Zoeken

Beschrijving

Programma

Voor wie

Kosten & Data

Aanmelden

Opleidersscore
(89 reviews)
Bron: Springest
9.2
Direct rendement
Blijvende impact
Ethisch en verantwoord
Erkende kwaliteit
Persoonlijk
Beschrijving

Ontwikkel nieuwe competenties voor het varen van een toekomstbestendige koers

In een tijdperk waarin disruptieve effecten de norm zijn, is de toekomstbestendigheid van organisaties steeds minder een gegeven. De traditionele principes van strategisch management, ontwikkeld in een tijd van relatieve stabiliteit, voldoen niet meer. Nu, meer dan ooit, hebben leiders een dynamische, systematische en holistische benadering nodig bij het uitstippelen en varen van een toekomstbestendige koers. Dit gaat verder dan alleen het overzien van de huidige situatie; het gaat om het continu verkennen van de toekomst en na te gaan hoe een organisatie daarin niet alleen gezond en aantrekkelijk is, maar ook blijft. Met de Masterclass Leidinggeven aan Toekomstbestendigheid krijg je de kennis, tools en inzichten om jouw organisatie met vertrouwen naar de toekomst te leiden, als een strateeg.

Wat levert de Masterclass Leidinggeven aan Toekomstbestendigheid jou op?

Na deze opleiding:

 • Weet je wat de sleutel is onder het toekomstig succes van je organisatie en hoe je die kunt blijven gebruiken.
 • Ben je goed uitgerust om met hedendaagse en innovatieve bedrijfskundige, organisatorische, strategische en veranderkundige inzichten je bedrijf of instelling verder te ontwikkelen.
 • Kun je innovatieve benaderingen voor het versterken van de toekomstbestendigheid toepassen in je eigen organisatie.
 • Heb je een scherp beeld over de leiderschapscompetenties die nodig zijn om je organisatie te leiden als een strateeg.
 • Jij weet welke stappen je kunt zetten om blijvend te zorgen voor toekomstig succes.

Waarom kies je voor de Masterclass Leidinggeven aan Toekomstbestendigheid bij BSN?

 • Nederlandstalige bijeenkomsten en lesmateriaal
 • Een certificaat van een internationaal erkende business school
 • Werken aan organisatievraagstukken rondom toekomstbestendigheid
 • Direct resultaat in jouw eigen praktijk
 • Leren van experts uit het bedrijfsleven en het publieke domein
 • Samenwerken in kleine groepen
Programma

Jouw kennisontwikkeling op leidinggeven aan toekomstbestendigheid

De alsmaar toenemende dynamiek in de bedrijfsomgeving is hier en nu. Innovatieve bedrijfsmodellen ontstaan, terwijl gevestigde namen worstelen om bij te blijven. De vraagstukken van leiderschapsteams zijn complexer dan ooit tevoren en veranderingen zijn aan de orde van de dag. Vertrouwen op wat je weet over strategisch management is niet langer toereikend in deze tijd. Maar deze omstandigheden bieden ook kansen, voor degenen die weten waar ze moeten kijken en hoe ze moeten handelen. Dat vraagt om nieuwe strategische kennis en inzichten om de juiste koers te varen!

Strategisch kennis en inzichten: Jouw kompas in een veranderende wereld

Gedurende drie dagen leer je de kunst van het leidinggeven aan toekomstbestendigheid. Je komt in aanraking met hedendaagse theorieën op het gebied van strategisch management. Je leert aan de hand van casussen hoe je strategische keuzes maakt en doorvoert en hoe je strategisch managen procesmatig inricht in je organisatie. Hierbij maak je kennis met het Holistisch Strategisch Raamwerk waardoor je vanuit een holistisch perspectief naar je organisaties leert kijken en welke voordelen dat oplevert. Verder komen de kerntaken aan de orde die je als strategisch leider te vervullen hebt en leer je omgaan met de stappen die je kunt zetten om blijvend te zorgen voor toekomstig succes.

Je profiteert niet alleen van de rijke ervaring en kennis van onze docenten, Norbert Greveling en Roland Bushoff, maar ook van de nieuwste inzichten in strategisch management. Uitgerust met nieuwe kennis, aanpakken en inzichten leid je jouw organisatie met vertrouwen de toekomst in.

Hoe zien de lesdagen eruit?

Dag 1 
De eerste dag staat centraal hoe je de toekomstbestendigheid van je organisatie concreet, meetbaar en bespreekbaar maakt. Tevens komt die dag de holistische manier van kijken aan de orde, evenals de sleutel tot het toekomst succes van je organisatie en hoe je die kunt toepassen in je eigen bedrijf of instelling.

Dag 2 
Dag twee komen andere innovatieve benaderingen aan de orde die van belang zijn voor het maken en doorvoeren van strategische keuzes. Zoals de aanpak voor strategisch managen en de manier om vast te stellen in welke mate je met een organisatie strategische vooruitgang boekt. Aan het eind van de tweede dag krijg je een opdracht mee, waarvan we de uitwerkingen bespreken aan het begin van de derde dag.

Dag 3
Dag drie staat in het teken van next level strategisch leiderschap. Daarbij staat centraal wat je als strategisch leider in turbulente tijden moet kennen en kunnen en welke rol je als strategisch leider te vervullen hebt.

Jouw toekomst, jouw verhaal

Na het voltooien van de Masterclass Leidinggeven aan Toekomstbestendigheid behaal je niet alleen een certificaat dat je nieuw opgedane kennis en inzichten aantoont, maar heb je ook een krachtig verhaal over hoe je als leider de uitdagingen van de moderne wereld aangaat en daar moeiteloos mee weet om te gaan. Een leider die zijn organisatie door woelige wateren navigeert en waar de organisatie altijd sterker uitkomt.

Dus, ben je klaar om je eigen verhaal te schrijven? Ben je klaar om de kapitein van je eigen schip te worden? Sluit je aan bij ons op deze reis en word de leider waar iedere organisatie naar uitkijkt.

Docenten

Ir. Roland Bushoff

Roland (1961) begeleidt organisaties als management consultant bij het maken en realiseren van strategische keuzes en veranderingen. Tijdens zijn loopbaan heeft hij op dit terrein meer dan honderd organisaties ondersteund, waarvan veel in de financiële sector. Gebaseerd op zijn jarenlange ervaring met het herinrichten van organisaties, laat hij ontwerpen en realiseren van veranderingen hand in hand gaan. Een efficiënte bedrijfsvoering en een sterke commerciële gerichtheid staan daarbij centraal. Roland voelt zich zeer betrokken bij de organisaties waar hij adviseert en combineert een pragmatische aanpak met een sterk theoretische ondergrond. Hij heeft lange tijd gewerkt als partner bij Twynstra Gudde en later vanuit Voogt Pijl & Partners en Delta Capita. Daarnaast is hij sinds 1991 als docent en sinds 2012 als Associate Professor voor strategisch management verbonden aan Business School Nederland. Hij geeft les in het MBA programma en heeft inmiddels honderden studenten begeleid bij hun afstuderen. Roland heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de TU/Eindhoven.

Dr. ir. Norbert Greveling

Norbert (1961) adviseert bestuurders en directies bij strategische vraagstukken en begeleidt hen met de realisatie van voorgenomen strategische veranderingen. Inmiddels heeft hij vele honderden, grote, kleine, internationale en lokale organisaties in het bedrijfsleven en de zorg ondersteund. Norbert was onder andere directeur van de IBM Consulting Group en senior partner bij Twynstra Gudde. Tevens was hij oprichter van adviesbureau Business Fit-ality. Daarnaast heeft hij verschillende managementboeken geschreven en heeft hij de Straleno Methodiek ontwikkeld voor het versterken van de toekomstbestendigheid van organisaties. Sinds 2013 is hij als docent strategisch management verbonden aan Business School Nederland. Hij heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd en is daar ook in gepromoveerd aan de TU/Eindhoven.

Voor wie

Voor leidinggevenden die zich willen ontwikkelen tot een strateeg voor blijvend toekomstig succes

Jij wilt je individuele strategische kennis en inzichten ontwikkelen om vanuit jouw rol serieus bij te dragen aan de toekomstbestendigheid van jouw organisatie.

Als deelnemer aan de Masterclass Leidinggeven aan Toekomstbestendigheid heb jij:

 • een afgeronde master of hbo-opleiding;
 • meer dan 6 jaar aantoonbare hbo-werkervaring met enige jaren leidinggevende en/of management ervaring;
 • of je MBA-diploma behaald bij Business School Nederland vóór 2019.

Wil jij je liever direct met je hele team verdiepen in het ‘Ontwikkelen van Toekomstbestendigheid’? Dit kan in onze incompany opleiding.

Kosten & Data

Kosten

Voor de Masterclass Leidinggeven aan Toekomstbestendigheid betaal je
€ 3.450,- btw-vrij
, inclusief arrangementskosten. Ben je student of alumnus? Dan betaal je
€ 3.105,- btw-vrij
, inclusief arrangementskosten.

Bij de prijs zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • Lesdagen, studiemateriaal (artikelen en abstracts)
 • Lunches, maaltijden en overige consumpties

Data

Lesdagen najaar:

 • 1 oktober 2024
 • 2 oktober 2024
 • 11 novemeber 2024
Aanmelden

Hoe schrijf jij je in?

Heb jij je droomopleiding bij ons gevonden? Geweldig! Het inschrijven kan beginnen. Om een plekje te garanderen, schrijf je 4 weken voor startdatum in. Nadien kan het zijn dat de groep vol zit.

Vul het online aanmeldformulier in om de inschrijving te voltooien. Uiterlijk 2 weken voor aanvang ontvang je een persoonlijke mail met de definitieve bevestiging en nadere informatie over het programma.

Persoonlijk advies?

BSN Studieadviseur Linda Hoksbergen Linda Hoksbergen
Locatie
Buren
Taal
Nederlands
Startdatum
1 oktober 2024
Kosten
€3.450,- (BTW vrij)€ 3.105,- voor studenten en alumni
Duur opleiding
3 dagen
Aantal deelnemers
10 - 12

"Het fundament dat ik heb gekregen is een bron waar ik uit kan blijven putten; de strategische bouwstenen gebruik ik nog regelmatig in mijn werk."

Martin Baai
Adviseur en procesbegeleider voor strategisch leiderschap en organistieontwikkeling, Straleno
BSN Alumnus Martin Baai MBA
BSN Alumnus Walter van der Vlist MBA

BSN ontwikkelt leiderschap omdat jij:

01
Verantwoordelijk bent
Jij kijkt vooruit en levert een bijdrage aan de oplossingen voor de uitdagingen van vandaag.
02
Aanzet tot verandering
Jij bouwt vertrouwen op bij alle betrokkenen van de organisatie, weet krachtige samenwerkingsverbanden te creëren en zorgt voor gestructureerd teamwork.
03
Weloverwogen beslissingen neemt
Jij hebt grip op de werkelijke vraagstukken in het systeem van de organisatie, ontrafelt de systeemdynamiek en weet de visie en ambitie te vereenzelvigen met de eigen persoonlijke visie.
04
Resultaat gedreven bent
Jij gaat voor het echte resultaat met focus op impact, waarbij jij jouw plek krachtig inneemt om daadwerkelijk jouw professionele groei en de groei van jouw organisatie te versnellen.

Ontmoet je docenten

Onze docenten hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend.
Naast deze ervaring in het vakgebied hebben zij ook een goede kennis van modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk.

Roland Bushoff | Docent Strategisch Management

Roland Bushoff

Strategisch Management
Norbert Greveling | Docent Strategisch Management

Norbert Greveling

Strategisch Management

Faq

Veelgestelde vragen

Wij hebben veelgestelde vragen voor jou op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op.

01
Ontvang ik een certificaat voor de masterclass?

Je ontvangt bij voldoende resultaat een certificaat voor het succesvol afronden van deze masterclass. Je behaalt niet alleen een certificaat, maar hebt ook een krachtig verhaal over hoe je als leider de uitdagingen van de moderne wereld aangaat en daar moeiteloos mee weet om te gaan. Een leider die zijn organisatie door woelige wateren navigeert en waar de organisatie altijd sterker uitkomt.

02
Wat wordt er van mij verwacht tijdens de masterclass?

Zoals in al onze opleidingen, maken we ook tijdens de masterclass een directe koppeling naar jouw eigen praktijk. Het zijn interactieve lessen waarbij jij jezelf en jouw organisatie verder onder de loep neemt. Wij verwachten dan ook een open en proactieve houding van alle deelnemers.

03
Hoe vaak worden de masterclasses gegeven?

In principe 1x per jaar, in het voorjaar. Bij voldoende animo plannen we in het najaar nog een extra groep.

Terug naar boven