Terug naar actueel
Artikelen

Op bezoek bij AmbaFlex, dé partner van verticale transportsystemen voor grote merken wereldwijd

In artikelen door Business School Nederland

Woensdag 30 november 2022 was het eindelijk zover. Met een aantal alumni reisden we onder de vlag van Tractus af naar Zwaag. Hier waren we te gast bij AmbaFlex, dé partner voor materiaaltransportsystemen op maat op basis van spiraaltransporteurs, gebruikt door bijna alle fabrikanten en distributeurs van grote merken ter wereld. BSN Alumnus John Vlasveld MBA, Director Business Administration bij AmbaFlex, was onze gastheer en gaf ons een kijkje in de keuken van hun organisatie. Hoe bijzonder is dat!

Uniek verticaal transportsysteem
Bij aankomst werden we warm onthaald door John Vlasveld en zijn collega. De schaalmodellen in de ontvangsthal maakten al meteen indruk. Hun unieke spiraalvormige verticale transportsystemen wordt in een groot aantal landen gebruikt en kent vele toepassingen voor verticaal transport (SpiralVeyor), tijdelijke opslag en accumulatie (AccuVeyor) en horizontaal transport (AmbaVeyor)van stukgoederen en verpakte producten. Bijzonder als je bedenkt dat dit Nederlandse bedrijf uit Zwaag cruciale systemen ontwikkelt en levert voor de grote e-commerce bedrijven en bekende producenten van consumentengoederen.

De kern van het product van AmbaFlex is een spiraal die in heel diverse omgevingen ingezet kan worden als transportmedium, maar ook als voorraadhoudende capaciteit, waardoor verschillende schakels in het productieproces ontkoppeld kunnen worden. De invloed van productieverstoringen kan daardoor beperkt blijven door deze vorm van flexibele tussenopslag. Niet alleen ziet het product er erg mooi uit. Door gepatenteerde technologieën is de capaciteit ook schaalbaar. AmbaFlex is de loop der jaren een wereldspeler geworden met haar multifunctioneel inzetbare spiraal.

Echte groei ontstaat na afronding van onze MBA
De echte groei ontstaat na afronding van onze MBA. Afgelopen woensdag hebben we daar weer een levend bewijs van gezien met de presentatie van John Vlasveld. Gedurende 1,5 uur nam John ons mee langs zo ongeveer alle aspecten van de bedrijfsvoering van AmbaFlex. Daarbij maakte hij gebruik van al het geleerde tijdens zijn MBA, die hij 9,5 jaar geleden afrondde. In die 9,5 jaar heeft hij zich sterk doorontwikkeld; door zich te blijven verdiepen in managementliteratuur en te combineren met de uitdagingen waarvoor hij dagelijks als directeur bedrijfsvoering staat. Een praktische vorm van Action Learning zeg maar. De kennis die hij heeft vergaard geïntegreerd in zijn handelen.

West-Friesland + Rotterdamse nuchterheid = sleutel tot succes
Ook deelde John zijn persoonlijke reis met ons. Zijn carrière startte in de drukkerij van zijn vader, waar hij met zijn ondernemersgeest al snel zijn eigen weg koos als zelfstandig ondernemer. Zoals hij zelf zegt: “Mijn drive is niet de winkel beheren, maar aan de winkel bouwen en verbouwen.”
Met een major in Verandermanagement bovenop zijn MBA-opleiding was zijn interesse in organisaties veranderen en verbouwen nog meer aangewakkerd. Tijd voor iets nieuws: AmbaFlex! Dit bedrijf was hem al snel op het lijf geschreven. Zoals één van de oprichters aangaf tijdens hun eerste gesprekken: “West-Friesland gecombineerd met jouw Rotterdamse nuchterheid is gegarandeerd de sleutel tot succes!” John is trots om de groei met zijn team te hebben mogen faciliteren tot waar we nu staan. AmbaFlex is samen met inmiddels meer dan 750 medewerkers uitgegroeid tot een internationale speler, dat wereldwijd haar sporen heeft verdiend.

Trots op een stukje Hollandse productiecapaciteit
We zijn blij dat John bereid was om voor Tractus een bedrijfsbezoek te organiseren. Hij heeft daarbij inzicht gegeven in een stukje Hollandse productiecapaciteit waar we heel trots op mogen zijn.

Tot slot
Het was fijn om met een vijftiental graduates het bedrijf te mogen bekijken. We zijn blij met de gastvrijheid van John en AmbaFlex en hebben deze leerzame dag gezamenlijk afgesloten met een heerlijk diner bij d’Oude Veiling.

Kortom: een topdag!

Enkele reacties:

“Afgelopen woensdagmiddag 30 november een leuke, informele en inspirerende sessie gehad met onze Tractus alumnivereniging. We hebben gehoord hoe AmbaFlex haar groeidoelstellingen behaalt op basis van innovatie en ondernemerschap. En daarna lekker culinair met elkaar gedineerd en bijgepraat. Dank voor de goede organisatie en het mooie verhaal…” – Wilco ten Have MBA

“Een geweldige Tractus avond! De ontmoetingen met studiegenoten, de openhartige presentatie van John, Directeur van AmbaFlex, en het geanimeerde diner tot besluit” – Cees den Teuling MBA

“Een hele mooie bijeenkomst van mijn alumnivereniging Tractus. Zeer interessante presentatie bij en over Ambaflex, levert interne logistieke oplossingen middels transportbanden, door directeur John Vlasveld. Waarmee ik overigens ook nog een gezamenlijke grafische historie deel. Daarna lekker gegeten in Zwaag en bij kunnen praten met studiegenoten. Op naar de volgende bijeenkomst.” – Robert Bakker MBA


Online fotoalbum
Leden van Tractus kunnen op de Tractus site alle foto’s van dit bedrijfsbezoek aan AmbaFlex bekijken.


Over Tractus
Tractus Alumni is dé alumnivereniging van BSN alumni en heeft als doel het faciliteren van lifelong learning. Jaarlijks wordt een aantal evenementen georganiseerd, waaronder exclusieve bedrijfsbezoeken waar onze alumni werkzaam zijn. Het betreft dan bijzondere bedrijven die uitblinken op het gebied van innovatie, duurzaamheid en circulair ondernemen, dé topics van de 21e eeuw.

https://tractusalumni.com/

Business School Nederland

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

12 − 5 =