Future Skills (VOL)

Fedor Hagenaar

28 oktober 2020 van 16.00 tot 19.30 uur

De komende 5 tot 15 jaar vinden er aanzienlijke verschuivingen plaats in het type werk dat door mensen wordt uitgevoerd, en werk dat door machines wordt gedaan.

Future skills tekstVolgens een onderzoek van Dell bestaan 80% van de beroepen die dan actueel zijn nu nog niet. Een simpel voorbeeld is de verandering van de functie van een automonteur, maar er zullen veel banen zijn die we nu nog niet kunnen voorspellen.
 
Het is een van de belangrijkste uitdagingen voor organisaties in de komende jaren: hoe zorg ik ervoor dat onze mensen nieuwe kennis en vaardigheden leren.
 
Het lijkt zo’n simpel gegeven: we leren toch elke dag iets nieuws? Maar het is een ontwikkeling die verder gaat dan het simpelweg top down overdragen van kennis. Net zoals je niet kunt zeggen tegen mensen dat ze innovatiever moeten zijn, kun je ook niet tegen mensen zeggen dat ze beter moeten leren. Temeer, omdat we jarenlang onze mensen hebben aangestuurd op het foutloos uitvoeren van dezelfde taken. Nu moeten we ze ineens vragen om nieuwe dingen te leren; en dus om fouten te maken! Een verregaande verandering in de organisatiecultuur.

De grote vraag is: Hoe medewerkers duurzaam kunnen transformeren zodat ze uitgerust zijn voor het werken in de toekomst. Op deze themabijeenkomst gaat Fedor in op deze vraag.

Kosten
Studenten en Tractus leden GRATIS
Alumni (geen lid van Tractus) en overige deelnemers betalen EUR 60,-
Elke deelnemer mag 1 gratis introducee meenemen

Locatie
Business School Nederland
Herenstraat 25
4116 BK Buren (Gld)

Fedor HagenaarFedor Hagenaar
Na zijn baan als managing director strategy bij ThinQwise heeft Fedor samen met enkele partners de bedrijven Noah Road en Komensky opgericht. Bij Noah Road ligt de focus op het leren van nieuwe vaardigheden om te blijven leren. Vanuit Komensky streeft hij feitelijk eenzelfde doel na. Maar de inzet is nu in hoge mate technologisch van aard. Ze richten zich daarbij op twee belangrijke uitdagingen binnen de organisational reskillings-discussie:

⦁ Hoe zorgen we dat mensen gaan leren?
⦁ Hoe zorgen we dat mensen het juiste leren?

 

Share This