Terug naar actueel
Events

5 april 2023 | Themabijeenkomst: Bevlogenheid

In events door Business School Nederland

Van 16.00 tot 19.30 uur.

Werken je medewerkers met veel energie, toewijding en een goede flow en lijkt hun werk allemaal vanzelf te gaan? Dan werken ze met bevlogenheid! Dat klinkt geweldig, maar welke invloed heb jij als manager of leidinggevende op de bevlogenheid van je medewerkers en hoe bereik je deze tevredenheid bij hen?

Programma

In de afgelopen decennia is er veel onderzoek gedaan naar het belang van werknemersbevlogenheid en de juiste omstandigheden in organisaties om dit te bereiken. In verschillende studies wordt bevlogenheid gedefinieerd als een positieve gemoedstoestand, een overweldigende tevredenheid, gekenmerkt door gevoelens van vitaliteit, toewijding en absorptie, het werk lijkt vanzelf te gaan. De rol van de leidinggevende over alle hiërarchische lagen is hierin belangrijk, wat niet alleen door voorvallen wordt ondersteund, maar ook door wetenschappelijk onderzoek. Dit toont ook aan dat bevlogenheid onder medewerkers leidt tot meer pro-activiteit, innovatie en probleemoplossend vermogen.

Rob Blomme, docent Research Methodologie en hoogleraar Organisatie Gedrag, leert je over een aantal perspectieven op het gebied van leiderschap en bespreekt samen met jou welke leiderschapsfactoren het meest effectief zijn om ervoor te zorgen dat je werknemers bevlogen en productief blijven. Dit doet hij aan de hand van drie belangrijke stromingen binnen de leiderschapstheorie: de leader centered theory, de follower centered theory en de proces benadering.

Resultaat

Het doel van deze bijeenkomst:

  • Een overzicht van een aantal perspectieven op het gebied van leiderschap en welke leiderschapsfactoren het meest effectief zijn om ervoor te zorgen dat je werknemers bevlogen en productief blijven;
  • Praktijkervaringen delen en vertalen naar de eigen werkomgeving;
  • Netwerken met gelijkgestemde nieuwsgierige studenten en alumni.
BSN Docent Rob Blomme

Wie is Rob?

Prof. dr. Rob Blomme is gewoon hoogleraar Organisatie Gedrag aan de Business Universiteit Nyenrode en gewoon hoogleraar Management en Organisatie aan de Open Universiteit. Daarnaast heeft hij diverse gasthoogleraarschappen aan diverse (inter)nationale universiteiten en werkt hij als Boardroom begeleider en adviseur. Rob is bij onze business school docent Research Methodologie, in zijn bijeenkomsten bereidt hij onze studenten voor op hun dissertation (afstudeerproject).

Aantal deelnemers

Er is plaats voor max 60 deelnemers.

Kosten

Studenten en Tractus leden GRATIS
Alumni (geen lid van Tractus) en overige deelnemers betalen € 60,-
Elke deelnemer mag gratis 1 introducee meenemen

Locatie

Business School Nederland
Herenstraat 25
4116 BK Buren

Business School Nederland

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.