Terug naar actueel
Artikelen

“Door de Action Learning MBA ben ik zelfstandiger en zekerder”

In artikelen door Business School Nederland

Waarom leert Katinka de Boer? Als eigenaar van thuiszorgorganisatie en directeur van Zorgbegrip heeft zij bij Business School Nederland (BSN) de Action Learning MBA gevolgd. Ze had nooit durven dromen haar MBA-titel te behalen, maar dat is haar dus mooi gelukt! Het heeft haar niet alleen een titel opgeleverd, maar belangrijker nog: het heeft haar persoonlijk en zakelijk positieve impact opgeleverd.

De MBA-verrijking na een Post-hbo Bedrijfskunde

Katinka had nooit durven dromen dat ze ooit een MBA-opleiding zou volgen, vertelt ze ons.

“Ik had een overtuiging dat ik dat niet zou aankunnen. Totdat ik mijn post-hbo Bedrijfskunde opleiding succesvol afrondde. Dat gaf mij zelfvertrouwen om door te studeren voor de Action Learning MBA bij BSN. Ook durfde ik het aan om deze opleiding te volgen, omdat ik al in het ritme van studeren zat, en de fantastische groep medestudenten óók met mij meegingen. We kenden elkaar al en zochten en vonden makkelijk steun bij elkaar, als een van ons het even niet meer zag zitten.”

“De MBA-opleiding geeft een pittige verdiepingsslag op hetgeen je al geleerd hebt. Je krijgt vrijstellingen van behaalde onderdelen wanneer je de post-hbo Bedrijfskunde hebt gevolgd. Dat scheelt behoorlijk, aangezien je werk, gezin en studie moet zien te combineren. Omdat ik een eigen bedrijf heb en destijds net moeder was geworden, was ik erg blij met de vrijstellingen. Ik heb altijd enorme bewondering gevoeld voor de collega’s die wél alle managementhoofdvakken van de MBA door moesten werken. Dat is pittig.”

Zakelijke doorbraken door de Action Learning MBA

De MBA-opleiding heeft Katinka’s denkwijze primair verbeterd.

“Door situaties van een bepaalde probleemstelling goed uit te diepen, kom je vaak tot een goede oplossing. We namen de tijd om met elkaar die verdieping op te zoeken en het probleem van alle kanten te bekijken aan de hand van de praktische Action Learning leermethode. Hierdoor stap je uit de versnelling. Vaak willen we namelijk snel een oplossing zoeken, maar dat is niet altijd de beste oplossing.

Door deze methode regelmatig in mijn bedrijf toe te passen, kom ik tot betere en strategische oplossingen. Om een voorbeeld te geven: het ziekteverzuim in mijn organisatie is 2,7%, waar het landelijk boven de 8% ligt. Achter deze cijfers zit veel beleid en dienend leiderschap. Alles wat ik geleerd heb, komt hierin terug. Een ander voorbeeld is de verlaging van de personele kosten. Daar is mijn MBA-afstudeeronderzoek over gegaan.”

“Daarmee is er meer dan € 100.000,- op personele kosten bespaard ten opzichte van het jaar ervoor, terwijl we in het aantal fte zijn gegroeid!”

Persoonlijke groei en zelfverzekerd leiderschap

Op persoonlijk vlak heeft de MBA-opleiding Katinka meer zelfvertrouwen gegeven.

“Het lukt mij om complexe situaties goed te kunnen overzien en daarop te reageren. Ik ben zelfstandiger geworden en zekerder over de te nemen en de genomen besluiten. Als jonge vrouw aan het hoofd van een eigen bedrijf met 15 fte medewerkers, heb je dat wél nodig om stevig in je schoenen te blijven staan.”

Ik ben een blij mens, en ik zit vol ideeën. Doordat ik de MBA-opleiding heb afgerond kan ik mijn ideeën makkelijker vertalen in een plan en kan ik het ook slimmer aanpakken. Zo heb ik bijvoorbeeld snel leren lezen bij het vak SmartReading. Daarmee lees ik een managementboek binnen een half uur uit en verwerk ik mijn opgedane kennis in een sheet.”

Ook heeft Katinka geleerd om een onderzoek op te zetten bij het vak Research Methodologie.

“Dat pas ik nu ook in het klein toe in mijn organisatie, het creëert draagvlak voor ideeën, maar we doen er ook nieuwe kennis mee op. Deze kennis geeft ons een concurrentievoorsprong!”

Impact en transformatie met de BSN MBA

Katinka de Boer’s verhaal laat de krachtige transformatie zien die mogelijk is door de Action Learning MBA van BSN. Deze opleiding biedt niet alleen diepgaande kennis en praktische vaardigheden, maar stelt deelnemers ook in staat om substantiële, duurzame veranderingen in hun organisaties en persoonlijke levens aan te brengen. De combinatie van academisch leren en praktische toepassing creëert een platform van waaruit leiders zoals Katinka niet alleen in hun carrière, maar ook als persoon groeien, en zo een blijvende impact op hun omgeving achterlaten.

Wil je ook ervaren welke impact Action Learning heeft op jouw manier van denken en handelen en wil je kennis maken met onze MBA? Volg dan een MBA Proefles en ontdek of deze opleiding bij je past.

Business School Nederland

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

12 + 7 =