Selecteer een pagina

Action Learning Awareness sessie

Krijg inzicht in Action Learning

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over wat Action Learning precies inhoudt. Een zoekactie via Google levert genoeg informatie op, maar wat betekent dit in de praktijk?

Action Learning is een proces waarbij een kleine groep deelnemers leert en werkt aan echte problemen, acties onderneemt en individuen, teams en organisaties ontwikkelt. Het helpt organisaties bij het ontwikkelen van creatieve, flexibele en succesvolle strategieën om problemen aan te pakken en op te lossen.

Tijdens deze interactieve sessie word je in vogelvlucht meegenomen in dit proces. Je ervaart en beleeft de kracht van Action Learning en de impact hiervan op jouw manier van denken en handelen. En omdat we echte ‘problemen’ van de deelnemers gaan behandelen krijg je daarnaast direct een beeld wat de impact van deze methode op jouw organisatie zou kunnen zijn.

Doelgroep

Managers en andere professionals die nieuwsgierig zijn naar Action Learning. Mensen die willen onderzoeken of Action Learning iets voor hun eigen organisatie kan betekenen.

Na afloop
  • Weet je wat Action Learning wel en niet is
  • Kun je de waarde van Action Learning voor jou als manager en voor je organisatie beter inschatten
  • Kun je inschatten hoe zinvol een verdiepingscursus of coachingstraject voor jou is
Programma 

Het programma bestaat uit een korte introductie van Action Learning, als aanvulling op de White Paper en daarna vooral het ervaren van Action Learning door te doen. We sluiten af met een korte reflectie en we staan stil bij de mogelijkheden van Action Learning in jouw specifieke omgeving.

Korte introductie Action Learning:

  • Toepassingen
  • Stappen
  • Rollen
  • Randvoorwaarden

De nadruk van de middag ligt op het zelf ervaren wat Action Learning inhoud:

  • Oefenen met vragen stellen (oordeelloze open vragen)
  • Samen op zoek naar de grondoorzaak van een probleem
  • Reflecteren op het proces

Tenslotte bespreken we de mogelijkheden van Action Learning in jouw specifieke omgeving.

Guus Goris MBAGuus Goris MBA

Guus Goris heeft een achtergrond in de IT branche in allerlei commerciële en directiefuncties. Sinds 2002 verdiept Guus zich in coaching. Met name omdat Coaching de kunst van het stellen van die ene vraag is, die voor een veranderend inzicht zorgt. Guus is het bedrijf ‘Connected Action Learning’ gestart. ‘Connected Action Learning’ begeleidt teams binnen organisaties bij het vinden van creatieve en innovatieve oplossingen voor actuele uitdagingen die in deze turbulente wereld spelen. Dit doen zij door het toepassen van de Action Learning methode. Lees verder

Data

Dinsdag 9 juni 2020 (online sessies)

Tijden

14.00 – 16.30 uur

Kosten

95,- euro (vrij van BTW)
Deze sessie is ook incompany beschikbaar

Locatie

Business School Nederland
Herenstraat 25
4116 BK Buren (Gld)
T. 0344-579046

Share This