De boeken van... Jan-Dirk den Breejen

High Performance Organisaties (HPO)
In welke mate is uw organisatie een High Performance Organisatie (HPO)? Wat zijn voor uw organisatie de hefbomen die tot HPO leiden? Ontdek het tijdens dit unieke event met Jan-Dirk den Breejen.

Jan-Dirk presenteert het principe van de HPO-aanpak en behandelt tijdens deze bijeenkomst het resultaat van een HPO-diagnose van een organisatie. Een diagnose die gebaseerd is op 140 factoren van de High Performance Organisatie. De HPO-diagnose heeft als resultaat een haarscherp advies over waar de hefbomen zitten om met minimale inspanning een maximaal resultaat van de organisatiedroom te realiseren.

Economische schommelingen, een sterk veranderende arbeidsmarkt en maatschappelijke en politieke spanningen in de binnen- en buitenlandse politiek… Er komt nogal wat op organisaties af. Geen wonder dat het leer- en aanpassingsvermogen van ceo’s en HR-managers het niet altijd bij kan benen. Maar het is belangrijk om een onbevangen blik te houden, bezweert Den Breejen, die als consultant voor strategie en organisatieontwikkeling voor Schouten & Nelissen bij veel bedrijven over de vloer komt.

Problemen boven water
Te vaak wordt slechts een deel van de problematiek eruit gelicht, stelt hij. “Ik noem het voorbeeld van een cateraar die in de rode cijfers was beland. Door meer werk aan te nemen met dezelfde mensen, wist het bedrijf weer in de zwarte cijfers te komen. Het gevolg was dat de directie alleen nog maar keek naar omzet en kostenverlaging. Maar de werknemers waren al een tijd niet meer tevreden. Als je dan met elkaar aan tafel gaat zitten – en dan het liefst niet alleen met de directie, maar ook met de lagen daaronder – dan krijg je al snel de problemen boven water en kun je samen kijken naar oplossingen.”

Succesformule
Organisaties zijn nog te vaak op zoek naar een succesformule, signaleert Den Breejen. “Mensen zijn gestrest en staan onder druk. Ze willen weten hoe ze het moeten doen en kijken dan hoe andere bedrijven succes boeken en of zij dat kunnen kopiëren in hun eigen organisatie.”

Er is geen gemene deler die alle High Performance Organisaties karakteriseert, zegt Den Breejen. “Uit mijn HPO-onderzoek blijkt dat er geen succesformule is, maar wel een grote hoeveelheid succes-puzzelstukjes die de verborgen orde achter de waan van de dag vormen. Ik heb dit ingedikt tot 140 puzzelstukjes, verdeeld in vijf hoofdgroepen. Het verschilt per organisatie wat de ontbrekende puzzelstukjes zijn. Het kan zijn dat je ander leiderschap nodig hebt of dat de visie is verdwenen.”
Geen algemeen toepasbare succesformule dus. Zelf nadenken is het motto. Maar één puzzelstukje moet in de basis zitten voor elke succesvolle organisatie. “Leiderschap is altijd belangrijk. Dat heeft zijn weerslag op de hele organisatie. Zonder goed leiderschap, zie je de prestaties wegzakken.”

Zelfkennis en een onbevangen blik
Zelfkennis van organisaties gaat meestal gelijk op met zelfkennis van de werknemers. Den Breejen: “Het is belangrijk dat we onszelf kennen en onze collega’s. Dan zie je dat de zogenaamde zachte factoren zoals coachend leidinggeven en co-creatie – de dingen waarvan de directie nogal eens denkt dat het de hobby van HR is – zijn toch heel belangrijk zijn. Maak je los van de managementmodes met hippe concepten zoals zelfsturende teams, tribes, agile en lean. Dat zijn losse stukjes van het totaalplaatje die vanuit commerciële belangen als succesformules worden verkocht. De beste oplossingen zie ik ontstaan als alle belanghebbenden gezamenlijk met een onbevangen blik inzicht ontwikkelen.”

High Performance OrganisatiesDe basis van deze methode wordt gevormd door het opzetten en uitvoeren van een performancegericht werk-leertraject. Dit vergt het nodige van zowel de medewerker als de manager, maar het verdient zich ruimschoots terug. Deze integrale aanpak levert rendement op door een betere bedrijfsvoering, onder meer gebaseerd op verbeterplannen en analyses die uit de werk-leertrajecten zijn voortgekomen. De bedrijfscultuur verandert en de ‘High Performance Organisatie’ komt in zicht.

 

Op 12 september gaan we onder leiding van Jan-Dirk werken met de resultaten van de ‘MRI-scan’ van één van de deelnemers. Lijkt het je waardevol om deze kans voor jouw organisatie te benutten? Meld je dan vandaag nog aan. Zodra we jouw aanmelding hebben ontvangen, sturen we je de instructies.

Jan-Dirk den BreejenDrs. Jan-Dirk den Breejen MBE, CM is domeinmanager organisatie & teams bij Schouten & Nelissen. Hij schreef verschillende boeken en artikelen over leren en veranderen. Van 1995 tot 2002 was hij Europees directeur van de International Board for Certified Trainers (IBCT).

 

 

Datum
12 september 2017

Tijd
19.30 – 21.00 uur met aansluitend een borrel (ontvangst vanaf 19.00 uur)

Prijs
Dit is een gratis event van Business School Nederland

Locatie
Business School Nederland
Herenstraat 25
4116 BK Buren

Share This