Risk Management van veerkracht tot wendbaarheid (VOL)

Hinrich Slobbe

 | 1 oktober 2020 van 16:00 uur tot 19:30

Als MBA-student verrijk je jezelf in korte tijd met de fundamentele kennis die je helpt je impact als leider te vergroten.

wentbaarEn ook al focus je daarbij steeds op een ander vakgebied – van operations management tot marketing, van finance tot strategie – de verschillende disciplines hangen nauw met elkaar samen en kennen een sterke onderlinge dynamiek. RISK MANAGEMENT is een vakgebied dat over al deze disciplines heengaat maar veel raakvlakken heeft met financieel management. Door hier VEERKRACHT en WENDBAARHEID aan te koppelen geeft een extra dimensie die niet alleen over risico’s maar ook over kansen gaat.

De basis van risico management ligt bij een eenvoudig formule: Kans maal Impact. De uitkomst van deze som bepaalt in hoge mate hoe organisaties het meest efficiënt en effectief hun risico’s kunnen managen. Bedenk dat zonder risico de basis onder rendement wegvalt. Juist het bewust lopen van bepaalde risico’s levert extra mogelijkheden en zelfs verdienmodellen op. Maar als risico’s te hoog worden qua impact gaat het mogelijk mis. Daar zijn managementmethoden voor ontwikkeld en verzekeren is slechts een van de mogelijke oplossingen. Veerkracht en Wendbaarheid geven een extra impuls aan de organisatie om kansen en bedreigingen op te zoeken en waar mogelijk tot vergroting van de doeltreffendheid te komen. Via Action Learning gaan we deze materie aanvliegen en de sessie zal je inspireren tot nieuwe inzichten en toepassingen.

In de sessie neemt Hinrich Slobbe je op bevlogen wijze mee op een reis langs de vele invalshoeken die RISK MANAGEMENT kent:

  • KANS MAAL IMPACT, de formule voor risico-inventarisatie
  • Risico en Rendement, twee gekoppelde begrippen bij Financiering en Belegging
  • Normaalverdeling en Fractaal verdeling: waar voorspellen onmogelijk is
  • Strategische versus Operationele risico’s, van SWOT naar value-drivers en value-blockers
  • Optimale oplossingen bij iedere Kans-Impact combinatie
  • Wendbaarheid en Veerkracht als nieuwe risicobenadering
  • Action Learning Projecten

 
Kosten
Studenten en Tractus leden GRATIS
Alumni (geen lid van Tractus) en overige deelnemers betalen EUR 60,-
Elke deelnemer mag 1 gratis introducee meenemen

Locatie
Business School Nederland
Herenstraat 25
4116 BK Buren (Gld)

Hinrich Slobbe is een doorgewinterde dromer met scherpe inzichten in financiële sturing en toekomstgerichte creativiteit. Met meer dan 30 jaar ervaring is hij een autoriteit in zijn vakgebied en adviseert hij managementteams over managementrapportages, kosteneffectiviteit, financieringsvraagstukken, risicomanagement en resultaatoptimalisatie.

Lees meer

Share This