Workshop | Duik in de onderstroom van organisaties

Dinsdag 27 juni 2017 | 9.00 - 16.30 uur

Je voelt dat er iets niet klopt in je organisatie of team, maar je kunt het niet onder woorden brengen. Dus ga je gewoon door en negeer je de signalen. Signalen vanuit je omgeving of vanuit je lichaam. Jammer, want er valt veel meer te halen uit de systemische wijsheid die je in je hebt.

Systemische vragen stellen om de onderstroom boven water te krijgen

  • Weten: je leert de drie oerkrachten in de onderstroom van (organisatie) systemen kennen;
  • Voelen: je ervaart hoe je je eigen systemische wijsheid ‘aan kunt zetten’;
  • Vragen: je gaat zelf aan de slag met systemische vragen en systemisch luisteren;
  • Doen: je maakt kennis met systemische werkvormen die je zelf kunt toepassen.

Als een probleem herhaaldelijk of op meerdere plaatsen tegelijk in de organisatie voorkomt, is het zinvol om er systemisch naar te kijken. In plaats van in te zoomen op het probleem, zoom je in de systemische benadering juist uit. Dat is wezenlijk anders.

Signalen serieus nemen
In deze workshop maak je kennis met de drie oerkrachten die in de onderstroom van organisaties en teams werken. Hierdoor krijg je de ‘ondertiteling’ bij wat je altijd al voelde maar waar je nog geen woorden voor had. Daarnaast ga je zelf aan de slag met systemische vragen stellen, waarmee je direct tot de kern van een vraagstuk kunt doordringen.

Docent
Leanne Steeghs

Datum
27 juni 2017

Tijd
9.30 – 16.30 uur

Kosten*
Standaard prijs:  EUR  495,-
BSN-alumni/-studenten:  EUR 295,-
Introducé(e):  EUR 295,-
* Inclusief arrangementskosten en vrij van BTW.

Locatie
Business School Nederland
Herenstraat 25
4116 BK Buren (Gld)

 leanne=Leanne Steeghs is gediplomeerd trainer en coach, organisatieopsteller en opleider bij het post-hbo instituut Trainers Academie. Zij integreert systemische werkvormen en storytelling in sales-, leiderschaps- en teamontwikkelingstrajecten, voornamelijk in commerciële organisaties. Na de masteropleiding Organisatieopstellingen besloot ze dat het tijd was om haar systemische wijsheid door te geven.

 

 

Systemisch wijzer Samen met Siets Bakker schreef zij het boek ‘Systemisch wijzer, kennis uit opstellingen die je dagelijks kunt gebruiken. Verschenen in september 2015 bij Uitgeverij Thema.

Na de workshop is er een mogelijkheid tot het kopen van dit boek.

Share This