Terug naar actueel
Events

20 maart 2024 | Themabijeenkomst: Z-Model of Change

In events door Business School Nederland

Van 16.00 tot 19.30 uur.

Effectief Transformatie Management: Op zoek naar de pijn in organisaties

Wat maakt waarden gedreven organisaties effectief en hoe transformeer je een organisatie tot een waarden gedreven organisatie? We nodigen je uit voor de themabijeenkomst ‘Z-Model of Change®’. We duiken in het spanningsveld tussen persoonlijk en organisatorisch leiderschap. Welke drijfveren beïnvloeden keuzes? Welke pijn moet je accepteren? Hoe zorg je ervoor dat beslissingen in het belang van de organisatie worden genomen? Het wordt tijd om organisaties op een vernieuwende manier te sturen en de synergetische impact van waardengedrevenheid op het nettoresultaat te verkennen.

Programma

In deze interactieve bijeenkomst duiken we dieper in cultuurverandering – waarin je mag accepteren dat ‘Life Sucks’ op sommige punten voor je het beter kunt maken – de uitdagingen en leiderschapsvraagstukken en hoe je jouw organisatie waarden gedreven maakt. Onze gastspreker, Martijn de Zoete, heeft het Z-Model of Change® ontwikkeld. Hij past dit dagelijks succesvol toe om bedrijven te leiden naar betere prestaties. Je krijgt de kennis én ervaring rechtstreeks van een expert!

“Het Z-Model of Change® is zowel bedrijfskundig als gedragswetenschappelijk onderbouwd. Het biedt een kader voor succesvolle cultuur- en leiderschapstrajecten, waarmee organisaties hun rendement met 30-40% kunnen verhogen. Het begrip van menselijk gedrag binnen een organisatorische context is cruciaal. Het Z-Model of Change® illustreert op prachtige wijze de interactie tussen markt, organisatie, medewerker en individu. Ik hanteer het uitgangspunt dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken en deel graag mijn kennis en ervaringen om de pijn in organisaties te benoemen. Dit doe ik om onnodig leed bij medewerkers, veroorzaakt door leidinggevenden met onvoldoende kennis, te voorkomen.”

Resultaat

Deze themabijeenkomst heeft als doelstelling om:

  • Inzicht te bieden in de achtergronden van menselijk gedrag;
  • Een parallel te trekken tussen individuen en organisaties;
  • Inzicht te geven in de spanningen die ontstaan bij externe veranderingen rondom een organisatie;
  • Te netwerken met gelijkgestemde, nieuwsgierige studenten en alumni.

Wie is Martijn?

Martijn de Zoete (1970) heeft na studies in bedrijfseconomie en financiële planning gewerkt in de bankensector, waar hij directeuren en vermogenden adviseerde. Gedreven door een verlangen naar inzicht in succesvol gedrag, heeft hij zich verdiept in de gedragswetenschappen. Na diverse functies in business development en na het afronden van de hooglerarenreeks verandermanagement aan Nyenrode Universiteit, besefte hij het ontbreken van een dynamisch, integraal model voor cultuurverandering in organisaties. Martijn ontwikkelde het Z-Model of Change®, gebaseerd op zijn uitgebreide kennis en ervaring.
Als spreker heeft hij het talent om actuele thema’s van jouw organisatie te koppelen aan zijn model, spanningen te identificeren en passende interventies voor te stellen, afgestemd op jouw huidige organisatie. Hierdoor kun je je effectiever voorbereiden op de toekomst.

Aantal deelnemers

Er is plaats voor max 60 deelnemers. Deelname aan deze themabijeenkomst is gratis.

Locatie

Business School Nederland
Herenstraat 25
4116 BK Buren

Business School Nederland

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.