Selecteer een pagina

Events

Bekijk alle evenementen

Online Seminar: HRD in tijden van Corona 

Hoe gaan we verder?

Donderdag 16 juli – 15.00 tot 17.00 uur

De afgelopen maanden heeft de wereld en de manier waarop we werken er heel anders uitgezien.

  • We zijn massaal thuis gaan werken en online vergaderen is normaal geworden.
  • Medewerkers zijn digitaal vaardiger geworden.
  • Zelfsturende teams stonden onder druk en zijn anders gaan werken.
  • Lessen zijn online verzorgd en sommige opleidingsbudgetten zijn bevroren of herzien.

Veranderingen die de afgelopen jaren stroperig zijn ingezet zijn in een stroomversnelling terecht gekomen. De afgelopen maanden hebben we het gewoon gedaan! Nu een mooi moment om te reflecteren en vooruit te kijken.

Wat kun je leren van Corona? Wat ging goed, en wat nooit meer? Wat verwacht jij voor het najaar en daarna? Gaan we terug naar het oude ‘normaal’? Wat is wenselijk? Hoe ga je dit vertalen naar toekomstig HR- en opleidingsbeleid?
Ben jij er aan toe om over deze thema’s kennis en ervaringen uit te wisselen samen met experts vakgenoten? Meld je dan aan voor het kosteloze Online Seminar: HRD (Human Resource Development) in tijden van Corona – Hoe gaan we verder?

Programma

We starten de onderwerpen met een introducerende presentatie en gaan daarna samen met elkaar in gesprek.
We gaan aan de slag met drie onderwerpen:

1. Online lesgeven (Maartje Mikx, Business School Nederland). Wat heeft Business School Nederland de afgelopen maanden geleerd? Maartje beschrijft hoe de coronacrisis de veranderbereidheid in een versnelling heeft gebracht. Ze vraagt zich af hoe die veranderbereidheid vastgehouden kan worden. Daarnaast gaat ze ook kort in op de praktische geleerde lessen van het online lesgeven en de plannen voor de toekomst.

2. Aansturen van teams in tijden van Corona (Edger Gubbels, Mens- en organisatieontwikkelaar). Edger ziet in zijn werkpraktijk, in bijvoorbeeld de Zorg, dat veel zelfsturende teams onder enorme druk staan. Sommige mensen voelen zich als een vis in het water en anderen gaan ten onder. Hoe kun je als HR of leidinggevende teams in deze turbulente tijden bijstaan? Hoe kun je vanuit verbinding maatwerk leveren? En wat hebben teams de komende periode nodig?

3. Action Learning (Guus Goris, Connected Action Learning). Action Learning is een leermethode die zeer geschikt is om in te zetten tijdens een crisis. Je gaat namelijk direct aan de slag met complexe en urgente problemen in jouw werkomgeving. Guus bespreekt hoe Action Learning bij Business School Nederland tijdens de MBA wordt ingezet. We gaan vervolgens aan de slag met de vraag: hoe kun je ontwikkelbeleid en opleidingsplannen maken in een snel veranderende wereld?

Guus Goris Docent Online Seminar: HRD in tijden van CoronaGuus Goris MBA
Guus Goris heeft een achtergrond in de IT branche in allerlei commerciële en directiefuncties. Sinds 2002 verdiept Guus zich in coaching. Met name omdat Coaching de kunst van het stellen van die ene vraag is, die voor een veranderend inzicht zorgt. Guus is het bedrijf ‘Connected Action Learning’ gestart. ‘Connected Action Learning’ begeleidt teams binnen organisaties bij het vinden van creatieve en innovatieve oplossingen voor actuele uitdagingen die in deze turbulente wereld spelen. Dit doen zij door het toepassen van de Action Learning methode.
Lees verder

Edger Gobbels Docent Online Seminar: HRD in tijden van CoronaEdger Gubbels
Edger is sinds 2005 verbonden aan de Business School Nederland. Eerst als external (externe beoordelaar dissertations), sinds 2007 als docent HRM, Managementvaardigheden en als internal (begeleider afstuderenden). Edger Gubbels is management consultant, coach, trainer/docent en manager. Hij ondersteunt organisaties bij het doorvoeren van veranderingen. Thema’s als leiderschap, management development, cultuur- en structuurveranderingen, samenwerkings- en teamvraagstukken, staan daarbij vaak centraal. Het begeleiden van teams en conflicten hebben zijn bijzondere aandacht.

Lees verder

Datum

Donderdag 16 juli (Online programma)

Tijd

15.00 tot 17.00 uur

Kosten

Dit seminar is kosteloos voor HRM- en Opleidingsmanagers en aanverwante rollen.

Aanmelden

Wil je kosteloos deelnemen aan dit evenement? Meld je dan aan

Locatie

Het seminar wordt online aangeboden via Zoom.

“Bevlogen docenten, inspirerende colleges en masterclasses, diepgaande discussies met medestudenten en docenten, een geweldige studiereis naar Suriname, en natuurlijk niet te vergeten de heerlijke locatie en een zeer betrokken staff. Geweldig!”
Lees hier het interview met Erwin Briene: ‘We verspillen met z’n allen miljarden door oplossingen te verzinnen voor de verkeerde problemen’

Erwin Briene MBA

BSN Alumnus Action Learning MBA, LinkedIn-profiel

Linda Hoksbergen & Anita Moolhuizen
Programmavoorlichting
E-mail: studieadvies@bsn.eu
Tel: 0344-579050

Share This