Selecteer een pagina

Events

Bekijk alle evenementen

Kennismakingssessie Strategisch Leiderschap

Hoe vaar je een toekomstbestendige koers in een turbulente wereld?

Innovatieve technologieën en toepassingen vliegen je om de oren in dit tijdperk met alsmaar toenemende turbulentie. Van leiders wordt strategisch leiderschap verwacht om in die dynamiek de juiste strategische keuzes te maken voor hun organisatie en een toekomstbestendige koers te varen. Maar juist die turbulentie vereist nieuwe kennis en kunde. Wat je eens hebt geleerd over strategisch management is vrijwel niet meer toepasbaar in deze tijd. Bij deze interactieve sessie maak je kennis met wat zoal nieuw is op het gebied van strategisch leiderschap en krijg je een inkijk in nieuwe theorieën en praktische instrumenten. Daarnaast lichten we drie nieuwe leerprogramma’s toe die zijn ontwikkeld op basis van dit vernieuwende gedachtegoed.

In deze snel veranderende wereld waarin omstandigheden verre van stabiel, voorspelbaar of beheersbaar zijn, kun je als leider niet stilzitten. Maar wat moet je dan doen en wanneer? Welke strategische keuzes zijn nu de juiste? En welke aanpak hanteer je voor strategisch management? Eens in de 3 à 5 jaar een strategisch plan maken is bijvoorbeeld al lang niet meer toereikend. Maar wat dan wel?

Tijdens deze inspirerende kennismakingssessie Strategisch Leiderschap:
  • Krijg je inzicht in een hedendaagse benaderingen voor strategisch leiderschap.
  • Ervaar je hoe je de toekomstbestendigheid van je organisatie kunt vaststellen en bespreekbaar kunt maken.
  • Maak je kennis met een strategisch raamwerk dat houvast biedt bij het maken van strategische keuzes.
  • Leer je de docenten kennen van de verschillende Strategisch Leiderschap programma’s, die tevens het nieuwe gedachtegoed hebben ontwikkeld.

Informeren we je over de drie verschillende leerprogramma’s die we aanbieden, namelijk een:

  • Leergang Strategisch Leiderschap, bedoeld voor huidige en aankomende leiders van organisaties die zich (willen) bezighouden met strategische vraagstukken om hun organisatie toekomstbestendiger te maken. Dat kunnen directieleden en leidinggevenden zijn in een (semi-)publieke of private organisatie, maar ook beleidsmedewerkers en interne adviseurs.
  • Incompany Leergang Strategisch leiderschap, bedoeld voor een groep (aankomende) leiders van één organisatie in de (semi-)publieke of private sector (100 – 2.500 medewerkers) die met elkaar hun bedrijf of instelling toekomstbestendiger willen maken en hiervoor een aanpak en gemeenschappelijke taal willen leren.
  • Masterclass Strategisch Leiderschap, bedoeld voor (aankomende) bestuurders, toezichthouders en adviseurs van organisaties die hun kennis op het gebied van strategisch management willen actualiseren/versterken, vanuit hun rol regelmatig bezig zijn met strategische vraagstukken in organisaties en hun effectiviteit en invloed willen vergroten om bij te dragen aan de toekomstbestendigheid van de organisaties waarvoor zij werken.

Na afloop van de sessie kun je voor jezelf bepalen welke van de programma’s het beste aansluit op je eigen ontwikkelbehoeften en wellicht die van je organisatie.

Datum

Wordt binnenkort weer ingepland.

Tijd

14.00 – 16.30 uur (ontvangst vanaf 13.30 uur)

Kosten

Deelname is gratis.

Interesse?

Ben je nieuwsgierig naar wat nieuw is op het gebied van Strategisch leiderschap en ben je benieuwd wat de drie leerprogramma’s Strategisch Leiderschap voor jou kunnen betekenen? Meld je dan aan.

Locatie

Business School Nederland
Herenstraat 25
4116 BK Buren (Gld)

De masterclass wordt gegeven door Norbert Greveling en Roland Bushoff. Beiden zijn kerndocent op het gebied van strategisch management in de MBA- en DBA-programma’s van Business School Nederland. Vanuit hun jarenlange ervaring als adviseur en docent in dit vakgebied en hebben zij onlangs het boek Strategisch managen in turbulente tijden, Leren je organisatie toekomstbestendig te maken geschreven. Dit boek verschaft de theoretische basis bij deze Masterclass.

Roland Bushoff

Ir. Roland Bushoff, docent Strategisch Management bij Business School NederlandIr. Roland Bushoff heeft als managementconsultant meer dan 25 jaar ervaring, grotendeels opgedaan bij organisaties in de financiële sector. Hij heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de TU/Eindhoven en is daarna na een aantal jaren werkzaam geweest als stafmanager bij Océ NVM. Zijn loopbaan als consultant is in 1990 gestart bij Twynstra Gudde, waar hij in 1996 partner is geworden. Vanaf 2003 is hij zelfstandig werkzaam geweest vanuit Bushoff & Partners. De toenemende samenwerking met de adviseurs van Voogt Pijl & Partners heeft in 2010 geleid tot toetreding tot dit bureau.

Norbert Greveling

Dr. ir. Norbert Greveling, docent Strategisch Management bij Business School NederlandMet 30 jaar ervaring als consultant en ruim 150 opdrachtgevers, waaronder middelgrote organisaties, multinationals en startende ondernemingen, is dr. ir. Norbert Greveling een inspirerende grondlegger van vernieuwende theorieën op het gebied van strategisch management. Denk aan het strategisch raamwerk om holistisch naar organisatie te kijken, een hedendaagse aanpak voor strategisch managen, een moderne denkwijze over het toekomstig succes van organisaties en nieuwe denkbeelden over de kerntaken van leiders in organisaties.

“Bevlogen docenten, inspirerende colleges en masterclasses, diepgaande discussies met medestudenten en docenten, een geweldige studiereis naar Suriname, en natuurlijk niet te vergeten de heerlijke locatie en een zeer betrokken staff. Geweldig!”
Lees hier het interview met Erwin Briene: ‘We verspillen met z’n allen miljarden door oplossingen te verzinnen voor de verkeerde problemen’

Erwin Briene MBA

BSN Alumnus Action Learning MBA, LinkedIn-profiel

Share This