Selecteer een pagina

De boeken van... Gabriëlle Verbeek

Zappen door de tijd

Is je tijd gevuld met zinvolle bezigheden en zaken die ‘ertoe doen’? Hoe kun je als manager of ondernemer succesvol zijn in je werk en toch balans houden in je leven? Laat je inspireren tijdens dit TimeEvent

Op 9 november is het tijd voor reflectie en verdieping van je tijdsperspectief. Je krijgt inzicht in de belangrijkste bronnen van ‘tijdsdruk’. We bekijken de tijdsbeleving van mensen in de 21e eeuw, speciaal als het gaat om de balans werk-privé. We maken onze persoonlijke tijddiagnose aan de hand van creatieve werkvormen. Je krijgt 33 tips mee voor meer energie en ontspanning in jouw dagelijkse tijd.

Hoe komt het dat we zo bizar ‘druk’ zijn?
Wat doen we met de uren die we hebben? Genieten we genoeg van onze tijd of laten we ons op sleeptouw nemen door onze mobiele telefoon en andere tijdvreters? In onze tijd voelen we ons vaak gejaagd, onzeker of schuldig over onze tijdsbesteding. Het leven lijkt steeds sneller te gaan.

Gabriëlle Verbeek sprak mensen tussen 4 en 101 jaar en laat hun worstelingen en ontdekkingen zien. Lees het echte verhaal over onze tijdsdruk! Over hoe de tijd opgeslokt wordt door allerlei verplichtingen, en ook wat we zelf kunnen doen aan tijdstress.
Zappen door de tijd geeft een fascinerend inkijkje in de moderne tijdsbeleving. Je kunt met vragen en creatieve werkvormen je eigen tijddiagnose maken. Met praktische tips voor een beter gevoel over je tijd.

Zappen door de tijdLees hier alvast een stuk uit het boek.
‘Druk-zijn’ en ‘weinig tijd hebben’ zijn niet alleen de kwellingen van het moderne bestaan. Het zijn ook de symbolen van succes. Zelfs al kunnen we daar tegelijkertijd erg veel last van hebben en onder lijden. Maar tijdstress heeft ook een prettige of zelfs bevredigende kant.

“Ik betrap me er wel op dat drukdrukdruk ook een soort verkapte norm is. Alsof je alleen dan geslaagd bent. Het komt vanzelf, als je hier een tijdje werkt. Iemand die zegt dat hij het niet druk heeft, is zelfs een beetje verdacht. Dus dat hoor je nooit.” (manager verzekeringsmaatschappij, 47 jaar)

Het heeft ‘status’ om druk te zijn en weinig tijd te hebben. Ook in de ogen van anderen. Je hebt vast een groots en meeslepend leven en bent belangrijk, als je druk bent. Het hebben van weinig tijd of het besteden van veel tijd aan ‘belangrijke zaken’ betekent dat je je ambities realiseert. Dat je gaat in de snelle wereld vol kansen en mogelijkheden. Want we draaien tenminste volop mee in de tredmolen van het hollende bestaan.

Gabriëlle VerbeekGabriëlle Verbeek is ondernemer, onderzoeker, zorgvernieuwer en moeder van twee zonen. Ze heeft altijd veel interesses en hobby’s gehad, waaronder schilderen, zingen, boogschieten en hoge bergen beklimmen. Dus ervaringsdeskundige, als het gaat om tijdstress! In 2011 promoveerde zij op het onderwerp ‘tijdsbeleving in de zorg’. Sinds 2015 organiseert ze TijdEvents via www.neemjetijd.nl. Haar doel: “Ik help mensen hun tijd te ervaren als speeltuin van mogelijkheden, in plaats van een dagelijks gevecht.”

Na de workshop is er de mogelijkheid tot het kopen van het boek “Zappen door de tijd”.

Datum
9 november 2017

Tijd
19.30 – 21.00 uur met aansluitend een borrel (ontvangst vanaf 19.00 uur)

Prijs
Dit is een gratis event van Business School Nederland

Locatie
Business School Nederland
Herenstraat 25
4116 BK Buren

SANDRA BLANKENSTEIN

SANDRA BLANKENSTEIN

Programma voorlichting

Share This