Zoeken
Terug naar Incompany

Incompany

Masterclass Sustainability met Impact

CSRD en ESG in Actie: Zet als bedrijf concrete stappen om je impact te verduurzamen en de transitie te versnellen.

BSN Sustainability Leadership Impact Programme

Beschrijving

Programma

Voor wie

Kosten

Opleidersscore
(89 reviews)
Bron: Springest
9.2
Persoonlijk
Blijvende impact
Ethisch en verantwoord
Direct rendement
Innovatief en actueel
Beschrijving

Verduurzaam je impact met concrete CSRD en ESG stappen

De wereld om ons heen verandert razendsnel en de verwachtingen van stakeholders worden steeds hoger als het gaat om de impact van bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Maar is jullie bedrijf er al van bewust dat deze veranderingen niet alleen noodzakelijk zijn voor onze planeet en haar inwoners, maar ook voor de toekomst van jullie onderneming?

Vanaf 2025 moet maar liefst 75% van alle bedrijven in Nederland zich houden aan de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Dit betekent dat bedrijven transparant moeten rapporteren over de financiële kansen en risico’s als gevolg van hun activiteiten op mens en milieu. Sustainability & CSR is niet langer een ‘Nice to Have’, maar een ‘Licence to Operate’. Het is dus de hoogste tijd om in actie te komen en een beweging binnen jullie bedrijf te versnellen! Sluit je daarom aan bij BSN en creëer een duurzame toekomst. Samen zetten we de eerste stappen naar een betere wereld.

Wat levert de Incompany Masterclass Sustainability Leadership met Impact op?

Na deze opleiding zijn jullie professionals met impact die:

 • hun Sustainable Why hebben onderzocht (zowel persoonlijk als zakelijk);
 • in duurzaamheidsverslaggeving de belangrijkste onderwerpen weten te identificeren, die zowel voor het bedrijf als voor de stakeholders van belang zijn;
 • als Sustainable Leaders hun bedrijf bewust en verantwoordelijk maken voor de noodzakelijke Sustainable Change;
 • de versnelling inzetten met een concreet plan van aanpak en toekomstbestendig blijven. Jullie creëren een movement binnen- en buiten het bedrijf?

Waarom kies je voor de Incompany Masterclass Sustainability Leadership met Impact bij BSN?

 • Nederlandstalige bijeenkomsten en lesmateriaal
 • Een certificaat van een internationaal erkende business school
 • Werken aan vraagstukken in het eigen bedrijf rondom duurzaamheid
 • Direct resultaat in de eigen praktijk
 • Leren van experts uit het bedrijfsleven
 • Samenwerken in kleine groepen
 • Unieke Action Learning aanpak zorgt voor nieuwe inzichten en een triple loop leercurve
Programma

Aan de slag met ESG en CSRD voor een verantwoorde organisatie

In de 3-daagse Incompany Masterclass Sustainability Leadership met Impact gaat je bedrijf aan de slag met ESG en CSRD. Maar wat is het?

ESG staat voor Environment, Social and Governance; oftewel hoe bedrijven omgaan met onze planeet, sociale menselijke vraagstukken en hun bestuurlijke verantwoordelijkheden. Het wordt binnenkort verplicht voor grote bedrijven in Nederland om hun activiteiten op alle 3 de gebieden transparant te rapporteren met concrete KPI’s en doelstellingen. Hiermee laten ze zien wat hun impact is op de wereld om hen heen, zowel positief als negatief. Dit gaat verder dan alleen financiële cijfers en hangt samen met de nieuwe richtlijnen die door de Europese Commissie zijn gesteld in de zogeheten Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Deze directive heeft als doel dat koplopers op het gebied van milieu- en sociale onderwerpen (ESG) anderen inspireren om mee te doen en samen duurzame en sociale beweging in Europa versnellen. Veel bedrijven en hun leiders weten niet waar te beginnen. Action Learning is dé leermethode om effectief te starten met deze verandering.

Dag 1: Jouw leiderschap

Docenten: Alexander Heijkamp MBA CALC en Miranda van Gendt

Op deze dag ligt de nadruk op ieders rol als Sustainability Impact Leader, zowel persoonlijk en zakelijk. Hierin nemen jullie je eigen mentale houding en denkpatroon onder de loep.

Ochtend

 • Start met Alexander Heijkamp (Docent Sustainable Leadership bij verschillende business schools en universiteiten).
 • Op zoek naar jouw Why (zowel persoonlijk als zakelijk) en verbinden met de impact die je wilt maken.
 • Reflecteren op welke Sustainable Leader rollen bij jouw talenten aansluiten en welke rollen organiseren.

Middag

 • Aan de slag met ‘Je mindset maakt je leiderschap’ met Miranda van Gendt (creatief strateeg en mede-oprichter van SDG Lokaal).
 • Spelenderwijs je mindset ontdekken en concreet maken tot welke prioriteiten dit leidt voor jou als mens, leider en als duurzame impactmaker.
 • Afsluiting van de dag met een korte Action Learning Sessie.
Dag 2: De opgave

Docenten: Hinrich Slobbe en Toni Sfirtsis

Tijdens deze dag zoomen we in op de uitdagingen in de nabije toekomst.

Ochtend

 • Samen met Hinrich Slobbe (MBA-docent Financieel Management) nemen jullie een deepdive in de CSRD en ESG.
 • Eerste concept maken van jullie dubbele materialiteitsmatrix met de meest materiële ESG topics voor het bedrijf. Deze matrix wordt gebruikt in duurzaamheidsverslaggeving om de belangrijkste onderwerpen te identificeren, voor een bedrijf en stakeholders.

Middag

 • Aan de slag met Toni Sfirtsis (MBA-docent Marketing en Strategisch Management) om de sustainable strategie van jullie bedrijf verder aan te scherpen.
 • Afsluiting van de dag met een korte Action Learning Sessie.
Dag 3: Organisatieverandering

Docenten: Martien Plasmeijer & Leo van Eekeren en Alexander Heijkamp MBA CALC

Deze laatste dag werk je aan wat er nodig is om de implementatie binnen jullie bedrijf in gang te zetten. We onderzoeken niet alleen wie jullie nodig hebben om de Sustainability Movement op gang te brengen, maar ook wát jullie nog nodig hebben.

Ochtend

GRIP; leren mens en organisatie bewust en verantwoordelijk te maken voor de Sustainable Change.

Middag

 • Alles wat jullie aan kennis en inzichten hebben opgedaan aan jullie leerdoelen koppelen
 • Concreet plan van aanpak maken met korte, middellange en lange termijn acties en doelstellingen.
 • Afsluiting van de dag met een korte Action Learning Sessie.
Action Learning is de rode draad

Elke dag is een combinatie van kennis zenden en delen. Action Learning is dan ook steeds de rode draad in het programma. Jullie leren en werken hierbij met een kleine groep deelnemers aan uitdagingen uit het eigen bedrijf, ondernemen acties en ontwikkelen individuen, teams en organisaties. Het helpt bedrijven bij het ontwikkelen van creatieve, flexibele en succesvolle strategieën om vraagstukken aan te pakken en op te lossen.

Docenten

Alexander Heijkamp MBA CALC
Docent Sustainable Leadership

Alexander studeerde in 2015 cum laude af voor zijn Executive MBA bij Business School Netherlands (BSN). In 2023 specialiseerde hij zich verder in het ‘samen leren’ met het afronden van de Qualified Action Learning Coach opleiding bij BSN. Alexander is gespecialiseerd in duurzaamheid en MVO en als docent Sustainability verbonden aan verschillende onderwijsinstellingen, zoals BSN en Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast werkt hij als Sustainability and CSR director bij een internationale leasemaatschappij. Bekijk meer informatie over Alexander.

Miranda van Gendt
Mede-oprichter SDG Lokaal – creatief strateeg

Miranda van Gendt is mede-oprichter van SDG Lokaal en van Growing Your Impact. Ze is de 1e Nederlandse HUMAN bij GROUP OF HUMANS, werkt freelance als impact adviseur, zit in de Raad van Advies bij Welcome App en ondersteunt de Bioregional Weaving Labs. Miranda heeft een achtergrond in o.a. digitaal introduceren en implementeren, merken tot leven brengen, impact leidend maken en in regeneratief leiderschap. Voor merken als Heineken, Philips, Yoni, Imaginal Cells, Fondazione Capellino, ING, Menzis en Brancheorganisatie Kinderopvang. Bekijk meer informatie over Miranda.

Martien Plasmeijer
Oprichter van GRIP Methodiek en Buro Kwadraat

Martien is de founder van de GRIP Methodiek en Buro Kwadraat. Hij is een veelgevraagd spreker als het gaat om toekomstbestendige organisatieontwikkeling, eigenaarschap en werkplezier. De themabijeenkomsten voor directies/MT’s en afdelingen waar hij acte de présence geeft, zijn altijd inspirerend, interactief, humoristisch, herkenbaar, strak op de praktijk en soms ietwat ongemakkelijk. Bekijk meer informatie over Martien.

Leo van Eekeren MBA
Organisatieadviseur en consultant Buro Kwadraat

Leo is ls Certified Action Learning Coach verbonden aan BSN. Hij is zelfstandig organisatieadviseur en als consultant verbonden aan Buro Kwadraat. Hij begeleidt inmiddels al ruim 10 jaar mensen en organisaties bij het succesvol implementeren en toepassen van de GRIP Methodiek. Het is zijn passie om mensen en organisaties te helpen het beste uit zichzelf te halen in een sterk veranderende omgeving. Het echt organiseren van verantwoordelijkheid is daarmee onlosmakelijk verbonden. Er zijn weinig mensen die hier meer van weten dan Leo. Bekijk meer informatie over Leo.

Hinrich Slobbe
BSN MBA-docent Financieel Management

Hinrich Slobbe is een doorgewinterde dromer met scherpe inzichten in financiële sturing en toekomstgerichte creativiteit. Met meer dan 30 jaar ervaring is hij een autoriteit in zijn vakgebied en adviseert hij MT’s over managementrapportages, kosteneffectiviteit, financieringsvraagstukken, risicomanagement en resultaatoptimalisatie in MKB en beursgenoteerde ondernemingen. Sinds 1995 is Hinrich docent Financieel Management bij BSN en geeft hij invulling aan de themadag ‘Risk Management’. Didactiek die soms een beetje pijn doet, maar altijd met humor. In 2014 is hij benoemd tot Associate Professor Financieel Management. Bekijk meer informatie over Hinrich.

Toni Sfirtsis
BSN MBA-docent Strategisch en Marketing Management

Prof. dr. Toni Sfirtsis is expert op het gebied van innovatie, strategieontwikkeling en implementatie. De afgelopen 25 jaar werkte hij vooral als executive consultant voor nationale en internationale organisaties in uiteenlopende sectoren. Toni is een gerenommeerd spreker op internationale fora en een ervaren executive docent. Hij is sinds 2009 verbonden aan BSN als docent Strategisch, Marketing en Innovatie Management. Daarnaast is hij als Academic Director verbonden aan TIAS school voor Business and Society. Tevens is hij partner van BRIL Innovatie, een bureau wat klanten helpt om nu en in de toekomst relevant te zijn en te blijven. Bekijk meer informatie over Toni.

Voor wie

Speciaal voor professionals die met hun bedrijf duurzame impact willen maken

Jullie krijgen te maken met CSRD wanneer jullie bedrijf:

 • 250 of meer medewerkers in dienst heeft of ruim 20 miljoen of meer omzet en/of een balanstotaal van groter dan 40 miljoen;
 • verplicht is vanaf boekjaar 2025 op een uniforme manier te rapporteren (non-financial reporting) over impact op mens én milieu.

Als deelnemers van de Incompany Masterclass Sustainability Leadership met Impact hebben jullie allen:

 • een afgeronde master of hbo-opleiding;
 • minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
 • of ter compensatie meer dan 6 jaar aantoonbare hbo-werkervaring met enige leidinggevende en/of managementervaring.

.

Kosten

De kosten voor de opleiding

Voor de reguliere Masterclass Sustainability Leadership met Impact betaal je € 2.940,- btw-vrij per persoon. Voor het Incompany Programma stemmen wij dit op maat af op basis van de groepsgrootte.

Bij de prijs zijn o.a. de lesdagen, studiemateriaal (artikelen en abstracts) inbegrepen.

Persoonlijk advies?

BSN Team | Sem de Vries Sem de Vries
Taal
Nederlands
Startdatum
In overleg
Deadline aanmelding
In overleg
Kosten
€2.940,- (BTW vrij)Reguliere prijs. Incompany offerte op maat
Duur opleiding
3 dagen
Aantal deelnemers
8 - 25

Daarom Incompany

Duurzaam leren ontwikkelen met maximale impact

In het dynamische landschap van bedrijfsvoering is blijvende innovatie en ontwikkeling essentieel voor duurzaam succes.

Onze incompany trajecten bieden een op maat gemaakte benadering van leren en ontwikkelen, rechtstreeks geïntegreerd in de hartslag van jouw organisatie. Met het toepassen van onze Action Learning methode zetten we samen een reis van verandering in gang, waarin we niet alleen individuele capaciteiten aanscherpen, maar ook de collectieve kracht van het team versterken. Zo kan de organisatie elk complex vraagstuk aanpakken met maximale impact. That’s why organisations learn!

Sem de Vries | Manager Business Development & Relations bij Business School Nederland

Persoonlijk advies

Ben jij verantwoordelijk voor het onderzoeken van de uitdagingen in jouw organisatie en wil je meer verdieping over hoe je kunt doen? Of ben je verantwoordelijk voor het floreren van je team door je mensen met bedrijfskundige en leiderschapsvaardigheden uit te rusten, om zo de organisatie toekomstbestendig verder te helpen?

Neem dan contact op met Sem de Vries, Commercial Leader Business Development, via 0344-579047 of sdevries@bsn.eu.

Terug naar boven