Workshop Fit for the Future

Hoe vaar je dan een toekomstbestendige koers?

Innovatieve ontwikkelingen vliegen je om de oren in dit tijdperk met toenemende turbulentie als gevolg van onder andere de digitale revolutie, het streven naar een circulaire economie, een transitie naar duurzame energie, de opkomende macht van slechts een beperkt aantal internetgiganten, platforms en politieke instabiliteit. Hoe kom je in die dynamiek tot de juiste strategische keuzes voor je organisatie en hoe vaar je dan een toekomstbestendige koers? Wat je eens hebt geleerd over strategisch management is vrijwel niet meer toepasbaar in deze tijd.

Het moge duidelijk zijn dat je in deze snel veranderende wereld waarin omstandigheden verre van stabiel, voorspelbaar of beheersbaar zijn, niet stil kan blijven staan. Maar wat moet je dan doen en wanneer? Welke strategische keuzes zijn nu de juiste? En welke aanpak hanteer je voor strategisch management? Eens in de 3 à 5 jaar een strategisch plan maken is bijvoorbeeld al lang niet meer toereikend. Maar wat dan wel?

In deze workshop Fit for the Future krijg je al een tip van de sluier en een inkijk in de 3 leerprogramma’s van FFF, waaronder de:

  • Masterclass: bedoeld voor bestuurder en toezichthouders die meer willen weten over strategisch management en vanuit hun rol moeten toezien op de toekomstbestendigheid van een organisatie of onderdelen daarvan.
  • Post-MBA: bedoeld voor leiders en leidinggevenden die zich meer willen verdiepen in strategisch managementvraagstukken en vanuit hun rol actief willen bijdragen aan het versterken van de toekomstbestendigheid van hun organisatie.
  • Incompany: bedoeld voor een groep leiders en leidinggevenden uit één organisatie die met elkaar willen leren, denken handelen en reflecteren om hun eigen organisatie toekomstbestendiger te maken

PROGRAMMA
Tijdens de workshop krijg je inzicht in:

  • de turbulentie waar veel organisaties mee te maken hebben;
  • de effecten daarvan op de traditionele manier van strategieontwikkeling en -implementatie;
  • een nieuwe benadering voor strategisch management;
  • waar je op moet letten bij het streven naar toekomstig succes;
  • hoe je holistisch vanuit 10 vensters naar de strategische aandachtsgebieden van je organisatie kunt kijken;
  • de toekomstbestendigheid van je eigen organisatie, aan de hand van een test.

De 3 leerprogramma’s Fit for the Future is het resultaat van een samenwerking die Business School Nederland is aangegaan met twee kerndocenten op het gebied van strategisch management namelijk Roland Bushoff en Norbert Greveling. Beiden hebben een uitstekende staat van dienst op dit vakgebied als docent, adviseur en ondernemer.

Ir. Roland BushoffIr. Roland Bushoff
Roland (1961) begeleidt organisaties als management consultant bij het maken van strategische keuzes en het realiseren van strategische veranderingen. Tijdens zijn loopbaan heeft hij meer dan 400 organisaties op deze terreinen ondersteund. Na zijnopleiding heeft Roland vanaf 1990 gekozen voor een loopbaan als management consultant, onder andere in de rol van partner bij Twynstra Gudde. Gebaseerd op zijn jarenlange ervaring met het herinrichten van organisaties, laat hij ontwerpen en realiseren van veranderingen hand in hand gaan. Een efficiënte bedrijfsvoering en een sterke commerciële gerichtheid staan daarbij centraal. Roland voelt zich zeer betrokken met de organisaties waar hij adviseert en combineert een pragmatische aanpak met een sterk theoretische ondergrond. Roland is als Associate Professor voor strategisch management verbonden aan Business School Nederland, waar hij primair lesgeeft in het MBA programma en inmiddels honderden studenten heeft begeleid bij hun afstuderen. Hij heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de TU/Eindhoven.

Dr.ir. Norbert GrevelingDr.ir. Norbert Greveling
Norbert (1961) adviseert bestuurders en directies bijstrategische vraagstukken en begeleidt hen tot en met de realisatie van voorgenomen strategische veranderingen. In de loop der jaren heeft hij vele honderden organisaties geadviseerd en onder-steund in het bedrijfsleven en de zorg, groot en klein, internationaal en lokaal. Belangrijkste aandachtsgebieden zijn het versterken van toekomstbestendigheid, waarbij de laatste jaren veel aandacht is uitgegaan naar strategische samenwerking en innovatie. Daarnaast heeft hij jarenlang leiding gegeven aan de IBM Consulting Group en gewerkt als senior partner bij Twynstra Gudde. In 2004 heeft hij het adviesbureau Business Fit-ality opgericht dat hij succesvol heeft uitgebouwd en jaren later met succes weer heeft afgebouwd; dit laatste onder andere om zelf meer aandacht te kunnen besteden aan opdrachtgevers, te schrijven over strategische managementvraagstukken en andere activiteiten te ontwikkelen. Sinds 2013 is hij als docent verbonden aan Business School Nederland op het gebied van strategisch management, voornamelijk in het DBA programma. Hij heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de TU/Eindhoven, waar hij ook is gepromoveerd.

Data
Woensdag 19 september 2018

Tijd
van 19.00 – 21.00 uur (ontvangst vanaf 18.30 uur met koffie/thee en een broodje)

Kosten
EUR 60,-
Voor studenten en alumni is de workshop gratis.

Interesse?
Ben je benieuwd wat de 3 leerprogramma’s Fit for the Future voor jou en je organisatie kunnen betekenen? Schrijf je dan in via de aanmeldknop hiernaast.

Locatie
Business School Nederland
Herenstraat 25
4116 BK Buren (Gld)

“Aan het eind van de MBA stelde ik mezelf de volgende vraag: ‘Hoe kan ik deze reis voortzetten, hoe kan ik blijven leren en mezelf ontwikkelen?’ De MBA heeft mij naast kennis en inzicht vooral persoonlijke groei gebracht. ‘Rustig rechtop blijven staan, blijf bereid om te leren en geloof in jezelf en je droom’, bleek het antwoord.”

Flora Palimetakis MBA

BSN Alumna Executive MBA, LinkedIn-profiel

Share This