Terug naar actueel
Artikelen

BSN Global Alumni Network: “Five years forward” – HOE DAN?

In artikelen door Business School Nederland

Wat een dag! Een belangrijk deel van ons alumninetwerk was tijdens het 5-jarig jubileum van Tractus op donderdag 8 september aanwezig in Kasteel Kerckebosch in Zeist om samen met ons deze mijlpaal te vieren. In de context ‘Durf te dromen’ keken we 5 jaar vooruit.

We gingen in gesprek met alumni, studenten en partners en lanceerden het Impact Center for Great Leadership (ICGL); een nieuw initiatief van Business School Nederland en haar internationale alumninetwerk. Het slotstuk ging naar gastspreker Ferenc van Damme, die inhaakte op de impact van (groots) leiderschap de komende jaren met de vraag: HOE DAN?


“There can be no learning without action, and no action without learning!”

Dé openingszin van Gerard Ekhart, voorzitter van Tractus en onze host van de dag. Gerard heeft als BSN MBA en DBA Alumnus het voorzittersstokje van Marcel van der Ham enige tijd geleden overgenomen. Marcel was nog geruime tijd op de achtergrond aanwezig, maar vandaag was toch echt hét moment om daadwerkelijk afscheid van hem te nemen. Marcels laatste boodschap (vanuit zijn vakantiebestemming) aan de leden: “Ieder lid verplicht zich moreel om een niet-lid over te halen om lid te worden. Deze morele verplichting geldt ook voor het aanbrengen van een nieuwe MBA-student. Groeten uit de Costa Brava”.

Annette Nijs, President en Chair

Internationale ambities

Annette Nijs (President & Chair bij Business School Nederland) nam kort het stokje van Gerard over en blikte vooruit op de komende 5 jaar bij onze business school. Ze vertelde over de uitbreiding van BSN’s internationale ambities, waarbij het internationale alumninetwerk een prominente rol gaat spelen. Ook stipte ze kort de lancering van het Impact Center for Great Leadership aan (hierover later meer).

.

‘Durf te dromen’ met onze alumni, studenten en partners

Waar dromen onze alumni, studenten en partners over? Gerard ging het gesprek met een aantal van hen aan. Gesprekken over de kracht van Action Learning, innovaties, ambities en meer.

In gesprek met Wim van den Bosch MBA en John de Kok MBA

BSN Alumnus Wim van den Bosch (CEO bij Agrifac Machinery) en BSN Alumnus John de Kok (CEO bij Technobis Group), beide lid van BSN’s International Advisory Board beten het spits af. Uit het gesprek bleek dat zowel Agrifac als Technobis een unieke propositie binnen de innovatierace van hun eigen branche hebben. Zij denken de komende jaren met ons mee over hoe wij onze business school en te delen kennis beter kunnen laten aansluiten op de behoeften van het bedrijfsleven.

In gesprek met Anneke Laoutaris en Arjan Epskamp

Aan MBA-studenten Anneke Laoutaris (Projectmanager Total Workforcemanagement bij Rijkswaterstaat) en Arjan Epskamp (Omgevingsmanager bij Rijkswaterstaat) stelde Gerard de vraag: “Wat verwachten jullie van het alumninetwerk?” Hun antwoord is duidelijk: intrinsieke betrokkenheid, het delen van kennis, getriggerd worden door frisse ideeën uit het netwerk en inzicht krijgen in de praktijk van andere leden (hoe je dingen aanpakt). En niet onbelangrijk: een hoge fun factor door samen te (net)werken.

In gesprek met Mark van Rij

Mark van Rij (Head of Business, Netherlands bij CHINT Solar), opdrachtgever op de corporate markt en partner van het ICGL sloot de rij van dromers. Hij legde uit wat de waarde van Action Learning is. Hoe deze methode kan helpen bij het oplossen van complexe vraagstukken binnen jouw organisatie. Hij haalde voorbeelden aan hoe Action Learning zijn team heeft geholpen bij het vergroten van hun oplossend vermogen om uitdagingen binnen CHINT Nederland aan te gaan.

Let’s start a movement!

Okey Okere (BSN MBA en DBA Alumnus) haakte hierop in met zijn toelichting op het Impact Center for Great Leadership, kortweg ICGL. Okey maakt als oud-student deel uit van BSN’s alumninetwerk en zijn organisatie Hofstede Insights is als partner betrokken bij het ICGL. Maar wat doet het ICGL dan? In zijn presentatie gaat hij uitgebreid in op de missie en doelstellingen van het ICGL: “Positively impacting leaders, making them more sustainably responsible, conscious, authentic, and inspiring, with the ability to create trust and influence others to also aspire to greatness.” Tot slot nodigde hij de aanwezigen uit om actief bij te dragen aan dit Impact Center for Great Leadership, een initiatief van Business School Nederland en haar (internationale) alumninetwerk.

Maar… HOE DAN?

En dit is precies waar onze gastspreker Ferenc van Damme het daarop volgende uur op inhaakte. Waar staan wij als maatschappij in 2045? Wat is de impact van alle maatschappelijke, sociaaleconomische en technologische ontwikkelingen de komende jaren? Volgens de wetenschappers zijn we tegen die tijd beland in het tijdperk dat singulariteit heet; het moment waarop wat wij technologisch kunnen, zich sneller verdubbelt dan een seconde, geholpen door kunstmatige intelligentie. Welke impact heeft dit op ons, de maatschappij en (groots) leiderschap? En HOE bereiden wij ons hierop voor?

Genoeg gepraat en geluisterd, tijd voor een walking dinner met muziek!

We bedanken iedereen voor zijn/haar komst. Wij vonden het een fantastische dag en we hopen dat jullie net zo hebben genoten als wij. We bedanken alle gasten en sprekers voor hun bijdrage aan deze zeer geslaagde dag!

.


.

Tractus Lustrum in beeld

Ben je benieuwd naar de foto’s? Bekijk ze hier: Tractus Lustrum in beeld gebracht.
(Fotografie: Rein van der Zee)
.

Save the date voor een bijzonder bedrijfsbezoek aan AmbaFlex!

Het volgende event betreft een bijzonder bedrijfsbezoek aan AmbaFlex. Deze staat gepland op woensdag woensdag 30 november 2022 en duurt van 16.00 tot 21.00 uur.
Meer info en aanmelden: https://tractusalumni.com/events/81
.

Over Tractus Alumni

Tractus Alumni is dé alumnivereniging van Business School Nederland en heeft als doel het faciliteren van lifelong learning. Jaarlijks wordt een aantal evenementen georganiseerd, waaronder exclusieve bedrijfsbezoeken waar onze alumni werkzaam zijn. Het betreft dan bijzondere bedrijven die uitblinken op het gebied van innovatie, duurzaamheid en circulair ondernemen, dé topics van de 21e eeuw.

Business School Nederland

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

8 − 5 =