Terug naar actueel
Events

Begin 2024 | MBA Update: ‘The future is now!’

In events door Business School Nederland

De wereld verandert snel, organisaties veranderen snel en stakeholders stellen je steeds kritischere vragen over jouw impact op mens en milieu. Hoe ga jij daar als leider mee om? Want tijdens jouw (Executive) Action Learning MBA bij BSN heb je wel geleerd over de verschillende vakgebieden die jou hebben gevormd tot een krachtige leider, maar zijn die inmiddels óók aan het veranderen? En zijn er nieuwe en aanvullende kennis en vaardigheden nodig om goed in te spelen op de grote duurzame uitdagingen? Naar ons idee wel. Hier gaan we jou bij helpen met onze MBA Update begin 2024. Met nieuwe kennis en inzichten ben jij in staat om positieve impact te blijven creëren, voor mens én milieu. The future is now!

Dit event is niet alleen leerzaam, maar ook een gezellige happening waarin je jouw subsetgenoten kunt ontmoeten en nieuwe relaties legt met andere BSN Alumni professionals, die zich net zo verantwoordelijk voelen voor de wereld om hen heen als jij!

Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates over het programma.

Programma

Impact creëren op zowel mens als milieu: hoe doe je dat en waar komen deze thema’s samen? Het komt allemaal samen in ESG (Environment, Social, Governance). In het Nederlands ook wel Milieu, Sociaal en Goed Bestuur genoemd. De kern is dat jij weet én meet wat jouw impact op deze onderwerpen is en dat je ervoor zorgt dat jouw organisatie de juiste dingen blijft doen. Steeds meer organisaties geven om die reden inzicht in andere prestaties, die verder gaan dan alleen hun financiële cijfers. Dit hangt eveneens samen met de nieuwe richtlijnen die door de Europese Commissie zijn gesteld over het Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Deze directive versnelt de duurzame en sociale beweging in Europa verder. Het heeft tot doel een meer concreet en vergelijkbaar speelveld te creëren waar koplopers op het gebied van milieu- en sociale onderwerpen (ESG) anderen kunnen inspireren om mee te doen en samen te accelereren.

Het is daarom belangrijk dat jij weet op welke onderwerpen jouw organisatie impact heeft en wat ervoor nodig is om vanuit jouw rol binnen die organisatie een positieve bijdrage te leveren op die onderwerpen. Want één ding is zeker: ook jouw rol gaat veranderen.

Dag 1
Op dag 1 gaan we het hebben over ESG (Environment, Social and Governance) en welke invloed dit heeft op verschillende vakgebieden. Keynote wise gaan we aan de slag met de inzichten van toen en nu. Vertel eens, wat zie jij veranderen in jouw werk? Denk aan:

  • Storytelling/impact marketing
  • Finance – Ketenrapportage, impactmeting en CSRD
  • Leiderschap
  • Verandermanagement
  • HRM

De eerste dag sluiten we samen af met een bijzonder ’toekomstgericht’ diner… 😉

Dagvoorzitter: Alexander Heijkamp, Sustainability en CSR Director
Gastheer: Gerard Ekhart, voorzitter BSN Alumni Netwerk – Tractus
Gastvrouw en -heer BSN: Anita Moolhuizen en Sem de Vries
Sprekers/panelleden: Hinrich Slobbe, Paul Turken & Paul Bessems, Koen Litjens, Edger Gubbels, Isolde Kolkhuis Tanke, Miranda van Gendt

Dag 2
Om de dag inspirerend te starten, beginnen we met een keynote. Daarna gaan we aan de slag met alle input van dag 1. Dit doe je niet als individu, maar juist met een groep. We onderzoeken, door de juiste vragen te stellen, de veranderende wereld. We doen dit aan Action Learning tafels en bevragen met elkaar wat we nu te weten zijn gekomen over specifieke en traditionele vakken en reflecteren op hoe deze vakgebieden veranderen. We kijken naar nieuwe vakken die ontstaan en hoe deze ontwikkelingen jou kunnen helpen om dé impact te creëren die het beste bij jou én jouw organisatie past.

Dagvoorzitter: Alexander Heijkamp, Sustainability en CSR Director
Gastvrouw en -heer BSN: Anita Moolhuizen en Sem de Vries
Sprekers/Action Learning Coaches: Miranda van Gendt e.a.

Na deze MBA Update ga jij naar huis met nieuwe ideeën, inzichten en een veranderagenda.

Sprekers

Alexander Heijkamp MBA: ESG
Hinrich Slobbe: CSRD/Finance
Paul Bessems: Economisch trendwatcher
Paul Turken: Marketing/Strategie
Edger Gubbels: HRM
Isolde Kolkhuis Tanke: keynote spreker
Koen Litjens: Verandermanagement
Miranda van Gendt: Leiderschap
Lucas Simons: keynote spreker systeemdenken

Voor wie is het?

De MBA Update is speciaal voor BSN Alumni.

Aantal deelnemers

Er is plaats voor max 150 deelnemers.

Wanneer

Begin 2024

Dag 1: 9.30 – 18.30 uur (9.00 u inloop) met aansluitend ’toekomstgericht’ diner 😉
Dag 2: 9.30 – 15.30 uur

Locatie

Het event vindt plaats in een bosrijke omgeving in de buurt van Doorn.

Business School Nederland

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.