Zoeken

Beschrijving

Programma

Voor wie

Kosten

Opleidersscore
(89 reviews)
Bron: Springest
9.2
Direct rendement
Wereldwijd netwerk
Innovatief en actueel
Erkende kwaliteit
Ethisch en verantwoord
Beschrijving

Breng met een duurzame aanpak je organisatie naar een next level

Iedere organisatie heeft uitdagingen en er is altijd ruimte voor verbetering. Zeker in deze snel veranderende wereld. Dat vraagt om een duurzame aanpak waarmee jouw mensen en organisatie zich blijven ontwikkelen. Dat kan als je je er bewust van bent dat je allemaal onderdeel uitmaakt van het systeem en je door samenwerking daadwerkelijk tot verandering komt. Hiervoor heb je meer nodig dan een training op kennis en vaardigheden. Wat ons onderscheidt, is dat wij het enige bureau en instituut in Nederland zijn dat academische kennis combineert met organisatieontwikkeling en vaardigheden. Dit betekent dat we niet alleen helpen bij het opleiden en ontwikkelen van mensen, maar ook bij het realiseren van duurzame verandering binnen de organisatie.

In het Action Learning Project werk je gezamenlijk met je team aan een specifiek vraagstuk in de organisatie, die je duurzaam met elkaar oplost. Een krachtig hulpmiddel dat bij de uitdagingen gaat helpen, is onze Action Learning methodiek, waarbij je tot in de kern uitzoekt waar de verbeterslag ligt om tot juiste oplossingen te komen. Kortom, we borgen hiermee zowel het verloop van het traject als de duurzame ontwikkeling van jouw mensen en organisatie. Dit draagt direct bij aan het bedrijfsresultaat.

Programma

Veranderen doe je samen, ga voor een duurzame aanpak

Dit gaat je team doen voor jullie Action Learning Project

Het volgen van een Action Learning Fundamentals workshop. Hier gaat je team kennismaken met de methode Action Learning; een gezamenlijke benadering van leren en veranderen, gericht op de doelen en/of het probleemoplossend vermogen op strategisch, tactisch of operationeel niveau.

 • Definiëren van het Probleem: De eerste stap in een Action Learning project is het identificeren en definiëren van een echt, actueel probleem dat moet worden aangepakt.
 • Samenwerking: In plaats van het probleem individueel aan te pakken, werkt je team samen om verschillende perspectieven en oplossingen aan te brengen. Dit bevordert een gezamenlijke benadering en zorgt ervoor dat verschillende inzichten en vaardigheden worden benut.
 • Toepassen van SMART acties: Bij het bedenken van oplossingen wordt vaak het SMART-principe gebruikt. Dit betekent dat acties Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden moeten zijn. Hiervoor kunnen eventueel aanvullende kennis en vaardigheden nodig zijn om de gevonden oplossing te kunnen implementeren.
 • Implementatie: Zodra er oplossingen zijn bedacht, worden deze geïmplementeerd. Het leren stopt hier niet; je team komt regelmatig terug om de resultaten van acties te evalueren en te leren van zowel successen als mislukkingen.
 • Begeleiding: Gedurende het hele proces wordt je team begeleid door een Action Learning coach en -consulent. Zij bieden begeleiding, stellen vragen om het denkproces te verdiepen en zorgen ervoor dat het team gefocust blijft op zowel het probleemoplossingsproces als het leren. Als de teams ervaren worden in dit proces dan trekt de coach zich terug en helpt de coach alleen op herhaling het proces scherp te houden.

Aanvullende Kennisontwikkeling

Naast de bovengenoemde stappen zien we geregeld dat er gedurende het traject ontbrekende kennis opduikt. Om dit effectief aan te pakken, bieden we aanvullende korte modules en trainingen aan. Deze modules zijn specifiek ontworpen om teams en individuen binnen het bedrijf of organisatie te voorzien van de benodigde kennis en vaardigheden die essentieel zijn voor het succes van het implementatieproces. Of het nu gaat om vakkundige expertise, strategische planning of operationele vaardigheden.

Waarom en wanneer start je een Action Learning Project?

Naast het vergroten van het oplossend vermogen en het duurzaam ontwikkelen van je team, zorgt ons Action Learning programma ervoor dat processen efficiënter worden, communicatie vlotter verloopt binnen en buiten de organisatie en resultaten zich sneller manifesteren. Het valt niet te ontkennen dat jouw medewerkers zich met verhoogde effectiviteit hun huidige rol vervullen en duurzaam ontwikkelen tot waardevolle consultants binnen de organisatie. Zo hoef jij consultants niet langer extern in te huren. Jouw organisatie komt dus niet alleen in beweging, maar blijft ook in beweging. Dit noemen wij ‘Action Learning voor duurzaam veranderen’.

Hieronder een tal van voordelen waar je direct de vruchten van plukt:

 • Optimalisatie van bedrijfsprocessen: Door actief te leren van uitdagingen, kunnen inefficiënte bedrijfsprocessen worden herkend en verbeterd, wat leidt tot een gestroomlijnde bedrijfsvoering.
 • Verbeterde besluitvorming: Doordat medewerkers op alle niveaus betrokken zijn bij het Action Learning proces, wordt er een breder perspectief en meer kennis opgenomen in de besluitvorming.
 • Innovatieve oplossingen: Door samenwerking en het doorgronden van jouw organisatie kunnen vernieuwende ideeën en strategieën ontstaan die bijdragen aan de groei en het concurrentievermogen van het bedrijf.
 • Flexibele marktstrategie: Door te leren van de dynamiek van de markt en snel te reageren op veranderingen, kan jouw organisatie de marketingstrategie aanpassen om zo voorsprong te behouden.
 • Persoonlijke en professionele ontwikkeling: Medewerkers krijgen de kans om hun vaardigheden en competenties te ontwikkelen door direct betrokken te zijn bij probleemoplossende projecten.
 • Verhoogde medewerkerstevredenheid: Door het gevoel te hebben dat ze een directe impact hebben op het bedrijf, kunnen medewerkers zich meer gewaardeerd en tevreden voelen in hun rol.
 • Vermindering van verloop: Door een sterker gevoel van binding, eigenaarschap en groeimogelijkheden is de kans groter dat medewerkers op lange termijn bij het bedrijf blijven.
Voor wie

Speciaal voor organisaties die duurzaam willen ontwikkelen

Als organisatie, mkb, profit of non-profit of corporate, ben je op zoek naar een duurzame aanpak om je medewerkers en de organisatie naar een next level te brengen. Je wilt niet steeds externe consultants inschakelen voor het oplossen van complexe vraagstukken binnen de organisatie. Het is veel efficiënter als jouw medewerkers zich dusdanig ontwikkelen dat zij de kennis en vaardigheden in huis hebben hoe ze procesmatig te werk gaan bij complexe vraagstukken en draagvlak weten te creëren binnen en buiten de organisatie, om sámen tot de oplossing en implementatie te komen. Als ze eenmaal weten hoe ze dit doen, zetten zij de organisatie blijvend in beweging.

Kosten

Op basis van de wensen wordt een offerte gemaakt.

Bij het overwegen van onze diensten willen we je graag attenderen op een waardevolle kans die je investering in de ontwikkeling van jouw organisatie kan ondersteunen: de SLIM-subsidie.

Wat is de SLIM-subsidie?

De SLIM-subsidie is een initiatief van de Nederlandse overheid om leren en ontwikkelen in het midden- en kleinbedrijf te stimuleren. Deze subsidie biedt t/m 30 september 2024 financiële ondersteuning voor mkb-ondernemingen die willen investeren in de scholing en ontwikkeling van hun medewerkers.

Hoe kan de SLIM-subsidie je bedrijf helpen?

 • Financiële Ondersteuning: De SLIM-subsidie kan oplopen tot € 25.000, waardoor de financiële last van leer- en ontwikkelactiviteiten wordt verminderd.
 • Stimulering van Groei: Door te investeren in de vaardigheden en kennis van je medewerkers, stimuleer je de productiviteit, innovatie en groei van je bedrijf.
 • Toekomstbestendigheid: In een snel veranderende markt kan continue scholing en ontwikkeling ervoor zorgen dat je bedrijf toekomstbestendig en relevant blijft.

Voor de meest actuele informatie en details over deze SLIM-subsidie verwijzen we je naar de officiële website van de Uitvoering Van Beleid.

Conclusie: Bij BSN zijn we toegewijd aan het ondersteunen van de groei en ontwikkeling van jouw organisatie. Door gebruik te maken van de SLIM-subsidie kun je de voordelen van onze diensten maximaliseren en tegelijkertijd profiteren van aanzienlijke financiële ondersteuning. We staan klaar om je te begeleiden bij het aanvraagproces om ervoor te zorgen dat je het maximale uit deze kans haalt.

Voor vragen en/of meer informatie, neem contact op met Sem de Vries.

Persoonlijk advies?

BSN Team | Sem de Vries Sem de Vries
Taal
Nederlands, Engels
Startdatum
In overleg
Deadline aanmelding
In overleg
Duur opleiding
In overleg
Aantal deelnemers
N.v.t.

Daarom Incompany

Duurzaam leren ontwikkelen met maximale impact

In het dynamische landschap van bedrijfsvoering is blijvende innovatie en ontwikkeling essentieel voor duurzaam succes.

Onze incompany trajecten bieden een op maat gemaakte benadering van leren en ontwikkelen, rechtstreeks geïntegreerd in de hartslag van jouw organisatie. Met het toepassen van onze Action Learning methode zetten we samen een reis van verandering in gang, waarin we niet alleen individuele capaciteiten aanscherpen, maar ook de collectieve kracht van het team versterken. Zo kan de organisatie elk complex vraagstuk aanpakken met maximale impact. That’s why organisations learn!

Sem de Vries | Manager Business Development & Relations bij Business School Nederland

Persoonlijk advies

Ben jij verantwoordelijk voor het onderzoeken van de uitdagingen in jouw organisatie en wil je meer verdieping over hoe je kunt doen? Of ben je verantwoordelijk voor het floreren van je team door je mensen met bedrijfskundige en leiderschapsvaardigheden uit te rusten, om zo de organisatie toekomstbestendig verder te helpen?

Neem dan contact op met Sem de Vries, Commercial Leader Business Development, via 0344-579047 of sdevries@bsn.eu.

Terug naar boven