Terug naar actueel
Events

26 juni 2024 | Themabijeenkomst: Competenties ontwikkelen

In events door Business School Nederland

Van 16.00 tot 19.30 uur.

Personeelstekort? Zorg voor competentere mensen! Droom of werkelijkheid?

Door het personeelstekort zijn we nog meer aangewezen op ons huidige personeel. En dus: haal er uit wat er in zit… Kunnen we iemand nog competenter maken dan hij of zij al is? ‘Ja, dat kan heel vaak’, zegt Edger Gubbels. Maar hoe dan? Door goed te observeren, te beoordelen en te ontwikkelen. Edger ontwikkelde voor 53 competenties ontwikkelkaarten, die je als manager zelf of in je team kunt inzetten, om het gewenste gedrag te ontwikkelen.

Programma

In deze themabijeenkomst gaat hij samen met de deelnemers in op die competenties en leren we samen hoe dit te ontwikkelen is. Tot welke grens kun je ontwikkelen en waarom? Met een competentie-ontwikkelkaart, als handige ‘tool’, gaan we samen aan de slag: learning by doing! In deze workshop combineert Edger ‘praatje-plaatje-daadje’.

Aan het einde van de themabijeenkomst heb je gewerkt met de tool en weet je, hoe je nog meer uit je personeel kunt halen, wanneer investeren in gedrag (on)verstandig is en hoe je werkplezier bevordert.

Edger maakte onlangs een boek met alle 53 competentie-ontwikkelkaarten en met 18 werkwijzen erin. Dat is facultatief verkrijgbaar na de themabijeenkomst. Tip: laat het signeren door Edger zelf.

Lees ook zijn blog ‘Tips om meer uit je personeel te halen in tijden van personeelstekort’.

Resultaat

Deze themabijeenkomst heeft als doelstelling om:

  • Inzicht in het ontwikkelen van competenties als antwoord op personeelstekort;
  • Actieve betrokkenheid met de 53 competentie-ontwikkelkaarten als praktische tool;
  • Learning by doing: deelnemers gaan hands-on aan de slag met de kaarten;
  • Resultaatgerichte kennis over het bevorderen van werkplezier en effectief investeren in gedrag;
  • Te netwerken met gelijkgestemde, nieuwsgierige studenten en alumni.

Wie is Edger?

Edger Gubbels legt zich toe op het ontwikkelen van organisaties, teams en de mens als functionaris daarin. Hij is bedrijfskundig andragoog en werkt in de praktijk als organisatieadviseur, management- en teamcoach en is trainer/docent. Edger werkt in zowel profit als not for profit, van kleine bedrijven tot grote internationals. Hij ontwikkelde de veelgebruikte teamscan EDGE® en schreef onder meer het boek ‘Troaching’, over de combinatie van training en coaching op competenties. Nu is er het praktische DOE-boek ‘Competent V’ met 53 competentie-ontwikkelkaarten als hulp bij het ontwikkelen van personeel. Edger is verbonden aan de Business School Netherlands (docent HRM en begeleider afstudeerfase), Huisarts- en Bedrijfskunde Opleidingen Utrecht. Hij is meer dan 12 jaar toezichthoudend bestuurder. Meer info: www.edgergubbels.nl.

Edgers motto:

“Zorg dat je mensen competent blijven, dat zorgt voor werkgeluk!”

Aantal deelnemers

Er is plaats voor max 60 deelnemers. Deelname aan deze themabijeenkomst is gratis.

Locatie

Business School Nederland
Herenstraat 25
4116 BK Buren

Business School Nederland

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

11 − 4 =