Selecteer een pagina

Financiering

Waar haal ik het geld vandaan? Wat houdt je nog tegen, start dit jaar nog!

 

Je wilt een MBA opleiding volgen, maar hebt geen recht meer op de reguliere studiefinanciering? Waar haal je het geld dan vandaan? Speciaal voor jou is het Levenlanglerenkrediet in het leven geroepen. Ook zijn je studiekosten dit jaar nog aftrekbaar bij de belastingdienst. Wat houdt je nog tegen, start dit jaar nog!

 

Levenlanglerenkrediet

Vanaf het studiejaar 2017-2018 kan iedereen die een deeltijd opleiding gaat volgen op hbo of universiteit tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor de studiekosten. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het Levenlanglerenkrediet en geldt uitsluitend bij Business School Nederland (BSN) voor de Action Learning en Executive MBA-opleidingen.

Hoeveel lenen

Je kunt per (studie)jaar het bedrag lenen dat je aan lesgeld moet betalen. Daar geldt wel een maximum voor. Voor een volledig MBA-programma kun je een maximum van € 10.030,20 per jaar lenen. Een aantal kosten is uitgesloten voor de lening, zoals de studiereis naar China.

Hoelang lenen en wanneer uitbetaald?

Je krijgt een Levenlanglerenkrediet voor de duur van je opleiding, in het geval van BSN is dit 24 maanden. Het bedrag (1/12 deel van het collegegeld of lesgeld dat je moet betalen) wordt aan het eind van elke maand uitbetaald.

Terugbetalen

Na afronding van je opleiding start de aflossing van je lening in het daaropvolgende jaar. Je hebt dan maximaal 15 jaar de tijd om het Levenlanglerenkrediet terug te betalen, inclusief rente. In 2018 is de rente 0 procent. Houd het rentepercentage in de gaten via
Hoeveel je per maand moet aflossen, hangt af van je inkomen.

Aanvragen

Als je bent ingeschreven als student bij BSN kun je het Levenlanglerenkrediet aanvragen via Mijn DUO.
Wij als onderwijsinstelling dienen je aanvraagformulier mede te ondertekenen. Stuur het formulier naar ons toe en we regelen dit voor je.
Wanneer het krediet aan je is verstrekt, mag je de studiekosten in maximaal 24 maanden via een gunstige betalingsregeling aan BSN betalen. Dit is een uitzondering die we voor jou maken. Normaal gesproken is er een betalingsregeling van maximaal 4 termijnen voor een MBA-opleiding.

Ga voor de voorwaarden naar www.duo.nl.

Lees hier ook de casus over scholingsaftrek en Levenlanglerenkrediet

De scholingsaftrek verdwijnt NIET en blijft ook per 1 januari 2019 gehandhaafd!

Het nieuwe kabinet zou een besluit nemen over een fiscale regeling voor stimulering van scholing vanaf 2019, maar heeft besloten dat de huidige regeling van kracht blijft. Een brede coalitie van werknemers en werkgevers wilde de aftrek behouden.Ook in 2019 blijft de scholingsaftrek onverkort van kracht. Een goede reden je opleiding nog in 2019 te starten.

Meer informatie?

Voor meer informatie over onze MBA-programma’s en betalingsregelingen en/of hulp bij je DUO aanvraag neem contact op met Merel van der Ham via 0344-579044 of mail naar merel@bsn.eu.

Share This