Action Learning Fundamentals

Stel jezelf in de gelegenheid om in slechts twee dagen uitgebreid kennis te maken met “De Action Learning Fundamentals”. Dit programma biedt een perfecte opstap om zelf Qualified Action Learning Coach (QALC) te worden.

Action Learning & Fundamentals
Vraagstukken waar organisaties hedendaags mee worstelen gaan niet alleen maar over plannen, beslissen, controleren en uitvoeren maar vooral over de vraag hoe krijgen wij onze mensen mee in deze verandering.

Meer zelfreflectie, samenwerkende vaardigheden én rollen zijn nodig en dit maakt het ontwikkelproces niet altijd even makkelijk. De gedachte achter Action Learning is: leren, doen en ervaren zijn cruciaal in het succes naar leren en presteren.

Action Learning is een uitgelezen leerfilosofie voor organisatieontwikkeling, gericht op individuele- en collectieve verandering en in het verlengde daarvan op verandering van gedrag in teams.

Action Learning werkt doordat eigen praktijkvraagstukken centraal staan. Een open en kritische houding van jezelf bepaalt voor een groot deel de effectiviteit en het succes van dit programma.

Tijdens de bijeenkomsten wissel je praktijkervaringen uit naar aanleiding van de behandelde stof, je leervragen en doelen. Daarnaast werk je vanuit gerichte praktijkopdrachten en oefeningen die je van de trainer ontvangt.

Action Learning Project: je maakt een actieplan. Dit plan wordt besproken en je ontvangt van de trainer en je medecursisten praktische tips en persoonlijke adviezen.

Wil je:

 • meer weten over en meer begrijpen van Action Learning én de basisprincipes (Fundamentals) doorgronden;
 • voor je organisatie op basis van Action Learning een verander- of leiderschapsprogramma maken;
 • jouw team faciliteren om samen complexe problemen op te lossen;
 • of wil je zelf Qualified Action Learning Coach (QALC) worden?

Dan is deze intensieve tweedaagse Action Learning Fundamentals de juiste start. Het programma behandelt de concepten en de twee basisregels van Action Learning.

Je krijgt uitleg over en inzicht in de resultaten die Action Learning oplevert. Verder ontwikkel en werk je aan cruciale vaardigheden (samenwerken, leiderschap en probleemoplossing). Je ervaart in groepssessies de kracht van deze vaardigheden en ervaart de methodiek van Action Learning; zowel als deelnemer aan een Action Learning-sessie als in de hoedanigheid van coach.

Resultaat & Leerdoelen:

 • De Action Learning concepten, visie, instrumenten, het proces en grondprincipes van Action Learning benoemen.
 • De kans om de Action Learning methodiek te ervaren door op de juiste wijze de juiste vragen te stellen, passend bij elke fase van teamontwikkeling en probleemoplossing.
 • In staat zijn een Action Learning Programma voor de organisatie te maken en een actieplan te presenteren.
 • Een Action Learning Team samenstellen (omgaan met diversiteit en verschillen en omgaan met disfunctioneel teamgedrag).
 • Het Action Learning proces succesvol in een organisatie implementeren.
 • Een Action Learning proces in een organisatie ‘verkopen’ en managen.
 • Beter zelfinzicht, diepgaand begrip voor elkaar en creëren van nieuwe collectieve mindsets, dus gedrag.

Investeren in een andere mindset is effectief gebleken bij organisatie-, team- en leiderschapsontwikkeling.

Trainers:
De trainers die Business School Nederland (BSN) voor dit compacte programma inzet beschikken over meer dan tien jaar ervaring als trainer en zijn tevens werkzaam voor en met teamleiders, leidinggevenden en managers.

Voor wie is dit programma:

 • voor iedereen die zijn of haar Action Learning vaardigheden wil ontwikkelen en/of zelfsturende teams wil coachen;
 • managers en coaches die Action Learning in hun bedrijf willen gebruiken.

 

Data:
12 en 13 september 2019

Tijd:
09:30 – 17:00 uur

Studieduur:
Twee dagen

Studiekosten:
EUR  1.095,- (vrij van BTW, inclusief arrangementskosten)
EUR  750,- studenten en alumni (vrij van BTW, inclusief arrangementskosten)

Certificaat:
Dit programma gevolgd en met een voldoende afgerond? Je ontvangt van ons een certificaat van deelname.

Vrijstelling:
Studenten en alumni van BSN die in het verleden het Action Learning Literatuur Onderzoek (ALLO) hebben gedaan krijgen een vrijstelling voor dag 2.

Vervolg:
Heb je de Action Learning Fundamentals gevolgd, dan is het mogelijk om Qualified Action Learning Coach te worden. Lees meer

Incompany:
Dit programma is ook geschikt als managementdevelopment traject. Neem voor meer informatie omtrent een incompany programma, een trainingsvraag en/of de organisatiewens contact met ons op.

Locatie:
Business School Nederland (BSN)
De Raadskamer, Herenstraat 25
4116 BK Buren

“Mijn MBA opleiding heb ik als een zeer inspirerende periode ervaren waarbij theorie en praktijk mooi op elkaar aansloten. Ik heb mijzelf goed leren kennen en heb een veel beter beeld gekregen van mensen om mij heen en processen binnen organisaties. Met als mooiste cadeautje een groep van 6 (studie) vrienden die nog regelmatig intensief contact heeft met elkaar. Een motivator om lifelong learning tot werkelijkheid te brengen.”

Peter van den Dool MBA

BSN Alumnus Executive MBA, LinkedIn-profiel

Share This