Terug naar actueel
Events

4 oktober 2023 | Themabijeenkomst: Tijdigheid en Rechtvaardigheid

In events door Business School Nederland

Van 16.00 tot 19.30 uur.

Het nemen van goede beslissingen op het juiste moment is cruciaal voor samenhang en draagvlak in zowel de maatschappij als in organisaties. Het is de verantwoordelijkheid van bestuurders, leiders en professionals om in contact te staan met hun omgeving en te luisteren naar wat er speelt. Aantrekkelijk is het hierbij te leunen op bestaande aannames, algemeenheden en rapporten. Opgesmukt met dashboards, digital twins en persona’s. Is dit voldoende basis voor het nemen van beslissingen over de toekomst van anderen? Kunnen we op deze manier nieuwe processen en systemen inrichten en nieuwe producten ontwikkelen?

Dit zijn belangrijke vragen die we onszelf moeten stellen. En we kunnen ervan leren, gezien recente grote bedrijfs- en overheidskwesties zoals het einde van Philipsonderdelen, de situatie rondom Scotch & Soda, de Heineken-Rusland kwestie, het Stikstofdossier en de Toeslagenaffaire. Deze situaties willen we nu en in de toekomst voorkomen. Hierbij is inzicht in tijdigheid, rechtvaardigheid en de context waarin je werkt en leeft nodig.

Programma

Verkeerde (commerciële) wegen inslaan in de afgelopen jaren hebben de ondergang ingeluid van een aantal organisaties of gezorgd voor flinke ophef.
Het vertrouwen in overheidsorganisaties is geschaad; de ene na de andere bestuurlijke misser leidt tot immense schulden, maatschappelijke onrust en verontwaardiging.

Deze inspiratiebijeenkomst biedt je inzicht en informatie hoe je vanuit filosofisch/antropologisch perspectief in contact blijft staan met je omgeving, goede beslissingen neemt én recht doet aan degenen die ermee te maken hebben. Om zo als mens, organisatie en maatschappij duurzame en rechtvaardige impact te hebben op de toekomst.

Resultaat

Het doel van deze bijeenkomst:

  • Inzicht verschaffen in ‘tijdigheid’ en ‘rechtvaardigheid’;
  • Laten inzien dat het van belang is in contact te staan met de context waarin je werkt en leeft;
  • Versterken van je denkkracht;
  • Het vergroten van impact en je (persoonlijk) leiderschap;
  • Netwerken met gelijkgestemden nieuwsgierige studenten en alumni.

Wie is Minke?

Minke Tromp (1980) is toegepast filosoof, ondernemer, auteur, spreker en gastdocent. Zij vindt het belangrijk niet te groeien om het groeien. Haar bureau BvTF en haar internationale platform the Black Sheep Institute zijn voorbeelden van modern ingerichte organisaties, die wereldwijde verbondenheid en betekenisvolle impact ambiëren. Sinds 2007 is Minke georiënteerd op het verbinden van mensen aan en vanuit hun idealen. Ze doet dat, omdat ze niet alleen de wereld beter en mooier wil maken, maar ook de kennis en informatie die er zijn breed wil ontsluiten en delen. Minke schreef meerdere artikelen en publiceerde een boek over wijsheid en leiderschap.

Aantal deelnemers

Er is plaats voor max 60 deelnemers.

Kosten

Studenten en Tractus leden GRATIS
Alumni (geen lid van Tractus) en overige deelnemers betalen € 60,-
Elke deelnemer mag gratis 1 introducee meenemen

Locatie

Business School Nederland
Herenstraat 25
4116 BK Buren

Business School Nederland

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.