Zoeken
Locatie
Buren
Taal
Nederlands
Startdatum
Nader te bepalen
Kosten
€1.180,- (BTW vrij)
Duur opleiding
2 dagen
Aantal deelnemers
8 - 18
01
Beschrijving

Voor elke organisatie speelt communicatie een cruciale rol. Leer hoe je een krachtig en overtuigend verhaal vertelt. Hoe draag je de visie intern en extern uit? Hoe vergroot je de betrokkenheid bij je organisatie? Zonder een krachtig en geloofwaardig verhaal is dit heel lastig, storytelling kan je hierbij helpen.

02
Programma

Wat kun je verwachten van de Masterclass ‘De Storyteller’?

Volg deze masterclass als je een krachtig en overtuigend verhaal wilt vertellen. Je krijgt tools en technieken aangereikt om je verhaal voor te bereiden en te structureren. Ook leer je hoe je met storytelling een gevoel van urgentie creëert. Verder werk je aan je zelfbewustzijn als spreker voor groepen. In twee dagen leer je hoe je een verhaal strak gestructureerd en boeiend vertelt. Je gaat intensief aan de slag met een casus uit je eigen praktijk en geeft daar meerdere presentaties over.

Dag 1:

Je legt de basis voor een presentatie, bijvoorbeeld over een uitdaging binnen jouw organisatie. Ook leer je hoe je jouw boodschap verpakt in een beeldend verhaal.

Ochtend

 • Plenair: introductie.
 • In groepjes: wat zijn de uitdagingen van jouw organisatie?
 • Theorie: de moraal van je verhaal.
 • In groepjes: brainstormen over de moraal van je verhaal.
 • Plenair: presenteren en feedback verwerken.

Middag

 • Theorie: de verhaalcirkel van Dan Harmon, een model om verhalen te vertellen waarmee je mensen van begin tot eind geboeid houdt.
 • Individueel: je verhaal structureren volgens de verhaalcirkel.
 • In groepjes: presenteren en feedback verwerken.
 • Plenair: presenteren en feedback verwerken.
 • Plenair: reflectie en vooruitblik.

Dag 2:

Je krijgt beïnvloedingstechnieken aangereikt om je verhaal succesvol te vertellen. Tot slot leer je hoe je jouw verhaal krachtig en overtuigend presenteert.

Ochtend

 • Plenair: terugblik.
 • In groepjes: waar slaat jouw doelgroep op aan?
 • Theorie: de zeven overtuigingsprincipes van Cialdini.
 • In groepjes: interactieve elementen toevoegen aan je verhaal.
 • Plenair: presenteren en feedback verwerken.

Middag

 • Theorie: Talk like TED: de negen lessen van Carmine Gallo over overtuigend spreken.
 • In groepjes: verschillende rollenspelen met presenteren.
 • Individueel: definitieve presentatie voorbereiden.
 • Plenair: definitieve presentaties en feedback.
 • Plenair: reflectie en vooruitblik.

Wie is jouw docent?

Stephan Borggreve

Stephan Borggreve is oprichter van De Presenteerschool. Hij helpt professionals om geloofwaardig en helder te presenteren. In verschillende rollen adviseert hij organisaties en professionals over de communicatie rondom duurzaamheid. Hij gebruikt daarbij technieken zoals storytelling en de klassieke retorica. Op die manier wil hij een positieve bijdrage leveren aan de wereld.

Stephan studeerde Nederlandse taal en cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij schreef zijn masterscriptie over avant-gardestrategieën in de hiphopcultuur. Daarna was hij tien jaar lang werkzaam als docent taalbeheersing en communicatie in het hoger onderwijs. Stephan is een storyteller van het zuiverste water. Zo was hij tussen 2001 en 2011 actief als spoken-wordartiest. Hij heeft twee albums uitgebracht en op verschillende poppodia gestaan.

Meer info: https://www.depresenteerschool.nl/

03
Majors

Voeg masterclasses als major aan jouw diploma toe

Ben je student en volg je de reguliere Action Learning MBA of de Executive Action Learning MBA? Dan heb je de mogelijkheid om masterclasses als major (specialisatie) aan jouw diploma toe te voegen. Bij sustainable masterclasses dien je er (minimaal) twee te volgen. Om een major te voltooien, schrijf je een persoonlijk effectiviteitspaper en geef je ruime aandacht aan dit onderwerp in je dissertation.

04
Voor wie

Speciaal voor ervaren professionals uit verschillende branches

Als ervaren professional die deelneemt aan deze masterclass heb jij:

 • een afgeronde master of hbo;
 • de verantwoordelijkheid om antwoord te geven op vragen van directie, klanten en netwerk over maatschappelijk verantwoord ondernemen en de transformatie naar een duurzame, digitale en decentrale toekomst;
 • een functie als MVO-adviseur, digital lead, innovatiemanager, business developer, projectleider, consultant, trainer of community manager;
 • of een manager of professional op het gebied van HR, finance, legal, facility management en logistics, strategie en beleid;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
05
Kosten

Jouw kosten voor deze masterclass

Voor deze Masterclass ‘De Storyteller’ betaal je € 1.180,- btw-vrij, inclusief arrangementskosten.

Ben je student of alumnus? Dan betaal je voor deze masterclass € 1.000,- btw-vrij, inclusief arrangementskosten.

STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 heb je de mogelijkheid het STAP-budget aan te vragen voor een opleiding, cursus of training! Dit geldt onder andere voor deze masterclass. Je kunt hiervoor maximaal € 1.000,- aanvragen.

Meer informatie over financiële voordelen

Wil je meer weten over het STAP-budget? Kijk dan op onze pagina ‘Financiering’.

06
Aanmelden

Hoe schrijf jij je in?

Heb jij je droomopleiding bij ons gevonden? Geweldig! Het inschrijven kan beginnen. Om een plekje te garanderen, schrijf je 4 weken voor de startdatum in. Nadien kan het zijn dat de groep vol zit. Volg de onderstaande stappen.

Vul het online aanmeldformulier in om de inschrijving te voltooien. Uiterlijk 2 weken voor aanvang ontvang je een persoonlijke mail met de definitieve bevestiging en nadere informatie over het programma.

"Het is mooi om te zien dat duurzaamheid binnen organisaties niet meer als een losse activiteit wordt gezien. Organisaties maken sustainability nu echt onderdeel van de organisatie brede strategie. Dit vraagt behoorlijk wat van managers. Ik denk dat deze masterclass daarom op het goede moment komt."

Irma Bollen
Co-Founder bij U-GO
BSN Alumna Irma Bollen MBA

Brochure aanvragen

Vraag jouw brochure aan

Wil je meer weten over deze opleiding? Vul jouw gegevens in en ontvang geheel vrijblijvend de brochure via e-mail.

"*" geeft vereiste velden aan

BSN Alumnus Walter van der Vlist MBA

BSN ontwikkelt groots leiderschap omdat jij:

01
Verantwoordelijk bent
Jij kijkt vooruit, kijkt daarbij kritisch naar jouw eigen leiderschapsrol en levert een bijdrage aan de duurzame transformatievraagstukken van vandaag.
02
Aanzet tot verandering
Jij bouwt vertrouwen op bij alle betrokkenen van de organisatie, moedigt samenwerking en verschillende inzichten aan en zorgt voor gestructureerd teamwork.
03
Weloverwogen beslissingen neemt
Jij begrijpt de organisatie en de urgentie van de duurzame transformatie, en creëert waarde, zodat er verbeteringen worden aangedragen die realistisch zijn.
04
Resultaat gedreven bent
Jij gaat voor het echte resultaat met focus op impact, waarbij je werkt aan duidelijke duurzame ontwikkelingsdoelen voor de toekomst en zorgt dat deze daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Ontmoet je docenten

Onze docenten hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend.
Naast deze ervaring in het vakgebied hebben zij ook een goede kennis van modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk.

BSN Docent Sustainable Leadership | Stephan Borggreve

Stephan Borggreve

Sustainable Leadership

Faq

Veelgestelde vragen

Wij hebben veelgestelde vragen voor jou op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op.

01
Voor welke doelgroep is de masterclass?

Deze masterclass is gericht op professionals met een afgeronde master of hbo en minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Jij hebt de verantwoordelijkheid om antwoord te geven op vragen van directie, klanten en netwerk over maatschappelijk verantwoord ondernemen en de transformatie naar een duurzame, digitale en decentrale toekomst. Je werkt als MVO-adviseur, digital lead, innovatiemanager, business developer, projectleider, consultant, trainer of community manager of je bent een manager of professional op het gebied van HR, finance, legal, facility management en logistics, strategie en beleid. 

02
Ontvang ik een certificaat voor de masterclass?

Nadat je de lesdagen gevolgd hebt ontvang je een certificaat van deelname.

Naast het volgen van de lesdagen worden jullie ook in de gelegenheid gesteld om de kennis te borgen door deze toe te passen in een Persoonlijk Effectiviteitspaper (PEP). Je schrijft dan een stuk waarin je jouw visie op een bepaald onderwerp verder uitwerkt, zodat deze toepasbaar wordt. Het onderwerp moet binnen de scoop van de masterclass liggen. Business School Nederland laat de PEP beoordelen.

Je ontvangt bij voldoende resultaat dan een certificaat voor succesvol afronden van de masterclass.

Additioneel kunnen MBA-studenten de masterclass integreren in hun programma door in de dissertation aandacht aan het onderwerp van de masterclass te geven, denk aan een hoofdstuk. Als je als student een PEP hebt geschreven en de extra aandacht in de dissertation hebt gegeven, kom je in aanmerking voor een major. Deze wordt vermeld op je bul en je cijferlijst met een gewicht van 2.5EC. Je studeert dan af met 67.5EC in plaats van 65EC.

03
Wat wordt er van mij verwacht tijdens de masterclass?

Zoals in al onze opleidingen, maken we ook tijdens de masterclass een directe koppeling naar jouw eigen praktijk. Het zijn interactieve lessen waarbij jij jezelf en jouw organisatie verder onder de loep neemt. Wij verwachten dan ook een open en proactieve houding van alle deelnemers.

Fast Track MBA - studieadviseurs

Persoonlijk advies

Heb je vragen of hulp nodig?

We helpen je graag op weg met een persoonlijk en vrijblijvend opleidingsadvies.

Neem contact op met onze studieadviseurs via 0344-579050 of studieadvies@bsn.eu.

Terug naar boven