Mini MBA

In tien dagen een betere bedrijfskundige gesprekspartner

Goede strategische mogelijkheden onderzoeken voor je organisatie en zo’n kans doorvoeren met maximale acceptatie van collega’s: je leert, bestudeert, voert een plan uit en leert daar weer van. In korte tijd toepasbare kennis opdoen en koppelen aan je eigen praktijk met direct resultaat? Dan is de Mini MBA iets voor jou!

Programma

De Mini-MBA gaat in op de volgende onderwerpen:

 • Persoonlijk leiderschap in de nieuwe complexe wereld
 • Missie, visie en strategie
 • Borgen van innovatie, HRM en Financieel Management
 • Algemeen Bedrijfskundige Probleemaanpak (ABP)

Opzet
Het programma wordt door verschillende docenten gegeven die elk zowel theoretisch als praktisch ruim boven de materie staan. Vanuit hun rijke ervaring maken zij de aansluiting met de praktijk van de deelnemers. Tijdens jouw studie werk je aan een zogenaamd Action Learning Project (ALP) binnen jouw eigen organisatie. Het doel is nieuwe informatie bij jouw uitdaging te vinden, hier kennis van te maken en tot nieuwe inzichten te komen. Een beter beeld van het echte bedrijfsprobleem leidt tot betere besluitvorming en resultaat. Je leert nog beter wat de impact van het betrekken van medewerkers bij het oplossen van een probleem is en hoe hiermee om te gaan. Hierdoor worden praktijk en theorie aan elkaar gekoppeld. De opleiding duurt tien dagen verdeeld over zes maanden en vindt in Buren (bij Tiel) plaats. De groep bestaat maximaal uit twintig deelnemers, allen werkzaam in de praktijk met hun eigen uitdagingen, kennis en ervaring.

Na afronding van de Mini MBA:

 • Groei op gebied van persoonlijk leiderschap
 • Sterkere bedrijfskundige gesprekspartner op strategisch niveau
 • Heeft inzicht in en kan de Action Learning onderzoekstechniek toepassen als methode
 • Kan interveniëren op zowel de bovenstroom als de onderstroom in de organisatie en daarmee probleemoplossend vermogen vergroten

Inhoud

 • Blok 1: Leiderschap in de organisatie Leiderschapsstijlen
 • Blok 2: Action Learning Foundation Course Algemeen Bedrijfskundige Probleemaanpak
 • Blok 3: Strategisch leiderschap in de digital age Business Modelling I – wat is het en hoe te gebruiken?
 • Blok 4: Business Modelling II – hoe richt je jouw organisatieonderdeel hierop in? Innovatie Management in de digital age
 • Blok 5: Human Resource Management in de digital age Financieel Management in tijden van onzekerheid

Studiebelasting
Doordat je een project in jouw eigen organisatie uitvoert, valt 40% van de studiebelasting samen met je werkagenda. Hierdoor blijft de netto studielast naast de bijeenkomsten beperkt tot 4 à 5 uur per week.

Subsetbijeenkomst
Vanaf dag 8 wordt coaching in kleine groepjes aan het programma toegevoegd, 3 middagen of avonden, om tot een juiste aanpak van het eigen bedrijfsprobleem te komen en de oplossing te kunnen implementeren. Deze bijeenkomsten staan onder leiding van een action learning coach.

Profiel

Bestemd voor
Vakspecialisten die in korte tijd een betere bedrijfskundige gesprekspartner willen zijn en willen groeien op het gebied van persoonlijk leiderschap.

Dit is iets voor jou als jij

 • wilt leren van de kennis en ervaring van gelijkgestemden in andere organisaties, sectoren en disciplines;
 • in korte tijd nieuwe inzichten wilt creëren om de uitdaging op het werk met beter resultaat te kunnen uitvoeren;
 • met de studie direct rendement voor de werkgever wilt behalen;
 • geen tijd hebt om een twee jarige MBA studie te volgen.

Incompany – maatwerk kan ook

 • met groepskorting als jij met meerdere mensen tegelijk deelneemt;
 • met een aanpassing in het product voor een betere aansluiting op jullie uitdaging;
 • om als team (project)leden gezamenlijk tot een betere actie en resultaat te komen;
 • om bijvoorbeeld de samenwerking, de onderlinge samenhang en het resultaat van de gezamenlijke MT agenda te optimaliseren.

Past dit het best in jouw huidige situatie? Is het antwoord: Ja? Dan is de tiendaagse Mini-MBA voor jou en jouw organisatie de uitkomst!

Toelatingseisen

 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring op hbo niveau;
 • Je bekleedt een functie als manager, management trainee of een functie van vergelijkbaar niveau;
 • Je hebt toestemming van jouw werkgever voor het uitvoeren van een project in de eigen organisatie.

Mocht je niet aan één van bovenstaande criteria voldoen, maar dit op andere wijze compenseren – neem contact met ons op. In sommige gevallen kan toelating toch mogelijk zijn.

Praktische informatie

Startdata
9 september 2019

Dit programma wordt op aanvraag ook als incompany-opleiding aangeboden (startdata incompany in overleg).
Lees meer over de Mini MBA op maat dat BSN voor Communicatieregisseurs organiseerde.

Tijd
9.30 – 17.00 uur (in geval sprake is van drie dagdelen dan tot 20.00 uur)

Studieduur
6 maanden

Studiedagen
Twee aaneengesloten dagen per maand (10 dagen/21 dagdelen). Aansluitend coaching in kleine groepjes, 4 middagen of avonden, om tot een juiste aanpak van het eigen bedrijfsprobleem te komen en de oplossing te kunnen implementeren.

Opleidingskosten
EUR 4.950,- (vrij van BTW en inclusief arrangementskosten).

Locatie
De lesdagen worden gehouden bij Business School Nederland, De Raadskamer, Herenstraat 25, 4116 BK Buren.

Vrijstellingen
Met deze Mini MBA doe je een gedeelte van de MBA. Je kunt daar ook na afloop met een aantal vrijstellingen instromen in de MBA.

Fiscale aspecten van scholing
Bedrijven kunnen de kosten van een cursus of opleiding integraal als zakelijke kosten opvoeren. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van EUR 15.000,- met een drempel van EUR 250,-. Ook extra kosten zoals begeleidingstijd en studieboeken zijn aftrekbaar. Zie: www.belastingdienst.nl

Unieke Action Learning Coaching d.m.v. paarden bij de Mini MBA opleiding

Coaching met paarden in Mini MBA opleiding Business School NederlandAction Learning Coaching is een vast onderdeel van onze Mini MBA opleiding. Action Learning sessies dienen als ondersteuning bij het proces van Action Learning en kunnen worden ingezet om te komen tot een goede probleemstelling voor de ALP (Action Learning Project), de eindopdracht van deze opleiding. Docent Methodologie Christoph Maria Ravesloot is naast reguliere Action Learning Coach, ook expert op het gebied van paardencoaching bij Spiegelend Paard. Hij zet deze unieke manier in bij zijn Action Learning Coachingssessies. Deze sessies vinden plaats op basis van de reguliere regels rondom Action Learning (goede vragen stellen, open vragen stellen rondom een ingebracht probleem). De paarden reageren op gedrag en antwoorden, en daarbij vooral en alleen op de aanwezige onderstroom bij menselijke communicatie. Op die manier wordt nog meer kracht bijgezet bij een interventie; zowel bij de vragen als bij de antwoorden komen ook gevoelens, drijfveren en motivaties als onderdeel van het probleem naar boven uit de onderstroom, een letterlijke spiegeling dus.

Gebleken is dat nadat meerdere sessies door een bepaalde subset op deze manier zijn gehouden, de deelnemers veel bedrevener zijn in het vinden van de juiste toon in de open vraag, sneller tot kernvragen komen en dus ook sneller bij de oplossing komen. De aanwezigheid van de paarden-action-learning-coach met de paarden als assistent levert dus zeker een meerwaarde.

Wil je zelf ook een probleem voor je bedrijf met de Action Learning-methode oppakken en blijvend inzicht verwerven voor jouw organisatie, neem dan vooral contact op met onze afdeling Programmavoorlichting of bezoek een van onze Informatiebijeenkomsten.

Merel van der Ham
Programmavoorlichting
E-mail: merel@bsn.eu
Tel: 0344-579044

“De MBA-opleiding bij BSN heeft bijgedragen aan een sterke persoonlijke ontwikkeling in de vorm van anders leren denken en anders leren handelen. Zelden meer een schot vanuit de heup, maar gericht op zoek naar de kern van een bedrijfskundig probleem. De opleiding heeft mij gestimuleerd in het aanbrengen van focus en heeft mij tegelijkertijd duidelijk gemaakt dat strategische vraagstukken niet vragen om strategische oplossingen maar om het maken van strategische beslissingen.”

Jaap Kalfsbeek MBA

BSN Alumnus Executive MBA, LinkedIn-profiel

Share This