Selecteer een pagina

Kennismakingssessie Fit For the Future

Hoe vaar je dan een toekomstbestendige koers?

Innovatieve ontwikkelingen vliegen je om de oren in dit tijdperk met toenemende turbulentie als gevolg van onder andere de digitale revolutie, het streven naar een circulaire economie, een transitie naar duurzame energie, de opkomende macht van slechts een beperkt aantal internetgiganten, platforms en politieke instabiliteit. Hoe kom je in die dynamiek tot de juiste strategische keuzes voor je organisatie en hoe vaar je dan een toekomstbestendige koers? Wat je eens hebt geleerd over strategisch management is vrijwel niet meer toepasbaar in deze tijd.

Het moge duidelijk zijn dat je in deze snel veranderende wereld waarin omstandigheden verre van stabiel, voorspelbaar of beheersbaar zijn, niet stil kan blijven staan. Maar wat moet je dan doen en wanneer? Welke strategische keuzes zijn nu de juiste? En welke aanpak hanteer je voor strategisch management? Eens in de 3 à 5 jaar een strategisch plan maken is bijvoorbeeld al lang niet meer toereikend. Maar wat dan wel?

In deze Kennismakingssessie Fit For the Future (FFF) krijg je al een tip van de sluier en een inkijk in de 3 leerprogramma’s van FFF, waaronder de:

  • Incompany programma Fit For the Future: bedoeld voor een groep (aankomende) leiders van één organisatie in de (semi-)publieke of private sector (100 – 2.500 medewerkers) die met elkaar hun bedrijf of instelling toekomstbestendiger willen maken en hiervoor een aanpak en gemeenschappelijke taal willen leren.
  • Masterclass Fit For the Future: bedoeld voor (aankomende) bestuurders, toezichthouders en adviseurs van organisaties die hun kennis op het gebied van strategisch management willen actualiseren/versterken, vanuit hun rol regelmatig bezig zijn met strategische vraagstukken in organisaties en hun effectiviteit en invloed willen vergroten om bij te dragen aan de toekomstbestendigheid van de organisaties waarvoor zij werken.
  • Post-MBA Fit For the Future: bedoeld voor huidige en aankomende leiders van organisaties die zich (willen) bezighouden met strategische vraagstukken om hun organisatie toekomstbestendiger te maken. Dat kunnen directieleden en leidinggevenden zijn in een (semi-)publieke of private organisatie, maar ook beleidsmedewerkers en interne adviseurs.

PROGRAMMA
Tijdens de Kennismakingssessie krijg je inzicht in:

  • de turbulentie waar veel organisaties mee te maken hebben;
  • de effecten daarvan op de traditionele manier van strategieontwikkeling en -implementatie;
  • een nieuwe benadering voor strategisch management;
  • waar je op moet letten bij het streven naar toekomstig succes;
  • hoe je holistisch vanuit 10 vensters naar de strategische aandachtsgebieden van je organisatie kunt kijken;
  • de toekomstbestendigheid van je eigen organisatie, aan de hand van een test.

Docenten
De docenten van het Incompany programma Fit For the Future, Norbert Greveling en Roland Bushoff, zijn tevens de auteurs van het eerdergenoemde boek. Beiden hebben een uitstekende staat van dienst als leider en consultant in hun vakgebied en zijn bovendien al jarenlang als docent verbonden aan Business School Nederland op het gebied van strategisch management. Op basis van specifieke vraagstukken en/of behoeften bij de opdrachtgever, treden per blok ook gastdocenten op. Dit kunnen dus ook medewerkers van de eigen organisatie zijn. De afstemming van hun inbreng in het programma wordt verzorgd door de docenten.

Ir. Roland Bushoff, docent Strategisch Management bij Business School NederlandIr. Roland Bushoff
Roland (1961) begeleidt organisaties als management consultant bij het maken en realiseren van strategische keuzes en veranderingen. Tijdens zijn loopbaan heeft hij op dit terrein meer dan honderd organisaties ondersteund, voornamelijk in de financiële sector. Gebaseerd op zijn jarenlange ervaring met het herinrichten van organisaties, laat hij ontwerpen en realiseren van veranderingen hand in hand gaan. Een efficiënte bedrijfsvoering en een sterke commerciële gerichtheid staan daarbij centraal. Roland voelt zich zeer betrokken bij de organisaties waar hij adviseert en combineert een pragmatische aanpak met een sterk theoretische ondergrond. Hij heeft lange tijd gewerkt als partner bij Twynstra Gudde en later vanuit Voogt Pijl & Partners. Hij is tevens mede initiatiefnemer van GPSM, grondleggers en professionals in strategisch managen. Daarnaast is hij als Associate Professor voor strategisch management verbonden aan Business School Nederland, waar hij lesgeeft in het MBA programma en inmiddels honderden studenten heeft begeleid bij hun afstuderen. Roland heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de TU/Eindhoven.

Dr. ir. Norbert Greveling, docent Strategisch Management bij Business School NederlandDr. ir. Norbert Greveling
Norbert (1961) adviseert bestuurders en directies bij strategische vraagstukken en begeleidt hen met de realisatie van voorgenomen strategische veranderingen. Inmiddels heeft hij vele honderden, grote, kleine, internationale en lokale organisaties in het bedrijfsleven en de zorg geadviseerd en ondersteund. Belangrijk aandachtsgebied is het versterken van toekomstbestendigheid, waarbij hij de laatste jaren veel aandacht heeft besteed aan strategische wendbaarheid, samenwerking en innovatie. Norbert heeft jarenlang leiding gegeven aan de IBM Consulting Group en werkte als senior partner bij Twynstra Gudde. In 2004 heeft hij adviesbureau Business Fit-ality opgericht. Hij is tevens mede initiatiefnemer van GPSM, grondleggers en professionals in strategisch managen. Naast zijn werk als adviseur denkt en schrijft hij graag over strategische managementvraagstukken, wat heeft geresulteerd in een aantal managementboeken. Sinds 2013 is hij als docent strategisch management verbonden aan Business School Nederland, voornamelijk in het DBA en het mini-MBA programma. Hij heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd en is daar ook in gepromoveerd aan de TU/Eindhoven.

Data
Woensdag 22 mei 2019

Tijd
18.30 – 21.00 uur (ontvangst vanaf 18.00 uur met koffie/thee en een broodje)

Kosten
Deelname is gratis.

Interesse?
Ben je benieuwd wat de 3 leerprogramma’s Fit for the Future voor jou en je organisatie kunnen betekenen? Schrijf je dan in via de aanmeldknop hiernaast.

Locatie
Business School Nederland
Herenstraat 25
4116 BK Buren (Gld)

“Aan het eind van de MBA stelde ik mezelf de volgende vraag: ‘Hoe kan ik deze reis voortzetten, hoe kan ik blijven leren en mezelf ontwikkelen?’ De MBA heeft mij naast kennis en inzicht vooral persoonlijke groei gebracht. ‘Rustig rechtop blijven staan, blijf bereid om te leren en geloof in jezelf en je droom’, bleek het antwoord.”

Flora Palimetakis MBA

BSN Alumna Executive MBA, LinkedIn-profiel

Share This