Terug naar actueel
Events

11 september 2024 | Themabijeenkomst: Harmony in India

In events door Business School Nederland

Van 16.00 tot 19.30 uur.

India bevindt zich op een kruispunt van snelle economische groei en politieke hoop. In een tijdperk van toenemende polarisatie staat het land voor immense uitdagingen om de maatschappelijke harmonie te behouden. Drs. Vivek Nagpaul deelt tijdens deze themabijeenkomst zijn visie op deze dynamische ontwikkelingen vanuit zowel een maatschappelijk als zakelijk perspectief.

Programma

Vivek Nagpaul is een echte India-kenner met meer dan 30 jaar ervaring in het land, waar hij vier tot vijf maanden per jaar verblijft. Naast academische organisaties heeft hij ook bedrijven, met name MKB’s en startups uit Europa en Zuid-Amerika, begeleid bij het onderzoeken van zakelijke kansen en het vinden van samenwerkingspartners. Hij heeft een enorme passie voor wereldpolitiek, in het bijzonder voor de kansen en uitdagingen voor India en haar jonge talenten.

Tijdens deze themabijeenkomst gaat Vivek dieper in op de initiatieven van zijn organisatie EuroAsianNetwork, die zich richt op het overbruggen van de kloof tussen de academische wereld en de industrie. Vivek deelt zijn visie over hoe samenwerking bevorderd kan worden door het ontwerpen van de industrie relevante curricula en het bieden van praktische ervaring aan studenten.

Daarnaast bespreekt Vivek zijn inspanningen op het gebied van haalbaarheidsstudies, advies over kwaliteitsborging en accreditatie, en de ondersteuning die hij biedt aan universiteiten bij het verkennen van kansen in India en West-Europa. Deze activiteiten zijn van cruciaal belang voor het vormgeven van internationale onderwijsstrategieën en het vergroten van de inzetbaarheid van afgestudeerden.

Resultaat

Deze themabijeenkomst heeft als doelstelling om:

  • Onderzoeken van business opportunities en vinden van samenwerkingspartners voor MKB en startups uit Europa en Zuid-Amerika.
  • Discussie aangaan over de kansen en uitdagingen voor India en haar jonge talent, met een focus op wereldpolitiek.
  • Bespreken van India’s snelle economische ontwikkeling en de hoopvolle ontwikkelingen op het gebied van binnenlandse politiek.
  • Aandacht besteden aan de uitdagingen van toenemende polarisatie en het behoud van harmonie in India.
  • Deelnemers betrekken in een breed maatschappelijk en zakelijk gesprek over de toekomst van India.

Wie is Vivek?

Drs. Vivek Nagpaul is een ervaren expert op het gebied van internationaal hoger onderwijs en loopbaanontwikkeling. Hij is voorzitter van het EuroAsian University and Career Network, een organisatie die zich richt op het verbeteren van de kwaliteit en toegankelijkheid van hoger onderwijs van wereldklasse in Europa en Azië. Met meer dan 30 jaar ervaring heeft Nagpaul een belangrijke rol gespeeld bij het ontwikkelen en geven van talrijke bachelor-, master- en MBA-cursussen, voornamelijk op het gebied van HR, ondernemerschap en bedrijfsontwikkeling, aan verschillende toonaangevende universiteiten en business schools in landen als Nederland, India, Duitsland, Spanje en Oekraïne.

Aantal deelnemers

Er is plaats voor max 60 deelnemers. Deelname aan deze themabijeenkomst is gratis.

Locatie

Business School Nederland
Herenstraat 25
4116 BK Buren

Business School Nederland

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

9 − 3 =