Terug naar actueel
Artikelen

BSN, partner op Landelijk Symposium ‘Nu duurzaam doorpakken met de kracht van lokaal’

In artikelen door Business School Nederland

Op 7 februari waren wij in Oosterhout als partner op het Landelijke Symposium ‘Nu duurzaam doorpakken met de kracht van lokaal’ van SDG Lokaal. Dit platform versterkt de landelijke beweging die lokale verduurzaming drijft en versnelt hiermee de lokale bijdrage aan de Sustainable Development Goals. Aan de hand van afwisselende plenaire inspiratie- en dialoogsessies kregen deelnemers op het symposium een beeld wat de kracht van lokaal is, om samen oplossingen voor de Sustainable Development Goals te realiseren en hierop door te pakken.

BSN aan de doorpaktafel

BSN leidde, als partner, één van de ‘doorpaktafels’ om in co-creatie tot advies te komen, waarmee lokale teams zichzelf en hun lokale gemeenschap kunnen versterken, op weg naar verduurzaming. Onze slogan luidde: “Vind het duurzame antwoord, door de juiste vragen!”

Aan onze doorpaktafel gingen we in gesprek met deelnemers aan de hand van Action Learning. We lieten ze kennismaken met dit krachtige hulpmiddel om complexe duurzaamheidsvraagstukken aan te gaan, vragenderwijs de grondoorzaken van praktijkproblemen boven water te krijgen en samen met belangrijke spelers de beweging naar een duurzame samenleving te versnellen.

Aan tafel brachten we een stelling om deelnemers uit te nodigen tot dialoog: Nederland behoort tot de top 5 van meest innovatieve landen, maar komt niet tot implementatie door weerstand. De vraag die hierop volgde: Hoe kun je weerstand verminderen door het stellen van de juiste vragen?

We hebben een paar interessante dingen besproken:

De kunst van open vragen stellen, is vragen stellen zonder oordeel, verwachtingen en om anderen niet te proberen overtuigen. Zo voorkom je conflict, maak je het echte probleem helder en zorg je voor een betere samenwerking. Daarnaast is het belangrijk dat de huidige generatie met deze mindset vragen stelt aan de toekomstige generatie om ook van hen te leren en hen beter te begrijpen in vraagstukken rondom o.a. duurzaamheid. Zo gaan we samen op weg naar duurzame oplossingen, die door iedereen gedragen worden.

BSN en SDG Lokaal pakken samen door met Leergang Lokaal Leiderschap

Om duurzaam door te pakken, bundelen SDG Lokaal en onze business school hun krachten. Zo ontwikkelen wij op dit moment samen de Leergang Lokaal Leiderschap. In deze leergang leer je praktijkgericht en veerkrachtig jouw team en organisatie te versterken, duurzaam te groeien in jouw leiderschap en iedereen onderdeel te laten zijn van de ‘lokale versnellingskracht’ voor verduurzaming.

Geïnteresseerd? Meld je dan vóór woensdag 1 maart aan voor onze pilot van deze leergang. Op maandag 13 maart vindt de intake voor deelname plaats. Wil je na de intake doorpakken in onze pilot, dan ontvang je 25% korting. Meer informatie en aanmelden kan via studieadviseur Anita Moolhuizen, amoolhuizen@bsn.eu.

Business School Nederland

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

10 + 6 =