Terug naar actueel
Events

2 oktober 2024 | Themabijeenkomst: De invloed van anxiety op leiderschap

In events door Business School Nederland

Van 16.00 tot 19.30 uur.

Als leiders vermijden we vaak het onderwerp anxiety. Het kan moeilijk zijn om toe te geven dat je ermee worstelt. Maar hoe verhelderend is het om te beseffen dat ieder mens, en dus ook elke leider, met anxiety te maken kan hebben? Omdat het onderscheid tussen angst en anxiety in het Nederlands vaak onduidelijk is, biedt deze themabijeenkomst je veel waardevolle inzichten. Een dieper begrip van anxiety, zowel bij jezelf als bij degenen aan wie je leiding geeft, kan veel verschil maken. Guus Goris en Hans van Buijten hebben zich grondig in dit onderwerp verdiept en delen graag hun kennis en ervaringen met jou.

Programma

Hans van Buijten en Guus Goris zijn drie jaar geleden gestart met een diepgaand onderzoek naar de invloed van anxiety op leiderschap. Ze hebben een nieuw perspectief gevonden dat enorm waardevol is bij het omgaan met anxiety. Een belangrijk element in dat perspectief is dat de primaire taak van het onbewuste brein ‘ons fysieke overleven’ is. Guus en Hans staan uitgebreid stil wat de gevolgen zijn van die primaire taak op ons leiderschap.

Resultaat

Deze themabijeenkomst heeft de volgende doelstellingen:

  • Geruststelling te bereiken dat we allemaal last hebben van anxiety én dat er ook zeer goede modaliteiten zijn die ervoor zorgen dat anxiety blijvend verdwijnt. Dat niemand over de eigen anxiety wil praten en dat onze uitingen op de socials eigenlijk het tegenovergestelde willen laten zien: Kijk eens hoe gelukkig en ontspannen we zijn!
  • Een helder onderscheid te bieden tussen angst en anxiety. De uitspraak dat de belangrijkste reden voor lijden onwetendheid is, wordt vaak toegeschreven aan Boeddha. In het boeddhisme wordt onwetendheid (avidyā) beschouwd als de fundamentele oorzaak van lijden. Deze themabijeenkomst biedt helderheid over dit onderwerp.
  • Een groter begrip te creëren dat mensen veel vaker bang zijn voor dingen, dan rationeel gezien zinvol. Mensen kunnen bang zijn voor een medische aandoening, baanverlies, afwijzing door een geliefde, schaamte in het bijzijn van collega’s, het niet ontvangen van een promotie of gebrek aan geld. Al deze dingen kunnen anxiety veroorzaken.
  • De drie fasen die onderdeel uitmaken van anxiety te duiden. De meest heftige uiting van anxiety zijn paniekaanvallen. Situaties waarin iemand denkt een hartaanval te krijgen en waarbij een medisch onderzoek dat het tegendeel uitwijst, geen invloed heeft, waardoor paniekaanvallen terugkomen.
  • Inzicht te bieden in de verschillende vormen van zelfregulatie, die anxiety laten verminderen. Daarnaast staan we stil bij modaliteiten die anxiety bij de bron aanpakken en laten verdwijnen.

Guus en Hans hanteren in hun Action Learning trainingen een sterk ervaringsgerichte aanpak. Tijdens deze themabijeenkomst leer je door ervaring, een ervaring die lang blijft hangen en een positieve invloed heeft op je leiderschap.

Wie zijn Hans en Guus?

Beiden zijn afgestudeerd bij Business School Nederland, Guus in 1996 en Hans in 2000. Sinds 2012 zijn zij actief als Action Learning coach en begeleiden Subsets met BSN Master studenten tijdens de gehele MBA opleidingen.

Vanaf 2019 zijn Hans en Guus Action Learning docent geworden en ontwikkelen en doceren zij alle Action Learning trainingen en opleidingen. Sinds 2018 werken zij samen in Connected Action Learning V.O.F., van waaruit zij leiders individueel en leiderschapsteams begeleiden in de ontwikkeling van helderheid en organisatie gezondheid.

In 2024 heeft Connected Action Learning het ‘Helder Leiderschap Programma’ ontwikkeld en is de eerste groep ermee gestart.

Aantal deelnemers

Er is plaats voor max 60 deelnemers. Deelname aan deze themabijeenkomst is gratis.

Locatie

Business School Nederland
Herenstraat 25
4116 BK Buren

Business School Nederland

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

11 + 6 =