Terug naar actueel
Events

21 juni 2023 | Themabijeenkomst: Duurzame economie

In events door Business School Nederland

Van 16.00 tot 19.30 uur.

Klimaatverandering, ineenstorting van biodiversiteit, milieuverontreiniging, groeiende welvaartsongelijkheid, politieke polarisatie, burn-out en depressie-epidemie zijn aan de orde van de dag. “Ze hebben een gemeenschappelijke deler; ze worden allen aangejaagd door het huidige economische systeem. Daarom is een economische systeemverandering onvermijdelijk.” Dit vertelt Kees Klomp, expert op het gebied van een betekeniseconomie, duurzame economie. Het thema van deze bijeenkomst.

Programma

Betekeniseconomie is een model voor economische systeemverandering. De nadruk ligt hierbij op het creëren van waarde door het bieden van betekenisvolle ervaringen, producten en diensten aan consumenten. In plaats van alleen maar te focussen op winstmaximalisatie, gaat een betekeniseconomie over het creëren van een diepere connectie tussen bedrijven en hun klanten door middel van gedeelde waarden en doelen. Het gaat erom dat bedrijven zich bewust zijn van hun maatschappelijke impact en hun bijdrage aan een betere wereld.
Kees Klomp neemt je in deze themabijeenkomst mee in de belangrijkste kenmerken van een nieuw economieparadigma op zowel theoretisch niveau als praktisch niveau, wat dit betekent voor jouw organisatie.

Resultaat

Het doel van deze bijeenkomst:

  • Bewustwording creëren van de noodzaak van radicale economische verandering;
  • Het waarom, wat en hoe van de Betekeniseconomie laten begrijpen;
  • Inspireren tot het bouwen van toekomstbestendige organisaties;
  • Toepassen van Betekeniseconomie-beginselen in de huidige bedrijfspraktijk.

Wie is Kees?

Kees Klomp (1968) verzorgt onze Masterclass ‘Macro-economie: naar een duurzame economie’, is lector bij Hogeschool Rotterdam en medeoprichter van THRIVE Institute. In beide gevallen staat het onderzoeken en ontwikkelen van Betekeniseconomie denken en doen centraal. Kees beschouwt bedrijven niet alleen als organisaties om (zakelijke) welvaart mee te genereren, maar ook als organisaties die (maatschappelijk) welzijn en (persoonlijk) welbevinden kunnen creëren.

Hij schreef meerdere boeken over de Betekeniseconomie, waaronder het lesboek Betekeniseconomie (Noordhoff), het Engelstalige THRIVE (Business Contact) en de managementboekbestseller Handboek Betekenisvol Ondernemen (Business Contact).

Aantal deelnemers

Er is plaats voor max 60 deelnemers.

Kosten

Studenten en Tractus leden GRATIS
Alumni (geen lid van Tractus) en overige deelnemers betalen € 60,-
Elke deelnemer mag gratis 1 introducee meenemen

Locatie

Business School Nederland
Herenstraat 25
4116 BK Buren

Business School Nederland

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.