Zoeken
Locatie
Buren
Taal
Nederlands
Startdatum
Nader te bepalen
Kosten
€1.180,- (BTW vrij)
Duur opleiding
2 dagen
Aantal deelnemers
8 - 18
01
Beschrijving

Leading Transition gaat over leiderschapsontwikkeling en leidinggeven bij verander- en transformatievraagstukken. Dit is een proces van fundamentele veranderingen in cultuur, structuur en werkwijze op systeemniveau. Dat betekent dat er echt verandering moet komen in het denken en doen van mensen, in hoe we met elkaar in interactie zijn, op alle niveaus in de organisatie of samenleving. Tijdens de masterclass bekijken we de vraagstukken van de deelnemers vanuit persoonlijk leiderschap en vanuit het systeemdenken. Lees er meer over in het interview met docent Marjon van Opijnen.

02
Programma

Wat kun je verwachten van de Masterclass ‘Leading Transition’?

In deze twee dagen werk je met verschillende instrumenten om het transformatievraagstuk in jouw organisatie goed te leren begeleiden. Naast de nodige theorie over het leiden van verandering, of beter nog transformatie, kijk je vooral naar jouw eigen omgeving en eigen leiderschap. Wie zijn de belangrijkste stakeholders, welke belangen dienen ze en hoe ga je stakeholders betrekken? Welke krachten in de organisatie helpen bij de transitie en welke werken tegen? Welke rol neem jezelf in? Waar heb je andere mensen bij nodig? Wat heb jij nodig? Tijdens deze twee dagen volgen we het proces van Theory U.

Dag 1:

 • Scheppen van theoretische kaders, met de nadruk op: otransitie versus verandering; ocomplexiteit versus gecompliceerd; osystemisch denken.
 • Inleiding op het proces van Theory U.
 • Onderzoeken hoe jij je verhoudt tot je ingebrachte casus, welke onderliggende denkbeelden spelen er, reflectie op je eigen leiderschap in relatie tot de casus.
 • Krachtenveld rondom casusonderzoeken, contextuele analyse, stakeholderanalyse.
 • Systemische blik ontwikkelen op het krachtenveld en hoe het beweegt.
 • Conform het U-proces, individuele bezinning op alles wat er gedurende de dag aan het licht komt rondom de casus.

Dag 2:

 • Onderzoeken welke kleine interventies in het systeem kunnen leiden tot verandering in de situatie.
 • Meer begrip van de hefboomwerking en hoe je interventies kunt doen vanuit een systemisch perspectief.
 • Ontwikkelen van een actieplan.

Wie is jouw docent?

Marjon van Opijnen

Marjon van Opijnen werkt sinds 2000 zowel nationaal als internationaal als consultant, docent en coach op het gebied van duurzaamheid, systemische transformatie en leiderschap. Zij studeerde Bedrijfswetenschappen aan de Radboud Universiteit, Toegepaste Ethiek aan de Universiteit Utrecht en Commerce aan de University of New South Wales (Australië). Daarnaast is zij opgeleid op het gebied van lichaamsgerichte benadering tot persoonlijke transformatie en systemisch werk. Door haar brede achtergrond streeft zij er naar dat denken, voelen en handelen met elkaar in overeenstemming is.

Meer info: Marjon van Opijnen

03
Majors

Voeg masterclasses als major aan jouw diploma toe

Ben je student en volg je de reguliere Action Learning MBA of de Executive Action Learning MBA? Dan heb je de mogelijkheid om masterclasses als major (specialisatie) aan jouw diploma toe te voegen. Bij sustainable masterclasses dien je er (minimaal) twee te volgen. Om een major te voltooien, schrijf je een persoonlijk effectiviteitspaper en geef je ruime aandacht aan dit onderwerp in je dissertation.

04
Voor wie

Speciaal voor ervaren professionals uit verschillende branches

Als ervaren professional die deelneemt aan deze masterclass heb jij:

 • een afgeronde master of hbo;
 • de verantwoordelijkheid om antwoord te geven op vragen van directie, klanten en netwerk over maatschappelijk verantwoord ondernemen en de transformatie naar een duurzame, digitale en decentrale toekomst;
 • een functie als MVO-adviseur, digital lead, innovatiemanager, business developer, projectleider, consultant, trainer of community manager;
 • of een manager of professional op het gebied van HR, finance, legal, facility management en logistics, strategie en beleid;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
05
Kosten

Jouw kosten voor deze masterclass

Voor deze Masterclass ‘Leading Transition’ betaal je € 1.180,- btw-vrij, inclusief arrangementskosten.

Ben je student of alumnus? Dan betaal je voor deze masterclass € 1.000,- btw-vrij, inclusief arrangementskosten.

STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 heb je de mogelijkheid het STAP-budget aan te vragen voor een opleiding, cursus of training! Dit geldt onder andere voor deze masterclass. Je kunt hiervoor maximaal € 1.000,- aanvragen.

Meer informatie over financiële voordelen

Wil je meer weten over het STAP-budget? Kijk dan op onze pagina ‘Financiering’.

06
Aanmelden

Hoe schrijf jij je in?

Heb jij je droomopleiding bij ons gevonden? Geweldig! Het inschrijven kan beginnen. Om een plekje te garanderen, schrijf je 4 weken voor de startdatum in. Nadien kan het zijn dat de groep vol zit. Volg de onderstaande stappen.

Vul het online aanmeldformulier in om de inschrijving te voltooien. Uiterlijk 2 weken voor aanvang ontvang je een persoonlijke mail met de definitieve bevestiging en nadere informatie over het programma.

"Het is mooi om te zien dat duurzaamheid binnen organisaties niet meer als een losse activiteit wordt gezien. Organisaties maken sustainability nu echt onderdeel van de organisatie brede strategie. Dit vraagt behoorlijk wat van managers. Ik denk dat deze masterclass daarom op het goede moment komt."

Irma Bollen
Co-Founder bij U-GO
BSN Alumna Irma Bollen MBA

Brochure aanvragen

Vraag jouw brochure aan

Wil je meer weten over deze opleiding? Vul jouw gegevens in en ontvang geheel vrijblijvend de brochure via e-mail.

"*" geeft vereiste velden aan

BSN Alumnus Walter van der Vlist MBA

BSN ontwikkelt groots leiderschap omdat jij:

01
Verantwoordelijk bent
Jij kijkt vooruit, kijkt daarbij kritisch naar jouw eigen leiderschapsrol en levert een bijdrage aan de duurzame transformatievraagstukken van vandaag.
02
Aanzet tot verandering
Jij bouwt vertrouwen op bij alle betrokkenen van de organisatie, moedigt samenwerking en verschillende inzichten aan en zorgt voor gestructureerd teamwork.
03
Weloverwogen beslissingen neemt
Jij begrijpt de organisatie en de urgentie van de duurzame transformatie, en creëert waarde, zodat er verbeteringen worden aangedragen die realistisch zijn.
04
Resultaat gedreven bent
Jij gaat voor het echte resultaat met focus op impact, waarbij je werkt aan duidelijke duurzame ontwikkelingsdoelen voor de toekomst en zorgt dat deze daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Ontmoet je docenten

Onze docenten hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend.
Naast deze ervaring in het vakgebied hebben zij ook een goede kennis van modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk.

BSN Docent Sustainable Leadership | Marjon van Opijnen

Marjon van Opijnen

Sustainable Leadership

Faq

Veelgestelde vragen

Wij hebben veelgestelde vragen voor jou op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op.

01
Voor welke doelgroep is de masterclass?

Deze masterclass is gericht op professionals met een afgeronde master of hbo en minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Jij hebt de verantwoordelijkheid om antwoord te geven op vragen van directie, klanten en netwerk over maatschappelijk verantwoord ondernemen en de transformatie naar een duurzame, digitale en decentrale toekomst. Je werkt als MVO-adviseur, digital lead, innovatiemanager, business developer, projectleider, consultant, trainer of community manager of je bent een manager of professional op het gebied van HR, finance, legal, facility management en logistics, strategie en beleid.

02
Ontvang ik een certificaat voor de masterclass?

Nadat je de lesdagen gevolgd hebt ontvang je een certificaat van deelname.

Naast het volgen van de lesdagen worden jullie ook in de gelegenheid gesteld om de kennis te borgen door deze toe te passen in een Persoonlijk Effectiviteitspaper (PEP). Je schrijft dan een stuk waarin je jouw visie op een bepaald onderwerp verder uitwerkt, zodat deze toepasbaar wordt. Het onderwerp moet binnen de scoop van de masterclass liggen. Business School Nederland laat de PEP beoordelen.

Je ontvangt bij voldoende resultaat dan een certificaat voor succesvol afronden van de masterclass.

Additioneel kunnen MBA-studenten de masterclass integreren in hun programma door in de dissertation aandacht aan het onderwerp van de masterclass te geven, denk aan een hoofdstuk. Als je als student een PEP hebt geschreven en de extra aandacht in de dissertation hebt gegeven, kom je in aanmerking voor een major. Deze wordt vermeld op je bul en je cijferlijst met een gewicht van 2.5EC. Je studeert dan af met 67.5EC in plaats van 65EC.

03
Wat wordt er van mij verwacht tijdens de masterclass?

Zoals in al onze opleidingen, maken we ook tijdens de masterclass een directe koppeling naar jouw eigen praktijk. Het zijn interactieve lessen waarbij jij jezelf en jouw organisatie verder onder de loep neemt. Wij verwachten dan ook een open en proactieve houding van alle deelnemers.

Terug naar boven