Terug naar actueel
Artikelen

Technobis: innovatie in de voorhoede van MedTech, PharmaTech en BioTech

In artikelen door Business School Nederland

‘Tech in mind, human at heart’

Technobis begon meer dan 25 jaar geleden als ontwikkelaar van precisie-instrumenten in een caravanstalling in Heemskerk. Sinds zij in 2015 hun ISO13485 certificering ontvingen, ligt hun focus op het creëren van een betere wereld van gezondheidszorg, door het verbeteren en produceren van medische apparatuur.

De kracht van co-creatie

Met dit in gedachten begon de middag met een rondleiding bij Technobis, waarbij de deelnemers kennismaakten met drie vooraanstaande bedrijven binnen het concern: High Tech Solutions, Crystallization Systems en PhotonFirst. Deze bedrijven opereren in de voorhoede van de MedTech-, PharmaTech- en BioTech-industrieën en bieden oplossingen voor complexe klantvragen door gebruik te maken van geavanceerde technologieën. Er werd ingezoomd op PhotonFirst. Dit bedrijf ontwikkelt technologie op basis van photonica. Hun oplossingen leveren data, waarmee de klant geïnformeerde beslissingen kan nemen over bijvoorbeeld de status van materialen. Denk hierbij aan het monitoren van een helikopterrotors of de werking van treinwielen op de rails.

Task, composition en climate

Na de rondleiding volgde een zeer inspirerende masterclass over het ontwikkelen van high performing teams in een VUCA-wereld, gepresenteerd door John de Kok. Deze sessie bood inzicht in de elementen die bijdragen aan het succes van high performing teams, met als kern het HPT Framework, bestaande uit drie cruciale elementen: task, composition en climate. John benadrukte het belang van strategie in teamontwikkeling en illustreerde dit met diverse voorbeelden, zoals Google’s ‘20% time’ beleid. Dit beleid stelt werknemers in staat om 20% van hun tijd te besteden aan projecten naar keuze, wat vaak tot innovatieve ideeën leidt.

Een kwestie van perceptie…

De masterclass werd gekleurd door de vele praktische tips en inspirerende anekdotes die John gaf. Zo werd het belang van fysieke en psychologische factoren besproken, zoals de invloed van een koude of warme drank op de perceptie van een ontmoeting, of de impact van een harde stoel op onderhandelingsvaardigheden. Ook werd ingegaan op de fundamentele rol van de eerste jaren van iemands leven, de zogenaamde ‘attachment period’, in het vormen van vertrouwen en relaties. De kleine experimentjes, die hij met de deelnemers deed om aan te tonen wat het brein doet met de keuzes die je maakt, bevestigden de theorie door het zelf te beleven.

Wat heeft deze dag ons gebracht?

Deze dag gaf alumni en studenten niet alleen inzicht in de innovatieve technologieën van Technobis, maar bood ook waardevolle inzichten in teamontwikkeling in een dynamische wereld. Ze zien het thema ‘High Performance Teams in een VUCA-wereld’ in de toekomst dan ook graag terug in de programma’s van Business School Nederland.

Kortom: het was een meer dan geslaagde dag, die werd afgesloten met een gezellig diner in Alkmaar!

Een greep uit de reacties van de deelnemers…


Het is mijn missie om bedrijfskunde, neurowetenschappen en organisatiepsychologie te integreren, om werknemerspotentieel optimaal te benutten en de strategie te overtreffen. Door te begrijpen hoe het brein en menselijk gedrag werken, bevorderen we teamwork, welzijn en leiderschap, waardoor organisaties een productief, gezond personeelsbestand opbouwen voor duurzame resultaten.”

John de Kok, Chief Executive Officer, Technobis Group

Business School Nederland

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

9 + 3 =