Terug naar actueel
Impact Stories

De impactvolle MBA-reis van Maik die verder gaat dan kennisverwerving

In impact stories door Business School Nederland

Maik Cranen is een gedreven Strategic Account Manager bij Fudura, een onderneming gespecialiseerd in energie-oplossingen. Waarom leert hij bij Business School Nederland (BSN)? Hij vertelt met passie over zijn leerervaringen met de MBA van BSN. Zijn verhaal illustreert hoe deze opleiding verder reikt dan de traditionele kennisverwerving en in de praktijk leidt tot betekenisvolle impact op zowel zijn professionele leven als persoonlijke groei.

De keuze voor professionele en persoonlijke groei

Maik begon zijn MBA-reis met een duidelijk doel voor ogen: “Ik zocht naar meer dan alleen een academische uitdaging. Ik wilde mijn bedrijfskundige horizon verbreden, mijn carrièremogelijkheden vergroten en mijn leiderschapscapaciteiten verder ontwikkelen.”

Met enthousiasme vertelt Maik waarom hij specifiek koos voor BSN.

“BSN sprak mij aan vanwege de kleinschalige opzet, waar persoonlijke aandacht en betrokkenheid centraal staan. En het allerbelangrijkste waarom ik voor deze opleiding koos, is de unieke aanpak waar de focus ligt op persoonlijke groei en praktische toepassing. Hierbij pak je echte complexe vraagstukken binnen je eigen organisatie direct aan vanuit diverse vakgebieden. Dit in tegenstelling tot veel reguliere masteropleidingen, waarbij de nadruk ligt op theoretische kennis en onderzoek. Om die redenen is deze MBA de ideale keuze voor mijn streven naar een managementfunctie.”

Leerervaring bij BSN

Over zijn leerervaring bij BSN zegt Maik met een glimlach:

“De MBA van BSN voelt als een leerreis waarbij je continu support krijgt om succesvol door de studie heen te komen. Zowel onze studiebegeleider Arthur van Gemert als de docenten uit het bedrijfsleven waren inspirerende bronnen van hulp en kennis.”

Verrassingen en rijke interactie met medestudenten

Maik vond het verrassend hoe plezierig studeren kan zijn.

“Zeker met een duidelijk doel voor ogen. Vooral de interactie met medestudenten met verschillende achtergronden was verrijkend. Iedere discussie opende een nieuwe wereld van perspectieven die ik meenam naar mijn werk om toe te passen.”

De kracht van Action Learning

Maik spreekt met passie over de kracht van Action Learning.

“Met deze methode breng je in een kleine groep diverse perspectieven samen om praktische vraagstukken te begrijpen, gevolgd door diepgaande reflectie als integraal onderdeel van het leerproces. Door het stellen van de juiste open vragen kom je tot de kern van het daadwerkelijke probleem. Dit leidt tot nieuwe inzichten en uiteindelijk tot creatieve, praktische oplossingen. Action Learning biedt een scala aan vaardigheden en inzichten, die niet alleen waardevol zijn tijdens je MBA-opleiding, maar ook in je professionele loopbaan.”

Concrete veranderingen voor organisatie door Action Learning

Eén van zijn Action Learning vraagstukken richtte zich op het verbeteren van het onboardingproces binnen zijn organisatie.

“Ik heb dit onderwerp gekozen vanwege de aanzienlijke groei in het aantal medewerkers binnen onze organisatie. Door de grote toestroom was er onvoldoende begeleiding voor de nieuwkomers. Hierdoor vonden zij het moeilijk hun draai te vinden in hun functie.”

Maiks onderzoek, verrijkt door grondige gesprekken met medewerkers en zijn weloverwogen advies, hebben een zichtbare impact gehad, resulterend in een merkbare versterking van de organisatie.

“Tegenwoordig leggen we veel meer de nadruk op het onboardingproces. Nieuwe medewerkers worden gekoppeld aan ervaren collega’s voor persoonlijke begeleiding, ondersteuning en voor het beantwoorden van vragen. Bovendien zijn er inmiddels diverse verplichte online producttrainingen ontwikkeld, die de benodigde kennis bieden aan nieuwkomers.”

Een persoonlijke en professionele transformatie

Reflecterend op zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling sinds de MBA, merkt Maik op:

“Ik bekijk de wereld nu anders. Ik ben kritischer en meer weloverwogen in mijn denken en acties. In plaats van informatie of situaties zomaar aan te nemen, denk ik nu meer na over waarom we iets op een bepaalde manier doen.”

Praktijkgericht leren voor succes

Maiks verhaal laat zien dat een MBA bij BSN niet alleen draait om het opdoen van kennis, maar ook om persoonlijke groei en het maken van directe impact in de praktijk. Zijn ervaringen benadrukken het belang van praktijkgericht leren in het vormgeven van succesvol leiderschap. Wil je ook eens ervaren welke impact Action Learning heeft op jouw manier van denken en handelen en wil je kennis maken met onze MBA? Volg dan een MBA Proefles en ontdek of deze opleiding bij je past.

Business School Nederland

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

13 − 6 =