Scrum-Agile Training

effectievere en flexibelere manier van werken

We merken allemaal dat veranderingen elkaar in steeds hoger tempo opvolgen en dat daarmee de klantverwachtingen net zo snel toenemen. Resultaten uit het verleden bieden ook hier geen garantie voor de toekomst. Scrum-Agile vindt zijn oorsprong in de IT en zorgt voor flexibiliteit en wendbaarheid binnen organisaties. 

Scrum-Agile imageScrum-Agile

De laatste tijd zie je Scrum ook veel in de business omgeving. Om hierop in te spelen biedt Business School Nederland in samenwerking met FieldWorx verschillende Scrum-Agile trainingen aan. Na deze trainingen ben je helemaal op de hoogte van Scrum, Agile en Lean en kun je voor je eigen organisatie aan de slag. Ook ga je gecertificeerd terug naar huis, want je kunt de trainingen afsluiten met gecertificeerde examens.

Opzet

De trainingen kenmerken zich door een hoge mate van praktijkgerichtheid in business omgevingen.

De trainingen die we aanbieden zijn:

1 Training Scrum Master.
Dit is een tweedaagse training waarbij je de dag afsluit met het erkende Professional Scrum Master 1 examen. Hierbij volg je dag 1 en dag 2.
2 Training Product Owner.
Dit is ook een tweedaagse training waarbij je de 2e dag afsluit met het erkende Professional Scrum Product Owner 1 examen. Deze training vindt plaats op dag 1 en dag 3.
3 Bij de training Scrum Master Agile
Ben je aan het eind van deze training zowel in het bezit van het examen Professional Scrum Master 1 én van het Professional Scrum Product Owner 1 examen. Je volgt dan zowel dag 1, 2 en 3. Door de dagen op een efficiënte manier in te richten duurt deze training geen 4 dagen wat gebruikelijk is, maar 3 dagen.

Bij alle drie de trainingen oefen je de examens eerst voordat je deze maakt. Ook zijn de examens erkend door Scrum.org.

Hoe zien de trainingsdagen eruit?

De trainingsdagen zien er als volgt uit:

Dag 1: Wat is Scrum? Hoe werkt Scrum? Wat zijn de basis principes van het Scrum framework? Wat is backlogmanagement en waarom is het zo handig-nuttig? Aan het eind van deze dag ben je helemaal op de hoogte van Scrum en weet je exact wat er met Scrum bedoeld wordt.
Dag 2: Weet je wat de volgende termen inhouden en wat je hiermee kunt: Agile Ideation, userstories, estimation en krijg je examenvoorbereiding voor je aan het examen Scrum Master begint.
Dag 3: Aan het eind van dag 3 weet je wat waardebepaling, Businessmodel canvas, stakeholdermapping en analyse inhouden en hoe je deze het beste kunt inzetten. Ook hier sluit je de dag af met examentraining voordat je het examen Product Owner maakt.

 

Biografie

Bart en Marc zijn beide hun carrière gestart bij ABN AMRO en hebben daar aan veel strategische veranderingenstrajecten gewerkt. Hierbij hebben Lean en later het deployment van Scrum-Agile een belangrijke rol gespeeld. Samen zijn ze de oprichters van FieldWorx B.V. specialisten in project- en procesmanagement.

Bart van UdenBart van Uden was als Head of Continuous Improvement & Processmanagement lang betrokken bij het ontwikkelen van het Lean (Customer Excellence) programma van ABN AMRO en later bij het digitaliseringsprogramma van de bank, waar op het scheidingsvlak van Business en IT met Scrum meer dan 1000 processen zijn aangepakt.

Linkedin van Bart van Uden

 

Marc MoeleeMarc Moelee hield zich als Business Consultant Strategie & Verandering bezig met het ontwikkelen van programma’s en verandertrajecten op het gebied van vaardigheden en gedrag van medewerkers van de bank. Hij houdt zich bezig met de laatste trends en ontwikkelingen, op het gebied van klanten, medewerkers en digitalisering. Eerder was hij als Manager Branche Integratie verantwoordelijk voor de integratie van Fortis en ABN AMRO in Noord Oost Nederland

Linkedin van Marc Moelee

 

Fieldworx logo FieldWorx begeleidt bedrijven en overheden bij Lean en Scrum-Agile trajecten.

Data

De trainingen worden gegeven in januari en maart. De data hiervan zijn:

  • Dag 1: 12 januari 2018
  • Dag 2: 19 januari 2018
  • Dag 3: 26 januari 2018
  • Dag 1: 9 maart 2018
  • Dag 2: 16 maart 2018
  • Dag 3: 23 maart 2018

Tijd

09:00 – 17:00 uur

Studieduur

Afhankelijk van welke training je kiest duurt deze 2 tot maximaal 3 dagen.

Deelnemers

Maximum aantal deelnemers: 12

Kosten

Scrummaster (dag 1 en dag 2)
EUR  945,- (incl examen EUR 150,-)

Product owner (dag 1 en dag 3)
EUR  995,- (incl examen EUR 200,-)

Scrummaster Agile (dag 1,dag 2 en dag 3)
EUR  1495,- (incl examen EUR 350,-)

Locatie

Business School Nederland (BSN), De Raadskamer, Herenstraat 25, 4116 BK Buren

 

Ervaringen

Martijn van Brakel
“Pittige training. Goede combinatie van theorie en praktijk-cases. Veel stof die er echt wel duidelijk wordt ingepeperd tijdens de training. Een goede manier van bewustwording van SCRUM. Een groot pluspunt is de aansluitende certificering.”
LinkedIn-profiel

SANDRA BLANKENSTEIN

SANDRA BLANKENSTEIN

Programma voorlichting

Tel: 0344-579046

Scrum-Agile Training
aanmelden

Share This