Fast Track MBA HAN

Learn to act, act to learn
BSN biedt in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) de Fast Track MBA aan. Dit programma is alleen toegankelijk voor afgestudeerden van de post-hbo opleiding Bedrijfskunde aan de HAN. Deze afgestudeerden hebben de unieke mogelijkheid om goedkoper én sneller de MBA-titel te behalen.

Programma Fast Track MBA HAN in het kort
In de eerste fase wordt het fundament voor de opleiding gelegd: je leert meer over Action Learning, over research, over management en je neemt deel aan de training SmartReading waarna je veel sneller zult studeren. In de tweede fase volg je twee inhoudelijke core courses en werk je samen met je medestudenten aan twee Action Learning projecten. In de derde fase schrijf je de dissertation die je uiteindelijk mondeling verdedigt tijdens de Viva Voce in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s.

Opbouw

Fase 1: Start-up bijeenkomst

 • Action Learning Foundation Course
 • Action Learning literatuuronderzoek
 • Research Methodology
 • SmartReading (op locatie BSN in Buren)
 • Managementthemadagen (op locatie BSN in Buren)

Fase 2: Twee core courses en twee Action Learning projecten

 • Informatie Management
 • Internationaal Management
 • Twee Action Learning projecten
 • Chinareis (optioneel)

Fase 3: Research Methodology voor dissertation

 • Dissertation
 • Research Methodology voor dissertation
 • Evaluatie Management Leerervaring
 • Viva Voce

Studiebelasting
Doordat je projecten in jouw eigen organisatie uitvoert, valt 40% van de studiebelasting samen met je werkagenda. Hierdoor is de netto studielast beperkt tot 10 à 15 uur per week.

Profiel

Toelatingseisen
Je bent toelaatbaar als je:

 • de post-hbo-opleiding bedrijfskunde aan de HAN minder dan vijf jaar geleden hebt afgerond;
 • een functie bekleedt als manager, management trainee of een functie van vergelijkbaar niveau;
 • van jouw werkgever toestemming hebt gekregen om binnen jouw organisatie Action Learning projecten uit te voeren.
 • van jouw werkgever toestemming hebt gekregen om binnen jouw organisatie Action Learning projecten uit te voeren.

 

Praktische informatie

Startdatum
2 oktober 2018

Studieduur
14 maanden

Opleidingskosten
EUR 12.650,- (vrij van BTW, inclusief arrangementskosten, exclusief Chinareis)

Locatie
De bijeenkomsten worden gehouden in Arnhem en in Buren.

Betalingsregelingen
Wij bieden verschillende mogelijkheden om studiekosten gespreid te voldoen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Fiscale aspecten van scholing
Bedrijven kunnen de kosten van een cursus of opleiding integraal als zakelijke kosten opvoeren. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van EUR 15.000,- met een drempel van EUR 250,-. Ook extra kosten zoals begeleidingstijd en studieboeken zijn aftrekbaar. Zie: www.belastingdienst.nl.

Informatiebijeenkomst

Op dinsdag 30 mei 2017 wordt er weer een informatiebijeenkomst op locatie gehouden. Tijdens deze bijeenkomst geeft Marcel van der Ham, directeur Business School Nederland, een presentatie. Aspecten als inhoud, de collectieve vrijstelling, prijs en toelating komen uitgebreid aan bod. Uiteraard krijg je volop de gelegenheid om vragen te stellen.

Programma
Datum: dinsdag 30 mei 2017
Tijd: 17.00 – 18.00 uur
Locatie : Hogeschool Arnhem Nijmegen, Ruitenberglaan 31, Arnhem

We starten om 17.00 uur met de bijeenkomst, waarbij er soep en broodjes voor je klaar zullen staan.

Aanmelden
Stuur een e-mail met je naam en telefoonnummer naar danny.pen@han.nl

FAQ | Meest gestelde vragen

Wat is het verschil tussen Action Learning MBA en Executive MBA?
Doelgroep van de Executive MBA is ervaren managers. Doelgroep van de ALMBA is beginnende managers, professionals en project managers. De Executive MBA heeft 40% meer lesdagen, die veelal vallen op woensdag t/m vrijdag, gemiddeld 3 lesdagen per maand.
De AL MBA heeft lesdagen op de vrijdagen en zaterdagen, gemiddeld 2 lesdagen per maand.

Zijn er vrijstellingen mogelijk?
Vrijstellingen zijn mogelijk indien elders een Master afgerond is waarbij werkervaring een toelatingseis was. Tevens zijn vrijstellingen mogelijk als een post HBO bedrijfskunde is gevolgd bij de HAN, de HU of Hogeschool InHolland.

Wat zijn de Toelatingseisen?
HBO of Master als vooropleiding. Meer dan 6-7 jaar werkzaam zijn in een functie op HBO niveau kan de opleidingseis compenseren.
Meer dan 2 jaar werkervaring (ALMBA). Meer dan 3 jaar specifiek managementervaring (Executive MBA).
Mogelijkheid om 4 projecten te doen in de eigen of een andere organisatie

Hoe ziet de begeleiding/coaching eruit?
De in totaal 5 praktijkopdrachten binnen de MBA worden begeleid door een ervaren coach. Het laatste project, de dissertation, wordt nog eens extra inhoudelijk gecoacht door een van de vakdocenten.

Zijn de programma’s geaccreditateerd?
De MBA’s van BSN zijn nationaal en internationaal geaccrediteerd en erkend. De internationale accreditaties zijn belangrijk bij een werkkring in het buitenland.

Wat is de minimale omvang van de eigen organisatie?
Voor analyses en projecten dient de eigen organisatie enige omvang in personeel te hebben, ca 10-15 minimaal. Zonder eigen organisatie kan de MBA echter ook gedaan worden (ZZP-ers), dan dienen analyses en projecten elders te worden gedaan. Denk hierbij bijvoorbeeld in een NGO of sportclub van flinke omvang etc.

Wat is het verschil met andere MBA’s?
De MBA’s van BSN verschillen veel van andere MBA’s. Universitaire MBA’s richten zich op het ontwikkelen van theorie, de MBA’s van BSN op het slim toepassen van bestaande theorieën. In de BSN MBA’s richten we ons op handelingsvraagstukken (hoe lossen we het overschot aan voorraden op?), en niet primair op kennisvragen (zoals: wat weten Nederlandse managers van strategisch management?). Zie hiervoor onze pagina ‘Welke MBA past bij mij?’.

Wat is de studiebelasting en studieduur?
De MBA duurt 24 maanden en heeft een studiebelasting naast het werk van 10-15 uur per week. Verlenging zonder bijkomende kosten kan tot en met 12 maanden. Daarna wordt jaarlijks inschrijfgeld gevraagd. De echt maximaal mogelijke studieduur is 4 jaar en 9 maanden.

Waar bestaan de toetsen/examens uit?
In de MBA zijn er kennistoetsen, analysetoetsen en projecten die gedaan worden. Alle opdrachten worden thuis of op het werk gedaan, er zijn dus geen klassikale toetsen of –examens. Elke opdracht heeft een relatie met de eigen organisatie, dit maakt de MBA van BSN uniek in zijn soort.

Hoe zijn de vakken opgebouwd qua inhoud?
Een hoofdvak, core course, bereid je thuis voor door het lezen van een theorieboek en het lezen van door BSN geselecteerde tijdschrift artikelen (digitale reader). Ook bereid je een beknopte bedrijfsanalyse voor, aan de hand van door docenten opgestelde vragen. Daarna volgen 2-3 dagen les per vak en het definitief maken van de bedrijfsanalyse op een bepaald aspect, zoals Marketing of HRM. Is de analyse voldoende dan is het vak afgesloten.

Hoe is de hele MBA studie opgebouwd?
In enkele (4) maanden volg je de eerste fase van de MBA waarin tools zitten om beter te studeren, je leidinggevende capaciteiten te verbeteren, sneller te lezen en bedrijfsvraagstukken op te lossen met een maximum aan resultaat. Daarna volgt de tweede fase met 7 vakken, core courses genoemd (zie “inhoud van een vak”) Duur van deze fase is 14 maanden. De derde fase duurt 6 maanden en gaat in hoofdzaak over het oplossen van een strategisch vraagstuk (opgeschreven in de dissertation).

Hoe overtuig ik mijn manager/werkgever?
Een MBA vraagt om een forse investering in tijd en geld. Bij veel andere MBA’s levert dit de werknemer veel op en de werkgever heel weinig. Doet men een MBA bij BSN dan heeft de werkgever direct baat bij de studie: niet alleen zijn manager leert veel, de werkgever krijgt de beschikking over diverse bedrijfsanalyses en ziet zijn manager ten minste 4 knellende bedrijfsvraagstukken oplossen. Waar anders een consultant voor wordt ingehuurd wordt nu door de MBA student een oplossing gevonden en geïmplementeerd. Dit levert direct én besparing op consultants op én oplossing van vraagstukken op, bij elkaar doorgaans in geld uitgedrukt veelvouden van de studiekosten.

De BSN-MBA is een ideaal middel om talenten in de eigen organisatie te ontdekken en te ontwikkelen, zodat hoger management niet duur van elders dient te worden ingehuurd (met onzekerheid over de kwaliteiten).

Kan ik in termijnen betalen?
Betaling in termijnen is mogelijk, doorgaans in 4 termijnen die binnen de 24 maanden van de studie vallen. Programmavoorlichting beschikt over nadere informatie.

Fast Track MBA HAN

Leaflet aanvragen

“De voor mij belangrijkste toegevoegde waarde van de MBA zijn de gesprekken die ik met subsetleden voerde; vanuit verschillende invalshoeken en verschillende bedrijfstakken.” Maud Berendsen MBA

BSN Alumna Fast Track MBA HAN, LinkedIn-profiel

Share This