Terug naar actueel
Events

13 juni | Leergang AI voor seniormanagers, commissarissen bestuurders

In events door Business School Nederland

4 dagdelen – 16 mei, 30 mei, 13 juni, 27 juni 2024

De razendsnelle opmars van kunstmatige intelligentie (AI) heeft een onmiskenbare impact op onze maatschappij en het (werkende) leven. Het is op dit moment één van de meest besproken en urgente onderwerpen binnen organisaties. Voornamelijk de snelheid en ontwikkeling maken het tot een uitdagende tool. Om seniormanagers, commissarissen en bestuurders uit te rusten met AI kennis en ze effectief te laten navigeren in het AI tijdperk, slaan Business School Nederland en NCD de handen in één met de ‘Leergang Artificial Intelligence’, die op 16 mei van start is gegaan.

Waarom deze leergang over AI voor seniormanagers, commissarissen en bestuurders?

Deze unieke leergang van vier halve dagen is ontworpen om seniormanagers, commissarissen en bestuurders een grondige kennisbasis te bieden over AI, van fundamentele technologieën en praktische toepassingen tot cruciale ethische en bestuurlijke vraagstukken. Gezien de technologische revolutie ongekende kansen biedt maar ook serieuze vragen oproept over ethiek, privacy, en de toekomst van werk, richt het programma zich erop om seniormanagers, commissarissen en bestuurders van essentiële kennis en tools te voorzien. Deze zijn noodzakelijk om effectief te navigeren in dit turbulente tijdperk, waarin de integratie van AI in onze dagelijkse activiteiten en besluitvormingsprocessen steeds prominenter wordt.

Door de samenwerking tussen NCD en BSN wordt een platform geboden waar seniormanagers, commissarissen en bestuurders niet alleen theoretische kennis opdoen, maar ook praktische inzichten krijgen aan de hand van eigen organisatievraagstukken, hands-on projecten en interacties met vooraanstaande experts op het gebied van AI. De leergang belooft een diepgaande verkenning van AI, met als doel de deelnemers niet alleen voor te bereiden op de huidige uitdagingen, maar ook op de toekomstige ontwikkelingen in dit dynamische en snel transformerende vakgebied.

Programma

Dag 1: Module 1 Introductie tot generatieve AI
Ontdek de kracht van generatieve AI en hoe het de wereld verandert. Deze introductie biedt inzichten in de fundamenten van de technologie en bereidt je voor op de toekomst.
NCD spreker: Lars van Gils (Founder PromptGorrillas)

Dag 1: Module 2 AI tools en skills
Wat Google voor Internet is, is ChatGPT voor AI. ChatGPT staat centraal in het tijdperk van generatieve AI, waarbij het beheersen van ‘prompting’ de cruciale vaardigheid is voor elke professional. Deze module is speciaal ontworpen om je deze onmisbare skill effectief en efficiënt aan te leren op een toegankelijke en interactieve wijze.
NCD spreker: Lars van Gils (Founder PromptGorrillas)

Dag 2: Module 3 AI ethiek en privacy
Met deze module richt je je op de ethische overwegingen en privacy kwesties bij het gebruik van AI. Je leert over het belang van verantwoorde AI-ontwikkeling, inclusief strategieën om vooringenomenheid te verminderen en transparantie te bevorderen. Ook bespreken ze de uitdagingen op het gebied van gegevensbeheer en privacy.
BSN spreker: Hans Geurts (CIO van VTTI en MBA-docent Informatiemanagement)

Dag 2 : Module 4 De board en security
Een cruciale component van de leergang is het bespreken van de verantwoordelijkheden van de raad van bestuur in het licht van cyberdreigingen en de digitaliseringskloof in de boardroom. Je wordt meegenomen in de overgang van NIS naar NIS2-regelgeving, met een focus op de vraag of organisaties voldoende maatregelen hebben genomen om zich te beschermen tegen online risico’s.
BSN spreker: Hans Geurts (CIO van VTTI en MBA-docent Informatiemanagement)

Dag 3: Module 5 De waarde van data
In deze module onderzoek je hoe organisaties kunnen overgaan van intuïtief naar (de juiste) datagedreven besluitvorming. Hoe ontwikkel je de benodigde data competenties in de organisatie? En hoe ontwikkel je een organisatiecultuur die datagedreven werken omarmt?
BSN spreker: Maarten Kuiper (Adviseur en partner Wielinq en MBA-docent Informatiemanagement)

Dag 3: Module 6 Toepassing van AI
De theorie wordt in de praktijk gebracht. Je ontwerpt een concrete toepassing van AI voor de eigen organisatie, met de benodigde technologie, ethische en juridische aspecten, etc. Deze module biedt waardevolle praktijkervaring en verdiept het begrip van de mogelijkheden en uitdagingen van AI.
BSN spreker: Maarten Kuiper (Adviseur en partner Wielinq en MBA-docent Informatiemanagement)

Dag 4: Module 7 AI in de toekomst
Bij Advanced AI leer je hoe je nog meer kennis uit je ChatGPT haalt en ontwikkel jij je eigen AI-assistent. We bouwen drie Custom GPT’s die je direct na deze module kunt inzetten. We leren je hoe de toekomst van Custom GPT’s eruitziet en welke invloed deze kan hebben op iedere afdeling binnen een vooruitstrevende organisatie. Daarnaast leer je hoe de GPT-store werkt en deel je GPT’s met anderen.

Doelgroep

De Leergang Artificial Intelligence biedt een uitgebreide en diepgaande kijk op AI, gericht op seniormanagers, commissarissen en bestuurders:

  • met een stevige eindverantwoordelijkheid;
  • die de transformatieve kracht van deze technologie willen begrijpen en benutten;
  • die zichzelf willen voorbereiden op de uitdagingen en kansen die AI biedt in de hedendaagse en toekomstige zakelijke en maatschappelijke context door de opgedane kennis direct toe te passen in de praktijk.

Experts

Lars van Gils – NCD – module 1 en 2

Lars is een gedreven ondernemer met een vurige passie voor alles wat met AI te maken heeft. Vanaf zijn tienerjaren was hij al gefascineerd door de potentie van kunstmatige intelligentie en de impact ervan op onze wereld. In juni 2023 is hij met trots zijn eerste onderneming, PromptGorillas, opgestart als een startup. Sinds de oprichting hebben zij een indrukwekkende groei doorgemaakt. Het team bestaat uit 6 toegewijde professionals die werkzaam zijn bij PromptGorillas, ze hebben ruim 70 professionals opgeleid en geven bijna wekelijks een Masterclasses aan diverse organisaties. Bovendien leiden ze mensen op tot ‘PromptGorillas’, die vervolgens succesvol worden geplaatst binnen andere bedrijven geplaatst. Lars zijn ambitie met PromptGorillas is het toegankelijk maken van AI voor bedrijven. Ze streven ernaar organisaties te voorzien van de essentiële kennis en expertise die nodig zijn om een solide fundament in professionele AI op te bouwen.

Hans Geurts – BSN – module 3 en 4

Hans is een gepassioneerde en gedreven digitale leider met meer dan 20 jaar ervaring in de technologie-industrie. Als CIO van VTTI is Hans verantwoordelijk voor de digitale transitie van de organisatie. In zijn vorige functies leidde Hans de digitale transformaties bij bedrijven als Heineken en Wolters Kluwer. Hans heeft een passie voor data en gelooft dat bedrijven ongeëvenaarde waarde kunnen creëren door het potentieel te ontsluiten van de enorme data die ze bezitten. Al zijn ervaringen brengt hij over aan studenten van Business School Netherlands als MBA-docent Informatiemanagement.

Maarten Kuiper – BSN – module 5 en 6

Digitalisering, strategie, samenwerking en andere manieren van organiseren, dat zijn de terugkerende thema’s in het werk van Maarten. De afgelopen 15 jaar heeft Maarten organisaties ondersteund als adviseur, project-/programmamanager of interimmanager. Zijn ervaring heeft hij grotendeels opgedaan in organisaties met een publiek en maatschappelijk profiel: onderwijs, zorg, woningcorporaties, cultuur en overheid. Hij heeft onder andere gewerkt voor Gemeente Amsterdam, VO-raad, PO-raad, MBO Rijnland, Yuverta, Provincie Zuid-Holland, Rijksmuseum, VUmc, Vilans, Philadelphia, Kennisnet, Rochdale. Naast zijn werk als adviseur en partner bij Wielinq is Maarten MBA-docent Informatiemanagement bij Business School Netherlands en is hij als toezichthouder actief in kinderopvang en beroepsonderwijs.

Data

Dag 1: 16 mei 16.00 uur tot 20.00 uur – module 1 en 2
Dag 2: 30 mei 16.00 uur tot 20.00 uur – module 3 en 4
Dag 3: 13 juni 16.00 uur tot 20.00 uur – module 5 en 6
Dag 4: 27 juni 12.30 uur tot 17.00 uur – module 7

PE-punten

Bij goede afronding van deze leergang behaal je 16 PE punten.

Locatie

Kantoor van Rainmen, Daalsesingel 51 in Utrecht.

Kosten

Voor NCD/BSN-leden bedraagt deze leergang: € 1.500,-
Voor niet NCD/BSN-leden bedraagt deze leergang: € 1.800,-

Prijzen zijn excl. 21% BTW.

Aanmelden

Interesse? Meld je hier aan.

Business School Nederland

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

11 + 5 =