Workshop Crisis Management

Crises onvoorspelbaar? Maak ze voorspelbaar!

Niets is zo slecht voor uw onderneming als een crisis. Ze lijken onvoorspelbaar en niet te beheersen. Hoe overleeft uw bedrijf een crisis? Denk recentelijk aan de ‘eiercrises’, Tesla die motoren gebruikt die in brand kunnen vliegen, een brand in een transformatorhuisje die het hele bedrijfsproces plat legt of de overstroming van een van je opslagloodsen. Jij kent ook vast een organisatie die een dergelijke crisis is ‘overkomen’.

Programma

De vraag is: ‘overkomt’ een crisis je? Wij beweren het tegendeel! Een crisis overkomt je niet – je kunt een crisis zien aankomen. Sterker nog, de meeste crises zijn namelijk heel voorspelbaar. Hoe?

Door de volgende zaken inzichtelijk te maken:

  • We weten waar onze bedrijfsprocessen plaatsvinden;
  • We kennen onze processen en wat daarin mis kan gaan;
  • We kennen onze supply chain: klanten, leveranciers, concurrenten;
  • We kennen onze overige stakeholders: buren, lokale overheden, certificerende instanties, inspectie organen, brancheverenigingen, et cetera;
  • We kunnen met gemak de top-20 grootste calamiteiten die ons kunnen overkomen in kaart brengen;
  • We weten wie er getroffen kunnen worden door een crisis in onze organisatie en wat de effecten op hen zijn;
  • We weten welke problemen tot welke gevolgen leiden, hoewel we niet precies (hoeven te) weten welke oorzaken precies tot deze problemen leiden;
  • We kunnen niet elke oorzaak en elke samenloop van omstandigheden voorspellen; wél welke effecten een crisis kan veroorzaken.

We weten dus alles van tevoren, behalve het tijdstip waarop iets gebeurt. Als we alles al van tevoren weten, kunnen we ons ook voorbereiden op de gevolgen van een crisis: trainen, stakeholder analyse maken, crisiscommunicatie opstellen, et cetera.

Als de crisis eenmaal daar is, is er geen tijd meer om een crisisorganisatie op poten te zetten. Die moet onmiddellijk presteren. Tijd – die hebben we vóór de crisis genoeg; we hebben alleen toewijding en bewustwording van het crisismanagementteam nodig om ons daadwerkelijk te kunnen voorbereiden.

Laat je verrassen door de deskundigheid van de experts van Falck. Zij zorgen ervoor dat je deze avond je bedreigingen identificeert en je ‘question marks’ beantwoordt. Bereid je voor op het onverwachte én expect the unexpected! In aanvulling op deze avond bieden we ook een Masterclass Crisis Management aan. Tijdens deze Masterclass ga je écht aan de slag met Crisis Management.

Een avond vol ellende dus. Expect the Unexpected!

Logo Falck

 

 

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met Falck Safety Services.

Sprekers

Sprekers die deze workshop verzorgen zijn Bas Poelmann en Arjan de Pauw Gerlings. Hun aanpak is zeer praktisch en toepasbaar van aard.

Bas PoelmannBas Poelmann werkt sinds 2006 bij Falck en is gespecialiseerd in Scenario Based Trainen en het trainen middels management games. Hij heeft grote scheepvaartbedrijven, operators in de olie en gasindustrie en internationale bedrijven in andere sectoren helpen voorbereiden op grote crises binnen de organisatie. Hij is een van de auteurs van het boek “Expect the unexpected: a comprehensive introduction in the PrepTIME crisismanagement system”. Bas heeft een achtergrond in defensie en is zijn carrière begonnen bij de Koninklijke Landmacht en heeft jaren als officier gediend na het afronden van de Koninklijke Militaire Academie.

Arjan de Pauw GerlingsArjan de Pauw Gerlings heeft een studie Informatiekunde en Organisatiepsychologie managementtrainer gevolgd. Sinds hij in 2012 bij Falck kwam, verzorgde en ontwikkelde hij operationele crisismanagement trainingen voor Offshore Installation Managers en Senior Officieren van grote schepen. Daarnaast heeft hij het PrepTIME model mede ontwikkeld en crisismanagementteams van grote bedrijven getraind op strategisch crisismanagement. Arjan is een van de auteurs van het boek “Expect the unexpected”.

 

 

Praktische informatie

Datum
19 april 2018

Tijden
19.00 – 20.30 uur met aansluitend een borrel (ontvangst vanaf 18.30 uur)

Prijs
Dit is een gratis event van Business School Nederland

Locatie
Business School Nederland
Herenstraat 25
4116 BK Buren

In aanvulling op deze avond bieden we ook een Masterclass Crisis Management aan. Tijdens deze Masterclass ga je écht aan de slag met Crisis Management.

Executive MBA

Merel van der Ham
Programmavoorlichting
E-mail: merel@bsn.eu
Tel: 0344-579044

Share This