Zoeken
Persoonlijk
Geaccrediteerd
Hoge ROI
Action Learning
Sterk netwerk
Internationaal
Terug naar waarom BSN

Waarom BSN

De BSN pijlers van 'groots leiderschap'

“Het is onze passie om ‘groots leiderschap’ te ontwikkelen dat zakelijk succes kan combineren met maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Waarom Business School Nederland?

Alle programma’s van Business School Nederland zijn gebaseerd op de 4 BSN pijlers van ‘groots leiderschap’. Je ontwikkelt ‘groots leiderschap’ waarmee je 1. verantwoordelijk bent en een positieve impact hebt op de maatschappij; 2. organisaties het vermogen geeft tot verandering; 3. weloverwogen beslissingen neemt, en 4. resultaat gedreven bent.

Met ‘groots leiderschap’ ben je verantwoordelijk en heb je een positieve impact op de maatschappij

Dit is de pijler van verantwoordelijk leiderschap. Dit betekent vooruit kijken en een positieve bijdrage leveren aan de oplossingen voor de uitdagingen van deze tijd, met behulp van een stabiel en ethisch kompas. Typische kenmerken van een verantwoordelijk leider zijn een nieuwsgierige houding en stellen van goede, inzicht gevende vragen. Een verantwoordelijk leider omarmt diversiteit, is open-minded en is in staat tot kritische zelfreflectie. Er zullen tegenslagen op je pad komen, maar je bent veerkrachtig en leert hiervan.

Met ‘groots leiderschap’ geef je organisaties het vermogen tot verandering

Deze pijler is gericht op het kunnen excelleren in verandermanagement. Belangrijk hiervoor is om vertrouwen op te bouwen bij alle betrokkenen en te zorgen voor gestructureerd teamwork door samenwerking en verschillende inzichten aan te moedigen. Zo creëer je ruimte aan anderen om een verschil te kunnen maken.

Met ‘groots leiderschap’ neem je weloverwogen beslissingen

In deze pijler staat het nemen van weloverwogen beslissingen centraal. Hiervoor is het van belang om de organisatie en haar context te begrijpen, zodat er verbeteringen worden aangedragen die ook realistisch zijn. Belangrijk is dat je de urgentie voor verandering begrijpt en weet hoe je waarde kunt creëren. Dit betekent op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen in de samenleving en de technologie. En naast het toepassen van bestaande kennis en feiten, ook praktisch onderzoek doen voor nieuwe inzichten.

Met ‘groots leiderschap’ ben je resultaat gedreven

Deze pijler staat in het teken van het echte resultaat en alles uit het talent van je organisatie halen. Dit betekent werken aan duidelijke doelstellingen voor de toekomst en zorgen dat deze daadwerkelijk gerealiseerd worden. Hiervoor is het belangrijk dat je het leiderschap ook echt pakt en bereidt bent om te experimenteren, verbeteringen door te voeren en weer bij te sturen waar nodig. Prestatiemanagement is hierbij cruciaal; monitoren, meten en reflecteren op resultaten en koppelen van concrete acties en maatregelen aan deze resultaten.

Terug naar boven