Executive MBA

Learn to act, act to learn

Deze MBA is bestemd voor de ervaren leidinggevende/manager die zijn intuïtie wil onderbouwen met een stevig theoretisch fundament. In de breed opgezette MBA is veel tijd beschikbaar om over de eigen praktijk te sparren met ervaren medestudenten en de senior docenten en coaches van Business School Nederland. Veranderen, beslissen, innoveren, onderzoeken, motiveren en leiderschap zijn belangrijke thema’s naast de vakinhoudelijke aspecten van onder andere HRM, operations, marketing, strategie bepalen en finance. Strategisch leiderschap in de digital age neemt een belangrijke plaats in het curriculum in.

Programma in het kort
 • Nederlandstalig programma, met klein deel Engelse topartikelen
 • Part-time, met een duur van 24 maanden
 • Leren in en met je eigen werksituatie (action learning)
 • Voor executives, dus ervaren managers als mede studenten
 • Flexibiliteit in lesprogramma (tot max 48 maanden)
 • Intensieve begeleiding door ervaren coaches
 • Senior docenten met unieke combinatie van theoretische kennis en brede praktijkervaring
Het Executive MBA programma bestaat uit 3 fasen:

Fase 1 duurt 3 maanden. Aan bod komen:

 • leidinggeven, beslissen, probleemanalyse, veranderen
 • organisaties grondig analyseren (structuur, cultuur etc)
 • tools die studeren makkelijker maken (oa Smartreading)

 
Fase 2 duurt 15 maanden, met als inhoud:

 • Verdieping in belangrijke managementaspecten, zoals strategisch leiderschap, marketing in de digital age, HRM, organiseren van werk en werkorganisatie, managen van informatie, Internationaal management
 • Themadagen met nieuwste trends binnen management
 • Managen van veranderingen: innovaties en verbeteringen
 • Eigen en probleemoplossend vermogen van anderen verhogen, realiseren implementatie van vernieuwingen
 • Werken aan uitdagende projecten in eigen organisatie en in Internationaal verband

 
Fase 3 duurt 6 maanden

 • Werken aan een strategisch project voor je eigen organisatie, of eventueel een andere organisatie
 • Informatie verwerken , ordenen, analyseren
 • Literatuur analyseren en gedegen onderzoek doen
 • Reflecteren en leren te leren
 • Kers op de taart: verdedigen eigen Master onderzoek
Profiel deelnemers
 • Ervaren managers
 • Afgeronde Master of HBO
 • Tenminste 3 jaar managementervaring
 • Medewerking werkgever
 • (TOEFL International)
 • Sterke motivatie om 2 jaar te leren en te studeren
 • Ruime HBO werkervaring kan opleidingseis compenseren
Praktische informatie

Startdata
14 februari 2019
12 september 2019

Duur
24 maanden

Studiebelasting
10 – 15 uur per week

Lesdagen
Gemiddeld 3 lesdagen per maand (vaak woensdag t/m vrijdag)
20 coachingsessies van 2-3 uur

Groepssamenstelling
Kleine groepen tot maximaal 18-20

Prijs
EUR 29.950,- (vrij van BTW)

Inbegrepen:
• Lesdagen, boeken, studiemateriaal (artikelen en abstracts)
• Lunches, maaltijden en overige consumpties
• Coaching, in kleine groepen en individueel
• Examenkosten
• Optioneel: studiereis naar China ad EUR 3.500,-

Leslocatie
Business School Nederland, Herenstraat 25, Buren

Hoe nu verder?
Vraag direct een leaflet aan.
Schrijf je in voor een gratis proefworkshop.
Volg één van de maandelijkse informatiebijeenkomsten.
Maak een afspraak voor en oriënterend gesprek.

FAQ | Meest gestelde vragen

Wat is het verschil tussen Action Learning MBA en Executive MBA?
Doelgroep van de Executive MBA is ervaren managers. Doelgroep van de ALMBA is beginnende managers, professionals en project managers. De Executive MBA heeft 40% meer lesdagen, die veelal vallen op woensdag t/m vrijdag, gemiddeld 3 lesdagen per maand.
De AL MBA heeft lesdagen op de vrijdagen en zaterdagen, gemiddeld 2 lesdagen per maand.

Zijn er vrijstellingen mogelijk?
Vrijstellingen zijn mogelijk indien elders een Master afgerond is waarbij werkervaring een toelatingseis was. Tevens zijn vrijstellingen mogelijk als een post HBO bedrijfskunde is gevolgd bij de HAN, de HU of Hogeschool InHolland.

Wat zijn de Toelatingseisen?
HBO of Master als vooropleiding. Meer dan 6-7 jaar werkzaam zijn in een functie op HBO niveau kan de opleidingseis compenseren.
Meer dan 2 jaar werkervaring (ALMBA). Meer dan 3 jaar specifiek managementervaring (Executive MBA).
Mogelijkheid om 4 projecten te doen in de eigen of een andere organisatie

Hoe ziet de begeleiding/coaching eruit?
De in totaal 5 praktijkopdrachten binnen de MBA worden begeleid door een ervaren coach. Het laatste project, de dissertation, wordt nog eens extra inhoudelijk gecoacht door een van de vakdocenten.

Zijn de programma’s geaccreditateerd?
De MBA’s van BSN zijn nationaal en internationaal geaccrediteerd en erkend. De internationale accreditaties zijn belangrijk bij een werkkring in het buitenland.

Wat is de minimale omvang van de eigen organisatie?
Voor analyses en projecten dient de eigen organisatie enige omvang in personeel te hebben, ca 10-15 minimaal. Zonder eigen organisatie kan de MBA echter ook gedaan worden (ZZP-ers), dan dienen analyses en projecten elders te worden gedaan. Denk hierbij bijvoorbeeld in een NGO of sportclub van flinke omvang etc.

Wat is het verschil met andere MBA’s?
De MBA’s van BSN verschillen veel van andere MBA’s. Universitaire MBA’s richten zich op het ontwikkelen van theorie, de MBA’s van BSN op het slim toepassen van bestaande theorieën. In de BSN MBA’s richten we ons op handelingsvraagstukken (hoe lossen we het overschot aan voorraden op?), en niet primair op kennisvragen (zoals: wat weten Nederlandse managers van strategisch management?). Zie hiervoor onze pagina ‘Welke MBA past bij mij?’.

Wat is de studiebelasting en studieduur?
De MBA duurt 24 maanden en heeft een studiebelasting naast het werk van 10-15 uur per week. Verlenging zonder bijkomende kosten kan tot en met 12 maanden. Daarna wordt jaarlijks inschrijfgeld gevraagd. De echt maximaal mogelijke studieduur is 4 jaar en 9 maanden.

Waar bestaan de toetsen/examens uit?
In de MBA zijn er kennistoetsen, analysetoetsen en projecten die gedaan worden. Alle opdrachten worden thuis of op het werk gedaan, er zijn dus geen klassikale toetsen of –examens. Elke opdracht heeft een relatie met de eigen organisatie, dit maakt de MBA van BSN uniek in zijn soort.

Hoe zijn de vakken opgebouwd qua inhoud?
Een hoofdvak, core course, bereid je thuis voor door het lezen van een theorieboek en het lezen van door BSN geselecteerde tijdschrift artikelen (digitale reader). Ook bereid je een beknopte bedrijfsanalyse voor, aan de hand van door docenten opgestelde vragen. Daarna volgen 2-3 dagen les per vak en het definitief maken van de bedrijfsanalyse op een bepaald aspect, zoals Marketing of HRM. Is de analyse voldoende dan is het vak afgesloten.

Hoe is de hele MBA studie opgebouwd?
In enkele (4) maanden volg je de eerste fase van de MBA waarin tools zitten om beter te studeren, je leidinggevende capaciteiten te verbeteren, sneller te lezen en bedrijfsvraagstukken op te lossen met een maximum aan resultaat. Daarna volgt de tweede fase met 7 vakken, core courses genoemd (zie “inhoud van een vak”) Duur van deze fase is 14 maanden. De derde fase duurt 6 maanden en gaat in hoofdzaak over het oplossen van een strategisch vraagstuk (opgeschreven in de dissertation).

Hoe overtuig ik mijn manager/werkgever?
Een MBA vraagt om een forse investering in tijd en geld. Bij veel andere MBA’s levert dit de werknemer veel op en de werkgever heel weinig. Doet men een MBA bij BSN dan heeft de werkgever direct baat bij de studie: niet alleen zijn manager leert veel, de werkgever krijgt de beschikking over diverse bedrijfsanalyses en ziet zijn manager ten minste 4 knellende bedrijfsvraagstukken oplossen. Waar anders een consultant voor wordt ingehuurd wordt nu door de MBA student een oplossing gevonden en geïmplementeerd. Dit levert direct én besparing op consultants op én oplossing van vraagstukken op, bij elkaar doorgaans in geld uitgedrukt veelvouden van de studiekosten.

De BSN-MBA is een ideaal middel om talenten in de eigen organisatie te ontdekken en te ontwikkelen, zodat hoger management niet duur van elders dient te worden ingehuurd (met onzekerheid over de kwaliteiten).

Kan ik in termijnen betalen?
Betaling in termijnen is mogelijk, doorgaans in 4 termijnen die binnen de 24 maanden van de studie vallen. Programmavoorlichting beschikt over nadere informatie.

Ervaringen

BSN Alumnus Bas Feller MBABas Feller MBA
Manager Operational Excellence bij ADP Nederland B.V.

Woensdag 16 januari 2018 is Bas Feller (Manager Operational Excellence at ADP Nederland B.V.) cum laude afgestudeerd voor zijn Executive MBA bij Business School Nederland. Na afloop van zijn Viva Voce (mondelinge verdediging van de dissertation) stelden we hem kort een paar vragen over zijn studietijd bij ons. Laat je inspireren…!

Benieuwd naar de ervaring van Bas Feller? Bekijk dan hier de video.

Overige ervaringen

Peter van den Dool MBA
“Een fantastische tijd gehad tijdens mijn zoektocht naar nieuwe inzichten in de bedrijfskunde. Een zeer waardevolle ervaring en een mooie vriendengroep als resultaat. BSN weet de MBA toepasbaar te maken waardoor theorie en praktijk in elkaar opgaan en elkaar versterken.”
LinkedIn-profiel

Lees hier het interview met Peter van den Dool:
‘Tóch binnen drie jaar afstuderen ook al zit het privé soms zwaar tegen’

Margot Malipaard MBA
“Als je in actie wilt leren dan is de Executive MBA van BSN ideaal. De opleiding is breed opgezet en door gemiddeld 3 lesdagen per maand is er ruimte voor verdieping op de verschillende disciplines binnen bedrijfskunde. Daarnaast wordt er gedurende de hele opleiding veel aandacht geschonken aan leiderschap en bewustwording van eigen kwaliteiten. Waardoor je deze beter in kan zetten bij werkgever of klant. Ik heb de opleiding ervaring als een onvergetelijk avontuur, samen met mijn studiegenoten.”
LinkedIn-profiel

Roos Herman MBA
“De MBA staat voor mij met name voor een stuk persoonlijke ontwikkeling. Het anders leren kijken naar vraagstukken, theorie koppelen aan de praktijk, verandermanagement en het doen van gedegen onderzoek. Daarnaast vind ik de contacten met mijn top subset zeer waardevol en inspirerend. Een studie naast het werk en gezin in pittig maar zorgt voor zoveel inspiratie dat ik er geen seconde spijt van heb gehad!”
LinkedIn-profiel

Wouter Leijen MBA
“Inspirerende twee en een half jaar. Waar theorie, gekoppeld aan de praktijk gedoceerd door een gevarieerde groep docenten een andere kijk op de wereld geeft. De Action Learning Projecten uitgevoerd binnen eigen bedrijf, waardoor toepassing direct mogelijk werd. Internationale ALP in Cuba uitgevoerd met de Subset.”
LinkedIn-profiel

Ger Jansen MBA
Door het volgen van de Executive MBA-opleiding aan BSN heb ik mijn aanwezige kennis kunnen verruimen. De opleiding volgens het Action Learning principe brengt praktijk en theorie bijeen door samen met docenten en medestudenten in het volgen van colleges en van gedachte wisselen over bedrijfskundige problemen.
LinkedIn-profiel

“Mijn ALPen hebben geleid tot een meer efficiënte workflow (OM), inzicht in onze relevante koopfactoren (MM) én implementatie van een beleid dat gebaseerd is op competenties (HRM). Daarnaast is de verwachte opbrengst van mijn dissertation (SM) een verdubbeling van de omzet! Persoonlijk ontwikkeling: als mens heb ik de bovenstroom – het rationele – leren verbinden met de onderstroom – het emotionele. Door deze ontwikkeling sta ik rustiger en beheerster in het leven.”

Arnoud van Dijk MBA

BSN Alumnus Executive MBA, LinkedIn-profiel

Share This