Durf te dromen

Maak je dromen waar

Wij geloven in dromen en het realiseren van dromen; van jezelf ontwikkelen van een specialist naar een generalist of vice versa. Van het onderbouwen van je handelingen tot en met het duwtje in je rug om je eigen bedrijf op te starten. Van bewust onbekwaam, naar bewust bekwaam. Veel van onze alumni gingen u voor. Lees hieronder de gerealiseerde dromen.

Van ‘Living the Brand’ naar ‘Living the Dream’
“Met uitzondering van een teleurstellende C voor Marketing, scoorde ik voor al mijn Action Learning Projecten een A.” In 2001 rondde Eric Gietman de Executive MBA bij BSN Cum Laude af met zijn masters project ‘Living the Brand’. Die magere C was de reden dat hij besloot om zijn dissertation volledig op branding te richten. Hij is daar achteraf nog elke dag blij om, want juist die verdieping deed hem inzien hoe geweldig hij branding daadwerkelijk vindt. Sinds die tijd is branding zijn hobby en is hij dagelijks bezig met dit onderwerp.
Lees meer

‘Mijn dissertation heeft mijn manier van denken en kijken wezenlijk veranderd’
Iris van der Horst, Manager Algemene Zaken bij Lentis, combineerde haar MBA, een drukke baan én training voor het EK en WK Endurance. Ze slaagde op alle fronten. Het eerste wat we doen als we alumna Iris bellen, is haar feliciteren. Niet alleen met haar MBA-diploma, maar ook met de bronzen medaille die ze op het WK Endurance met het Nederlandse team in de wacht sleepte.
Lees meer

‘Door mijn dissertation word ik gezien als autoriteit in mijn vakgebied’
Door je dissertation een nieuwe baan voor jezelf creëeren? Het was niet per se een vooropgezet plan, maar dat is wel hoe het in de praktijk uitpakte voor Jan Martijn Broekhof. Als externe onderzoeker richtte hij zijn dissertation op Intermax, een managed hostingbedrijf met een sterke focus op informatiebeveiliging. Het leidde tot de aanbeveling om een nieuwe onderneming op te richten, gespecialiseerd op informatiebeveiliging. Anno 2016 is dat precies wat Intermax gedaan heeft door Guardian360 BV te lanceren, met Jan Martijn als directeur.
Lees meer

‘Vroeger dacht ik altijd dat ik het zelf beter wist. Nu weet ik: samen weet je écht meer’
‘Van MBO naar MBA’: het zou de titel van een biografie kunnen zijn. Dat is het in zekere zin ook, namelijk het CV van 30-jarige Paulien van Eerdenburg. Op 18 april jl. zwaaide ze met haar MBA-diploma in de hand af bij Business School Nederland. “Ik had de MBA nodig om een stap verder te komen. Ik voel me nu helemaal ready om mijn doel te bereiken: Nederlandse ondernemers te helpen groeien tot de meest succesvolle én gelukkige van Europa.”
Lees meer

‘Niet alleen ik, maar mijn hele organisatie plukte de vruchten van mijn Action Learning MBA’
‘Ik had veel verwacht voordat ik aan de MBA begon, maar niet dat de opleiding het ondernemersbloed in me zou aanwakkeren. Het was niet voor het eerst dat ik met de gedachte speelde om voor mezelf te beginnen – dat deed ik tien jaar geleden ook al – maar dit keer wist ik ineens wél welke kant ik op wilde.’ In januari 2017 lanceerde Remco Hopmans, kort na het inleveren van zijn dissertation, zijn eigen onderneming Peekaboo Consultancy Services.
Lees meer

Wencke Eijkelkamp: “Cum Laude afstuderen was tóch wel de kers op de taart”
Wencke Eijkelkamp uit Zutphen kan haar geluk niet op. Niet alleen heeft ze na drie jaar studie haar felbegeerde MBA-bul, ze is ook nog eens Cum Laude afgestudeerd. Dat zijn, al met al, twee goede redenen voor een feestje! Tijdens haar studie heeft ze met haar subset in Zimbabwe een Bed & Breakfast opgezet, deels vanuit Nederland en deels vanuit Zimbabwe. Deze B&B loopt nu als een trein.
Lees meer

‘We verspillen met z’n allen miljarden door oplossingen te verzinnen voor de verkeerde problemen’
Erwin Briene begon in 2013 aan zijn Action Learning MBA bij Business School Nederland. “Mijn belangrijkste drijfveer voor het doen van een MBA was mijn behoefte aan persoonlijke groei. Ik zocht (en vond) de theoretische verdieping die ik nodig had om steviger in mijn schoenen te staan en te groeien in mijn rol als manager. Dit resulteerde onder andere in het opstellen van een gezamenlijke visie binnen KLM, die tot op de dag van vandaag als kapstok geldt voor alles wat we doen.”
Lees meer

‘De huidige generatie werkt in minder tijd veel efficiënter dan wij vroeger deden’
“Ik hoopte door de MBA ook de generatiekloof met mijn kinderen te verkleinen. Ik ben er best trots op dat dat gelukt is.” Elfi van der Valk – juist, van het Van der Valk-imperium – rondde in augustus 2015 haar Executive MBA bij Business School Nederland af met een 8,3 voor haar dissertation. Het begin van een geheel nieuw Van der Valk-concept voor Hotel Tiel, dat er volgens Elfi zonder haar MBA niet was gekomen.
Lees meer

Geïnspireerd? 

Lees dan ook eens de Action Learning succesverhalen van onze alumni en waar zij werken.

Durf te dromen!

Wanneer realiseer jij jouw droom?

Share This