) meer inhoudelijke kennis opdoen voor eigen organisatievraagstukken en (2) het vergroten van mijn eigen marktwaarde. Ik wist alleen niet of ik het kon opbrengen om ruim twee jaar in de studieboeken te zitten. Daarom ben ik eerst begonnen met de post-hbo Bedrijfskunde aan de Hogeschool Inholland. Deze opleiding duurde 9 maanden. Daarna had ik de keuze om door te stromen naar de Action Learning MBA van Business School Nederland. Daar heb ik toen voor gekozen. In deze Action Learning MBA-opleiding kun je een aantal vrijstellingen krijgen wanneer je een post-hbo Bedrijfskunde aan de Hogeschool Inholland hebt gedaan.”

Wat was voor jou de toegevoegde waarde om aansluitend de Action Learning MBA bij Business school Nederland te volgen?

“Ik koos voor BSN vanwege de actiegerichtheid van de MBA-opleiding, de Action Learning methodiek en het logische vervolg na de post-hbo Bedrijfskunde. Tijdens de MBA ga je met urgente problemen en vraagstukken uit jouw eigen praktijk aan de slag. Hierdoor kun je alles direct toepassen wat je leert. En vooral in dit laatste zit de meerwaarde van deze opleiding. Het vraagt best wat van je zelfdiscipline en vrijheid. Tegelijkertijd vliegt de tijd voorbij en krijg ik veel energie van de sessies en ervaringen van docenten en medecursisten.”

Wat heeft de Action Learning MBA jou gebracht?

“Deze MBA levert direct meerwaarde in je dagelijkse werk, doordat je met echte organisatievraagstukken van je werkgever aan de slag gaat. Je gaat uitdagingen vanuit een ander perspectief zien. Je bent je meer bewust van je (persoonlijke) vaardigheden. De Action Learning methodiek leert je om in je werk open vragen te blijven stellen zonder al een oordeel of een oplossing te hebben. Iets wat overigens ook helpt bij de gesprekken die ik voer met mijn puberende kinderen. Uiteraard popt er wel eens een oordeel op, maar hier ben je je nu bewust van en dat motiveert om de juiste vragen te blijven stellen.”

Dankzij de MBA en de directe toepassing van deze opleiding in mijn werk, krijg ik steeds meer en leukere organisatievraagstukken van mijn werkgever die ik mag oplossen.

Nieuwsgierig of deze Action Learning MBA-opleiding ook bij jou past? Bekijk het programma en vraag een adviesgesprek aan.

Indra

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

10 + 7 =