Boeken van... Joost Kampen

Leren interveniëren in verwaarloosde organisaties

Tien jaar werken met het concept van de ‘verwaarloosde organisatie’ heeft zoveel cases opgeleverd dat het doorgeven van de lessen uit de geleefde werkelijkheid een logische stap is.

boek joost kampenLeren interveniëren in verwaarloosde organisaties is bedoeld als tutorial,
om het zelfstandig leren interveniëren in verwaarloosde organisaties voor organisatieprofessionals mogelijk te maken. Het bevat onder meer een methode voor organisatieontwikkeling vanuit een probleemsituatie en ontsluit relevante wetenschappelijke kennis uit de veranderkunde over de ongemakkelijke waarheid in organisaties. Over de destructieve werking van managementmodes als zelfsturende teams, over destructief leiderschap en over destructief medewerkerschap zoals pesten. Het boek bevat een tweetal manieren om actieonderzoek te doen tijdens trajecten voor organisatieontwikkeling om systematisch te kunnen reflecteren op het interveniëren in verwaarloosde organisaties.
Verwaarloosde organisaties (2011), het vorige boek van Joost Kampen (Van de Bunt Adviseurs en de Vrije Universiteit), is uitgegroeid tot een standaardwerk. Het werd in 2012 bekroond tot Boek van het Jaar door de Orde van organisatieadviseurs.
In 2015 verscheen bij Palgrave de Engelse vertaling Emotional Abuse and Neglect in the Workplace: how to restore normal organizational life. Aan dit boek is meegewerkt door vele opdrachtgevers en vakgenoten waaronder de docenten van de masterclass Veranderkunde: André Henken en Gertjan Schuiling.

Over dit boek: ‘Verwaarlozing van de geleefde werkelijkheid vraagt om moreel goed en praktisch juist handelen. Dat is wat dit boek je leert.’  Marijke Spanjersberg, docent systeemdenken aan de Radboud Universiteit Nijmegen

‘Het boek laat feilloos zien dat gemakkelijk meegaan met managementhypes, bijna altijd veelbelovend en met een hoog panaceekarakter, voor de organisatie heel vaak ernstige averechtse effecten heeft.’
– Jan den Hollander, docent SIOO ‘Dit boek bevat een rijkdom aan inzichten en handreikingen voor managers en adviseurs die zoeken hoe je relationele orde en rust in verwaarloosde organisaties weet te brengen.’
– Leike van Oss, organisatieadviseur en coauteur van o.a. Onderweg en Onomkeerbaar

Het boek staat centraal in de 3e editie van de Masterclass Veranderkunde op 2 en 30 november en 18 januari.

joost_kampenDr. Joost Kampen CMC
Joost werkt ruim 20 jaar als consultant organizational development (OD). In 2011 promoveerde hij naast een full time adviespraktijk bij Léon de Caluwé op het proefschrift ‘Interveniëren in verwaarloosde organisaties’. Hij publiceert regelmatig in vakbladen en wetenschappelijke tijdschriften en doceert bij SIOO en Universiteit Twente. Hij wordt door zowel publieke organisaties als in toenemende mate bedrijven gevraagd te adviseren bij mislukte veranderprogramma’s of weerbarstige problemen waar al van alles is geprobeerd. Hij is verbonden aan Van de Bunt adviseurs en de Vrije Universiteit, beide te Amsterdam.

LinkedIn-profiel: Dr. Joost Kampen CMC

Datum
3 oktober 2017

Tijd
19.30 – 21.00 uur met aansluitend een borrel (ontvangst vanaf 19.00 uur)

Prijs
Dit is een gratis event van Business School Nederland

Boek bestellen?
Deelnemers kunnen het boek ‘Leren interveniëren in verwaarloosde organisaties’ bestellen tegen een gereduceerd tarief van EUR 30,-  (30% korting). Indien je hier gebruik van wilt maken, geef dan je gegevens door aan Sandra Blankenstein via sblankenstein@bsn.eu.

Locatie
Business School Nederland
Herenstraat 25
4116 BK Buren

Share This