Zoeken
Locatie
Buren
Taal
Nederlands
Startdatum
24 april 2023
Kosten
€1.180,- (BTW vrij)
Duur opleiding
2 dagen
Aantal deelnemers
8 - 18
01
Beschrijving

Leading Transition gaat over leiderschapsontwikkeling en leidinggeven bij complexe verander- en transformatievraagstukken. Deze vraagstukken vinden zich met name op het gebied van duurzamer produceren en/of organiseren. De module gaat over de context van de verandering en over jouw eigen rol daarbinnen.

02
Programma

Wat kun je verwachten van de module ‘Leading Transition’?

In deze twee dagen werk je met verschillende instrumenten om de transitie beter te leren begeleiden. Naast de nodige theorie over het leiden van complexe verandering, of beter nog transformatie, kijk je vooral naar jouw eigen omgeving en eigen leiderschap. Wie zijn de belangrijkste stakeholders, welke belangen dienen ze en hoe ga je stakeholders betrekken? Welke krachten in de organisatie helpen bij de transitie en welke werken tegen? Welke rol neem jezelf in? Waar heb je andere mensen bij nodig? Wat heb jij nodig? Tijdens deze twee dagen volgen we het proces van Theory U.

Dag 1:

24 april 2023

 • Scheppen van theoretische kaders, met de nadruk op: otransitie versus verandering; ocomplexiteit versus gecompliceerd; osystemisch denken.
 • Inleiding op het proces van Theory U.
 • Onderzoeken hoe jij je verhoudt tot je ingebrachte casus, welke onderliggende denkbeelden spelen er, reflectie op je eigen leiderschap in relatie tot de casus.
 • Krachtenveld rondom casusonderzoeken, contextuele analyse, stakeholderanalyse.
 • Systemische blik ontwikkelen op het krachtenveld en hoe het beweegt.
 • Conform het U-proces, individuele bezinning op alles wat er gedurende de dag aan het licht komt rondom de casus.

Dag 2:

25 april 2023

 • Onderzoeken welke kleine interventies in het systeem kunnen leiden tot verandering in de situatie.
 • Meer begrip van de hefboomwerking en hoe je interventies kunt doen vanuit een systemisch perspectief.
 • Ontwikkelen van een actieplan.

Wie is jouw docent?

Marjon van Opijnen

Marjon van Opijnen werkt sinds 2000 zowel nationaal als internationaal als consultant, docent en coach op het gebied van duurzaamheid, systemische transformatie en leiderschap. Zij studeerde Bedrijfswetenschappen aan de Radboud Universiteit, Toegepaste Ethiek aan de Universiteit Utrecht en Commerce aan de University of New South Wales (Australië). Daarnaast is zij opgeleid op het gebied van lichaamsgerichte benadering tot persoonlijke transformatie en systemisch werk. Door haar brede achtergrond streeft zij er naar dat denken, voelen en handelen met elkaar in overeenstemming is.

Meer info: Marjon van Opijnen

03
Majors

Voeg Sustainable Leadership als major aan jouw diploma toe

Ben je student en volg je de reguliere Action Learning MBA of de Executive Action Learning MBA? Dan heb je de mogelijkheid om Sustainable Leadership als major (specialisatie) aan jouw diploma toe te voegen. Hiervoor dien je (minimaal) twee modules uit het Programma Sustainable Leadership te volgen. Om een major te voltooien, schrijf je een persoonlijk effectiviteitspaper en geef je ruime aandacht aan dit onderwerp in je dissertation.

04
Voor wie

Speciaal voor ervaren professionals uit verschillende branches

Als ervaren professional van het Programma Sustainable Leadership heb jij:

 • een afgeronde master of hbo;
 • de verantwoordelijkheid om antwoord te geven op vragen van directie, klanten en netwerk over maatschappelijk verantwoord ondernemen en de transformatie naar een
 • duurzame, digitale en decentrale toekomst;
 • een functie als MVO-adviseur, digital lead, innovatiemanager, business developer, projectleider, consultant, trainer of community manager;
 • of een manager of professional op het gebied van HR, finance, legal, facility management en logistics, strategie en beleid;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • medewerking van je werkgever.
05
Kosten

Jouw kosten voor deze module

Voor de module ‘Leading Transition’ uit het Programma Sustainable Leadership betaal je € 1.180,- btw-vrij, inclusief arrangementskosten.

Ben je student of alumnus? Dan betaal je voor deze module € 1.000,- btw-vrij, inclusief arrangementskosten.

STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 heb je de mogelijkheid het STAP-budget aan te vragen voor een opleiding, cursus of training! Dit geldt onder andere voor het Programma Sustainable Leadership. Je kunt voor deze opleiding van 12 dagen maximaal € 1.000,- aanvragen.

Meer informatie over financiële voordelen

Wil je meer weten over het STAP-budget? Kijk dan op onze pagina ‘Financiering’.

06
Aanmelden

Hoe schrijf jij je in?

Heb jij je droomopleiding bij ons gevonden? Geweldig! Het inschrijven kan beginnen. Je hoeft hiervoor slechts 2 stappen te zetten. Om een plekje te garanderen, schrijf je 4 weken voor startdatum in. Nadien kan het zijn dat de groep vol zit. Volg de onderstaande stappen.

Stap 1: Toestemming van jouw werkgever

Voordat jij je inschrijft voor het Programma Sustainable Leadership, is het belangrijk dat jij toestemming van je werkgever/opdrachtgever krijgt om leeropdrachten uit te voeren in jouw eigen en/of een andere organisatie. Mocht je geen organisatie hebben waar jij jouw leeropdracht kunt uitvoeren, dan hebben wij een (inter)nationaal Alumninetwerk, waaronder de alumnivereniging Tractus. Veel van deze alumni bieden onze studenten de mogelijkheid om projecten bij hen uit te voeren. Wil je meer informatie? Vraag het aan onze studieadviseurs.

Stap 2: Schrijf je in

Je bent bij de laatste stap voor het inschrijven! Vul het online aanmeldformulier in om de inschrijving te voltooien. Uiterlijk 2 weken voor aanvang ontvang je een persoonlijke mail met de definitieve bevestiging en nadere informatie over het programma.

"Het is mooi om te zien dat duurzaamheid binnen organisaties niet meer als een losse activiteit wordt gezien. Organisaties maken sustainability nu echt onderdeel van de organisatie brede strategie. Dit vraagt behoorlijk wat van managers. Ik denk dat dit programma daarom op het goede moment komt."

Irma Bollen
Co-Founder bij U-GO
BSN Alumna Irma Bollen MBA

Brochure aanvragen

Vraag jouw brochure aan

Wil je meer weten over deze opleiding? Vul jouw gegevens in en ontvang geheel vrijblijvend de brochure via e-mail.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

BSN Alumnus Walter van der Vlist MBA

BSN ontwikkelt groots leiderschap omdat jij:

01
Verantwoordelijk bent
Jij kijkt vooruit, kijkt daarbij kritisch naar jouw eigen leiderschapsrol en levert een bijdrage aan de duurzame transformatievraagstukken van vandaag.
02
Aanzet tot verandering
Jij bouwt vertrouwen op bij alle betrokkenen van de organisatie, moedigt samenwerking en verschillende inzichten aan en zorgt voor gestructureerd teamwork.
03
Weloverwogen beslissingen neemt
Jij begrijpt de organisatie en de urgentie van de duurzame transformatie, en creëert waarde, zodat er verbeteringen worden aangedragen die realistisch zijn.
04
Resultaat gedreven bent
Jij gaat voor het echte resultaat met focus op impact, waarbij je werkt aan duidelijke duurzame ontwikkelingsdoelen voor de toekomst en zorgt dat deze daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Ontmoet je docenten

Onze docenten hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend.
Naast deze ervaring in het vakgebied hebben zij ook een goede kennis van modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk.

BSN MBA Docent | Corina Kuiper

Corina Kuiper

Innovatie Management
BSN Docent Sustainable Leadership | Kees Klomp

Kees Klomp

Sustainable Leadership
BSN Docent Sustainable Leadership | Marjon van Opijnen

Marjon van Opijnen

Sustainable Leadership
Norbert Greveling | Docent Strategisch Management

Norbert Greveling

Strategisch Management
BSN Docent Sustainable Leadership | Paul Bessems

Paul Bessems

Sustainable Leadership
BSN Docent Sustainable Leadership | Stephan Borggreve

Stephan Borggreve

Sustainable Leadership

Faq

Veelgestelde vragen

We helpen je graag op web met een persoonlijk, vrijblijvend opleidingsadvies. Neem contact op met onze adviseurs via 0344-579050 of studieadvies@bsn.eu.

01
Voor welke doelgroep is het Programma Sustainable Leadership?

Dit programma is gericht op professionals met een afgeronde master of hbo en minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Wanneer jij voor dit programma gaat, heb jij de verantwoordelijkheid om antwoord te geven op vragen van directie, klanten en netwerk over maatschappelijk verantwoord ondernemen en de transformatie naar een duurzame, digitale en decentrale toekomst. Je werkt als MVO-adviseur, digital lead, innovatiemanager, business developer, projectleider, consultant, trainer of community manager of je bent een manager of professional op het gebied van HR, finance, legal, facility management en logistics, strategie en beleid.

02
Kan ik deze module ook los volgen?

Ben je student en volg je de reguliere Action Learning MBA of de Executive Action Learning MBA? Dan mag je twee modules uit dit programma los volgen als masterclass. Je heb zelfs de mogelijkheid deze als major (specialisme) toe te voegen aan je diploma. Ook als je geen student bent kun je modules los volgen. Als je hiervoor kiest, dien je wel minimaal 2 modules te volgen. Je betaalt voor 2 losse modules € 2.360,- btw-vrij, inclusief arrangementskosten.

03
Hoeveel betaal ik voor het totale Programma Sustainable Leadership?

Voor het Programma Sustainable Leadership betaal je € 7.200,- btw-vrij, inclusief arrangementskosten.
Ben je student of alumnus? Dan betaal je € 6.000,- btw-vrij, inclusief arrangementskosten.

04
Welke modules komen erin het volledige Programma Sustainable Leadership aan bod?

Het programma bestaat uit de volgende Sustainable Leadership modules:

 • Module 1: Macro-economie: naar een andere economie
 • Module 2: The digital network organisation
 • Module 3: Sustainable Business Models
 • Module 4: Leading Transition
 • Module 5: Innovatiemanagement en Corporate Venturing
 • Module 6: De Groene Storyteller