Zoeken

Beschrijving

Programma

Voor wie

Carrière

Kosten

Aanmelden

Opleidersscore
(89 reviews)
Bron: Springest
9.2
Persoonlijk
Erkende kwaliteit
Direct rendement
Wereldwijd netwerk
Innovatief en actueel
Beschrijving

Leg een stevig bedrijfskundig fundament

Als ambitieuze professional wil jij een volgende stap zetten in je carrière en doorgroeien naar een (hogere) managementfunctie. Je zoekt naar een deeltijdopleiding om in korte tijd een stevig bedrijfskundig fundament te leggen en jouw leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen. Ook wil je toekomstbestendig blijven in deze snel veranderende wereld, maar hoe pak je dit aan? Je gaat ermee aan de slag in de Leergang Management en Leiderschap. Je krijgt inzicht in de koers van jouw organisatie en handvatten voor het realiseren van (innovatieve) veranderingen. Je leert hierbij kritisch te kijken naar jouw eigen rol en hoe je het beste uit jezelf én jouw team haalt. Binnen een half jaar sta jij zelfverzekerd in je leiderschapsschoenen.

Wat levert de Leergang Management en Leiderschap jou op?

Na deze deeltijdopleiding ben je dé professional die:

 • een stevig fundament op het gebied van bedrijfskunde heeft;
 • de eigen leiderschapsrol weet in te zetten om mensen te betrekken en mee te krijgen;
 • mensen in hun kracht zet;
 • een betere gesprekspartner op hoger managementniveau is;
 • zorgt voor waardecreatie binnen de organisatie.

Waarom kies je voor onze Leergang Management en Leiderschap?

 • Nederlandstalige bijeenkomsten en lesmateriaal
 • Opdracht voor je eigen organisatie uitvoeren
 • Direct jouw eigen praktijk beter leren kennen
 • Leren van experts die in de praktijk staan
 • Persoonlijke benadering; samen leren in een kleine groep
 • Samen leren met een zeer diverse groep professionals
 • Na afronding directe toegang tot de tweede fase van de MBA. Het certificaat dat je hiervoor ontvangt blijft 5 jaar geldig.
Programma

Leer verantwoordelijkheid en succes te combineren

Deze Leergang Management en Leiderschap is de eerste fase van onze MBA-opleiding. In 6 maanden, verspreid over 30 dagdelen, werk jij aan je eigen persoonlijk ontwikkelplan op basis van jouw huidige leiderschapsvaardigheden en competenties. Hierbij krijg je Managementvaardigheden die van groot belang zijn bij het succesvol aansturen van een team en verandertraject. Daarnaast word je ingeleid in de management hoofdvakken die aan de orde komen in fase 2 van de MBA. Zo kan jij met een stevig fundament doorstromen, wanneer je de gehele MBA-opleiding wilt volgen. Je eindigt deze leergang met een uitgebreide analyse van jouw eigen organisatie. Bij een voldoende rond je het programma af en ontvang je een certificaat. Deze blijft 5 jaar geldig voor de doorstroom naar de tweede fase.

Onderwerpen in de Leergang Management en Leiderschap

Managementvaardigheden:

 • Teambuilding en conflicthantering
 • Decision Making en creativiteit
 • Situationeel leiderschap
 • Presenteren

Inleiding in bedrijfskundige managementvakgebieden:

 • Informatie Management
 • Organisatiestructuur
 • Financieel Management
 • Strategisch Management
 • Marketing Management
 • Verandermanagement
 • Operations Management
 • Innovatiemanagement
 • Human Resource Management
 • Juridische Aspecten van Management
Samen leren en werken

Tijdens de Leergang Management en Leiderschap vertaal je de theorie uit de lessen direct naar jouw eigen organisatie door een diepgaande organisatieanalyse te maken die elk management vakgebied belicht. Hoewel je deze analyse individueel oplevert, is er wel een persoonlijke benadering. Zo spar jij tijdens de lessen intensief samen met jouw medestudenten en docenten. Je gaat geregeld in kleine groepen uiteen. De groep bestaat uit maximaal 20 ambitieuze professionals uit diverse branches van verschillende managementniveaus.

Direct rendement voor jou en jouw organisatie

De leergang geeft jou naast een stevig bedrijfskundig fundament, inzichten in je persoonlijk leiderschap en leiderschapsrol. Je leert hoe jij het beste uit jezelf én jouw team haalt en hoe je mensen meekrijgt in een veranderproces. Alle kennis en vaardigheden die je opdoet tijdens de lessen, zijn direct toepasbaar in je werk. Hierdoor blijft hetgeen je leert beter in je systeem hangen.

Wanneer jij na deze leergang wilt doorstromen naar fase 2 van onze MBA, ga je ook aan de slag met onze Action Learning leermethode. Hier werk je aan eigen organisatievraagstukken, de zogenoemde Action Learning Projecten. Onder begeleiding van een Action Learning coach leer je in een veilige omgeving elkaar goede open en verdiepende vragen te stellen (zonder oordeel) die gekoppeld zijn aan ieders organisatievraagstuk. Deze manier van leren zorgt ervoor dat je verbinding met elkaar maakt en echt leert luisteren, begrijpt, anders kijkt, kritisch evalueert en de mogelijke oplossingen afweegt. Samen krijg je de kern van de uitdagingen op tafel. Het levert direct rendement op voor jou én jouw organisatie door nieuwe inzichten en innovatieve, actiegerichte strategische oplossingen. Maar daar stopt het niet! Action Learning gaat ervan uit dat er daadwerkelijk sprake is van ‘leren’ als je ook de gevonden oplossing implementeert. En nog belangrijker: je leert van het proces om sámen tot de oplossing en implementatie te komen. Als je eenmaal weet hoe je dat doet, zet jij jouw organisatie blijvend in beweging.

Bekijk onze werkwijze op onze pagina ‘Waarom BSN’.

Internationaal

Business School Nederland, internationaal bekend als Business School Netherlands, is de meest internationale business school in Nederland, met internationale accreditaties voor haar MBA-opleidingen van gerenommeerde instanties zoals ACBSP (Amerika) en FIBAA (Europa). Na het succes van onze Action Learning programma’s in Nederland hebben we onze grenzen verlegd. We geloven in samenwerking met diverse achtergronden over de hele wereld, waarbij we elkaars kwaliteiten benutten en ontwikkelen, vooral op het gebied van duurzaamheid, Water Management en Food en Agribusiness. We zijn wereldwijd actief met locaties, partners en studenten in China, Zuid-Afrika, Tsjechië, Nigeria, Ghana, Botswana, Suriname en Nederland.

Internationaal zakendoen

Als jij doorstroomt naar fase 2 van onze MBA dan staat ook internationaal zakendoen centraal. In een steeds meer verbonden wereld ontwikkel je essentiële vaardigheden om over de landgrenzen heen te managen en culturele diversiteit te omarmen. Hierbij gaat het om het vermogen om effectief te onderhandelen, samen te werken en overeenkomsten te sluiten in verschillende internationale contexten. In deze tweede fase bieden we daarnaast een unieke kans voor een buitenlandse studiereis, waarmee je de wereld van internationaal zakendoen verkent. Dit bereidt je voor op een carrière in een dynamische internationale omgeving, waar managers verantwoordelijk zijn voor effectief strategisch, organisatorisch en interpersoonlijk management in de 21e eeuw.

Voor wie

Speciaal voor ambitieuze professionals van verschillende managementniveaus

Als ambitieuze professional van de Leergang Management en Leiderschap ben je een doener met een down-to-earth houding. Jij wilt je werk combineren met een opleiding en academische kennis direct kunnen toepassen in de praktijk. Om deze opleiding te volgen heb je:

 • een afgeronde master of hbo-opleiding;
 • een functie als manager, managementtrainee of een functie van vergelijkbaar niveau;
 • minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
 • of ter compensatie minimaal 6 jaar aantoonbare werkervaring op minimaal hbo-niveau;
 • medewerking van je werkgever.
Carrière

De organisatieanalyse, modules zoals Verandermanagement, Strategisch Management, HRM en Presenteren, maar ook de leiderschaps- en persoonlijke ontwikkelingsmodules, verrijken je leidinggevende capaciteiten en vergroten je bewustzijn van jouw handelingen in diverse contexten. Deze alertheid strekt zich uit tot je interacties met collega’s, de vorming van beleid en de leiding nemen in vergaderingen. Deze leergang geeft je begrip van de samenhang tussen verschillende afdelingen en hun activiteiten. Deze groei transformeert je tot een meer volwaardig gesprekspartner binnen jouw organisatie, wat zorgt voor een duidelijke stap voorwaarts in je loopbaan.

Lees meer over wat deze opleiding je kan brengen in de verhalen van Annemée Hoogenhout en Ilse van ’t Ende.

Kosten

Jouw kosten voor de opleiding

Voor de Leergang Management en Leiderschap betaal je € 9.500,- btw-vrij.

Bij de prijs zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • Lesdagen, boeken, studiemateriaal (artikelen en abstracts)
 • Lunches, maaltijden en overige consumptie

Heb je de Leergang Management en Leiderschap goed afgerond, dan geeft dit je direct toegang tot fase 2 van onze MBA-opleiding.

Vraag Levenlanglerenkrediet aan

Wanneer jij bij ons de Leergang Management en Leiderschap volgt, heb je tot je 56e de mogelijkheid het Levenlanglerenkrediet (LLL) aan te vragen via DUO. Voor deze eerste fase van de MBA-opleiding kun je een maximum van € 11.045,04 per jaar lenen voor het studiejaar 2022-2023. Voor het studiejaar 2023-2024 is dit een maximum van € 11.570,-. Een aantal kosten is uitgesloten voor de lening, zoals de internationale studiereis. Wij als onderwijsinstelling dienen je aanvraagformulier mede te ondertekenen. Stuur het formulier naar ons toe en we regelen dit voor je. Wanneer het krediet aan je is verstrekt, mag je de studiekosten in maximaal 24 maanden via een gunstige betalingsregeling aan ons betalen.

Meer informatie over financiële voordelen

Wil je meer weten over de mogelijkheid om een Levenlanglerenkrediet aan te vragen? Kijk dan op onze pagina ‘Financiering’.

Aanmelden

Hoe schrijf jij je in?

Heb jij je droomopleiding bij ons gevonden? Geweldig! Het inschrijven kan beginnen. Je hoeft hiervoor slechts 2 stappen te zetten. Om een plekje te garanderen, schrijf je 4 weken voor startdatum in. Nadien kan het zijn dat de groep vol zit. Volg de onderstaande stappen.

Stap 1: Toestemming van jouw werkgever

Voordat jij je inschrijft voor de Leergang Management en Leiderschap, is het belangrijk dat jij toestemming van je werkgever/opdrachtgever krijgt om je organisatieanalyse en onderzoek uit te voeren in jouw eigen en/of een andere organisatie. Mocht je geen organisatie hebben waar jij jouw organisatieanalyse en onderzoek kunt uitvoeren, dan hebben wij een (inter)nationaal Alumninetwerk. Veel van deze alumni bieden onze studenten de mogelijkheid om projecten bij hen uit te voeren. Wil je meer informatie? Vraag het aan onze studieadviseurs.

Stap 2: Schrijf je in

Je bent bij de laatste stap voor het inschrijven aanbeland. Vul het online aanmeldformulier in. Zodra je dit hebt ingevuld en op verzenden hebt geklikt, ontvang je van ons een e-mail met verdere instructies. Mocht je nog geen persoonlijk adviesgesprek hebben gehad, dan neemt één van onze studieadviseurs contact met je op om een afspraak in te plannen.

Persoonlijk advies?

BSN Studieadviseur Linda Hoksbergen Linda Hoksbergen
Locatie
Buren
Taal
Nederlands
Startdatum
19 september 2024
Deadline aanmelding
22 augustus 2024
Kosten
€9.500,- (BTW vrij)
Duur opleiding
6 maanden
Effort
2 dagen p/m
Aantal deelnemers
12 - 20

"De Leergang Management en Leiderschap geeft mij inzicht in mijn persoonlijke eigenschappen en die van anderen. Hierdoor leer ik adequaat te reageren op collega’s. Belangrijker nog: ik zie ook wat effectieve teamsamenstellingen zijn en hoe ik anderen meekrijg in een proces."

Annemieke Krikke
Clustermanager bij Amerpoort
BSN MBA Annemieke Krikke

Brochure aanvragen

Vraag jouw brochure aan

Wil je meer weten over deze opleiding? Vul jouw gegevens in en ontvang geheel vrijblijvend de brochure via e-mail.

"*" geeft vereiste velden aan

7 − 2 =

BSN Alumnus Walter van der Vlist MBA

BSN ontwikkelt leiderschap omdat jij:

01
Verantwoordelijk bent
Jij kijkt vooruit en levert een bijdrage aan de oplossingen voor de uitdagingen van vandaag.
02
Aanzet tot verandering
Jij bouwt vertrouwen op bij alle betrokkenen van de organisatie, moedigt samenwerking en verschillende inzichten aan en zorgt voor gestructureerd teamwork.
03
Weloverwogen beslissingen neemt
Jij begrijpt de organisatie en de urgentie van de verandering, en creëert waarde, zodat er verbeteringen worden aangedragen die realistisch zijn.
04
Resultaat gedreven bent
Jij gaat voor het echte resultaat met focus op impact, waarbij je werkt aan duidelijke duurzame ontwikkelingsdoelen voor de toekomst en zorgt dat deze daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Onze docenten hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend.
Naast deze ervaring in het vakgebied hebben zij ook een goede kennis van modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk.

Susan Marcussen | Docent Financieel Management

Susan Marcussen

Financieel Management en Corporate Finance
Corné van Hest MBA | Docent HRM

Corné van Hest

HRM en Management­vaardigheden
Paul Turken | Docent Strategisch en Marketing Management

Paul Turken

Strategisch en Marketing Management
Natasha van Dalen | Docent Managementvaardigheden

Natasha van Dalen

Management­vaardigheden

Faq

Veelgestelde vragen

Wij hebben veelgestelde vragen voor jou op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op.

01
Wat als ik geen organisatie heb om de afsluitende opdracht in uit te voeren?

Ga eerst binnen je eigen netwerk op zoek naar een bedrijf waar je de eindopdrachten op toe kan passen. Mocht dat niet lukken; als Business School Nederland hebben wij een (inter)nationaal Alumninetwerk. Veel MBA-afgestudeerden geven aan dat ze studenten graag de mogelijkheid bieden om projecten bij hen uit te voeren. Voor meer informatie neem contact op met onze studieadviseurs Linda Hoksbergen en Anita Moolhuizen via 0344-579050 of studieadvies@bsn.eu.

02
Ontvang ik een diploma of certificaat bij afronding van deze Leergang?

Jazeker, bij een succesvolle afronding van de Leergang Management en Leiderschap ontvang je een certificaat. Dit certificaat blijft 5 jaar geldig voor een eventuele doorstroom in de 2e fase van onze MBA-opleidingen.

03
Bij wie kom ik in de groep?

De groep bestaat uit maximaal 20 ambitieuze professionals uit verschillende branches van verschillende managementniveaus. Dit zijn gedeeltelijk MBA-studenten die bezig zijn met de 1e fase van hun MBA en direct na afronding van deze leergang direct doorstromen in de 2e fase van de MBA. Een ander deel gebruikt deze leergang als los programma om hun bedrijfskundige kennis en leiderschapsvaardigheden verder aan te scherpen en zichzelf in korte tijd een boost te geven.

04
Wat is de gemiddelde studiebelasting?

De gemiddelde studiebelasting is 8 tot 10 uur per week. Dit is inclusief de uren die je al volgt tijdens de lesdagen. In de praktijk betekent dit dat je met name aan de slag gaat met lezen van literatuur en het doen van korte voorbereidende opdrachten. De meeste tijd gaat zitten in het schrijven van je organisatieanalyse, wat meteen de afrondende opdracht is voor de Leergang Management en Leiderschap. In de organisatieanalyse pas je al het geleerde direct toe in de praktijk.

05
Welke minimale omvang van de eigen organisatie is nodig om projecten tijdens de MBA-opleiding te kunnen uitvoeren?

Minimaal 10 – 15 medewerkers in de organisatie zijn nodig om analyses en projecten tijdens de MBA-opleiding goed uit te kunnen uitvoeren. Is je organisatie niet groot genoeg, omdat je bijvoorbeeld ZZP’er bent? Analyses en projecten tijdens de MBA-opleiding mogen dan ook in een andere organisatie uitgevoerd worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een NGO of sportclub van flinke omvang.

Terug naar boven