Selecteer een pagina

Events

Bekijk alle evenementen

Kennismakingssessie Strategisch Leiderschap

Hoe vaar je een toekomstbestendige koers in een turbulente wereld?

Innovatieve technologieën en toepassingen vliegen je om de oren in dit tijdperk met alsmaar toenemende turbulentie. Van leiders wordt strategisch leiderschap verwacht om in die dynamiek de juiste strategische keuzes te maken voor hun organisatie en een toekomstbestendige koers te varen. Maar juist die turbulentie vereist nieuwe kennis en kunde. Wat je eens hebt geleerd over strategisch management is vrijwel niet meer toepasbaar in deze tijd. Bij deze interactieve sessie maak je kennis met wat zoal nieuw is op het gebied van strategisch leiderschap en krijg je een inkijk in nieuwe theorieën en praktische instrumenten. Daarnaast lichten we de Masterclass Strategisch Leiderschap​ toe die is ontwikkeld op basis van dit vernieuwende gedachtegoed.

Interview | Strategische keuzes maken als continu proces voor toekomstig succes

In deze snel veranderende wereld waarin omstandigheden verre van stabiel, voorspelbaar of beheersbaar zijn, kun je als leider, toezichthouder of adviseur niet stilzitten. Maar wat moet je dan doen en wanneer? Welke strategische keuzes zijn nu de juiste? En welke aanpak hanteer / adviseer je voor strategisch management? Eens in de 3 à 5 jaar een strategisch plan maken is bijvoorbeeld al lang niet meer toereikend. Maar wat dan wel?

Tijdens deze inspirerende Kennismakingssessie Strategisch Leiderschap:
  • Krijg je inzicht in een hedendaagse benaderingen voor strategisch leiderschap.
  • Ervaar je hoe je de toekomstbestendigheid van je organisatie kunt vaststellen en bespreekbaar kunt maken.
  • Maak je kennis met een strategisch raamwerk dat houvast biedt bij het maken van strategische keuzes.
  • Leer je de docenten kennen van de Masterclass Strategisch Leiderschap, die tevens het nieuwe gedachtengoed hebben ontwikkeld.
  • Informeren we je over de Masterclass Strategisch Leiderschap die je na dit proefcollege kan volgen.

De Kennismakingssessie Strategisch Leiderschap wordt verzorgd door Norbert Greveling en Roland Bushoff. Beiden zijn auteur van het boek ‘Strategisch managen in turbulente tijden’, leren je organisatie toekomstbestendig te maken (2019, Management Impact) en ontwikkelaars van het vernieuwende gedachtengoed dat ten grondslag ligt aan de Masterclass Strategisch Leiderschap. Beiden hebben een uitstekende staat van dienst als leider en consultant in hun vakgebied en zijn bovendien al jarenlang als docent verbonden aan Business School Nederland op het gebied van strategisch management.

Roland Bushoff

Ir. Roland Bushoff, docent Strategisch Management bij Business School NederlandIr. Roland Bushoff heeft als managementconsultant meer dan 25 jaar ervaring, grotendeels opgedaan bij organisaties in de financiële sector. Hij heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de TU/Eindhoven en was daarna een aantal jaren werkzaam  als stafmanager bij Océ NVM. Zijn loopbaan als consultant is in 1990 gestart bij Twynstra Gudde, waar hij in 1996 partner werd. Vanaf 2003 werkte hij zelfstandig vanuit Bushoff & Partners. De toenemende samenwerking met de adviseurs van Voogt Pijl & Partners leidde in 2010 tot toetreding tot dit bureau.

Norbert Greveling

Dr. ir. Norbert Greveling, docent Strategisch Management bij Business School NederlandMet 30 jaar ervaring als consultant en ruim 150 opdrachtgevers, waaronder middelgrote organisaties, multinationals en startende ondernemingen, is dr. ir. Norbert Greveling een inspirerende grondlegger van vernieuwende theorieën op het gebied van strategisch management. Denk aan het strategisch raamwerk om holistisch naar organisatie te kijken, een hedendaagse aanpak voor strategisch managen, een moderne denkwijze over het toekomstig succes van organisaties en nieuwe denkbeelden over de kerntaken van leiders in organisaties.

Datum

Dinsdag 15 september (Online programma)

Tijd

19.00 – 21.00 uur

Kosten

Deelname is gratis.

Interesse?

Ben je nieuwsgierig naar wat nieuw is op het gebied van strategisch leiderschap en ben je benieuwd wat de Masterclass Strategisch Leiderschap voor jou kunnen kan betekenen? Meld je dan aan.

Locatie

(online programma)

“Bevlogen docenten, inspirerende colleges en masterclasses, diepgaande discussies met medestudenten en docenten, een geweldige studiereis naar Suriname, en natuurlijk niet te vergeten de heerlijke locatie en een zeer betrokken staff. Geweldig!”
Lees hier het interview met Erwin Briene: ‘We verspillen met z’n allen miljarden door oplossingen te verzinnen voor de verkeerde problemen’

Erwin Briene MBA

BSN Alumnus Action Learning MBA, LinkedIn-profiel

Linda Hoksbergen & Anita Moolhuizen
Programmavoorlichting
E-mail: studieadvies@bsn.eu
Tel: 0344-579050

Share This