Terug naar actueel
Impact Stories

Streven naar zakelijke impact bij Business School Netherlands

In impact stories door Business School Nederland

Het nastreven van een MBA-programma is voor velen een beslissend moment, een kans om vaardigheden te vergroten en bij te dragen aan positieve impact van bedrijven. Voor Victor Birikorang Danquah uit Ghana, is deze stap gedreven door een diepgeworteld verlangen naar voortdurende groei en ontwikkeling.

“Henry Ford zei ooit dat een persoon die stopt met leren oud is, en een persoon die blijft leren jong blijft,” deelt Victor. Deze overtuiging vormt de kern van zijn educatieve reis. Victor werkt als country managing director bij Zion Covenant Ventures, een bedrijf dat advies geeft aan overheidsinstanties en ondernemingen op het gebied van afval- en energiebeheer. Naast zijn drukke professionele leven streeft hij naar voortdurende groei en ontwikkeling door het volgen van een Internationale Action Learning MBA bij Business School Netherlands (BSN). Recentelijk heeft hij zijn educatieve reis voortgezet door lessen te volgen op het hoofdkantoor van BSN in Buren.

Geloof in educatie en groei

Victor gelooft in het belang van educatie als een middel om kennis en vaardigheden te ontwikkelen, evenals het stimuleren van intellectuele capaciteiten en het opbouwen van waardevolle connecties met anderen. Het is deze overtuiging die hem leidde naar de Action Learning MBA van Business School Netherlands. Met enthousiasme vertelt Victor waarom hij specifiek koos voor BSN.

“Ik koos voor BSN vanwege de hoge kwaliteitsnormen en accreditaties van de opleiding en de flexibele leeromgeving.”

Een gedenkwaardige conferentie-ervaring

Een van de hoogtepunten van Victors MBA-reis was zijn deelname aan de conferentie in Buren.

“Het was één van de memorabele momenten van mijn leven! De professionele en zorgzame houding van het personeel, die vanaf het verkrijgen van het visum tot aan de aankomst op de luchthaven was ongeëvenaard”.

Wat Victor het meest verraste tijdens zijn studie was het praktische karakter van de Internationale Action Learning MBA. In tegenstelling tot zijn eerdere studies, waar theoretische kennis de boventoon voerde, bood dit programma een meer praktijkgerichte en oplossingsgerichte benadering. Het oplossen van echte organisatievraagstukken bleek een verrijkende ervaring te zijn, waarbij hij niet alleen theoretische concepten kon toepassen, maar ook waardevolle leiderschapsvaardigheden ontwikkelde samen met zijn medestudiegenoten.

“De interactie met mededeelnemers uit verschillende landen en het oplossen van echte organisatievraagstukken was geweldig om mee te maken.”

Het belang van de juiste vragen stellen

Victor is vastbesloten om het principe van actiegericht leren toe te passen in al zijn toekomstige inspanningen.

“Terwijl ik aan deze leerreis begin, ben ik van plan deze praktijkgerichte benadering toe te passen in alles wat ik doe. Bij Action Learning gaat het niet om het geven van de juiste antwoorden, maar om hoe we daadwerkelijk handelen. Dit betekent het stellen van de juiste verdiepende vragen aan elkaar om zo samen tot een effectieve oplossing te komen.”

Victors eerste Action Learning project bij Zion Covenant Ventures is daar een uitstekend voorbeeld van, waarin de vraag was hoe de organisatie een hoog personeelsverloop kan oplossen.

“Hierbij heb ik geleerd aan de hand van de Action Learning methode de juiste probleemstelling op te stellen, met de juiste onderzoeksmethodologie en het plan voor implementatie.”

Een toekomst van groei en succes

Als een gedreven en ambitieuze student van Business School Netherlands vertegenwoordigt Victor Birikorang Danquah de kernwaarden van voortdurende groei, toewijding aan excellentie en streven naar zakelijk succes met positieve impact. Met zijn ervaringen en verworven vaardigheden levert hij een waardevolle bijdrage aan het bedrijfsleven en daarbuiten, altijd met de juiste verdiepende vragen.

Praktijkgericht leren voor succes

Victors verhaal laat zien dat een MBA bij BSN niet alleen draait om het opdoen van kennis, maar ook om persoonlijke groei en het maken van directe impact in de praktijk. Zijn ervaringen benadrukken het belang van praktijkgericht leren in het vormgeven van succesvol leiderschap.

Wil je ook eens ervaren welke impact Action Learning heeft op jouw manier van denken en handelen en wil je kennis maken met onze MBA? Volg dan een MBA Proefles en ontdek of deze opleiding bij je past.

Business School Nederland

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

9 + 4 =