Zoeken
Terug naar over ons

Over BSN

Wie zijn wij

Business School Nederland (BSN) opereert sinds 1988 als internationale business school en zet de uitbreiding van haar aanbod van Action Learning programma’s in een groeiend aantal landen voort, om zo een wereldwijde Action Learning community van leidinggevenden, ondernemers en managers te creëren.

BSN over ons

Wij zijn Business School Nederland (BSN), opgericht in Nederland in 1988, een door de Minister van Onderwijs erkende University of Applied Sciences. Wij noemen onszelf een Business School, omdat onze belangrijkste opleidingen, zoals de Master in Business Administration (MBA), in het buitenland meestal in een business school zijn ondergebracht.

In Nederland zijn wij één van de oudste MBA-aanbieders én de eerste die met een volledig Nederlandstalig programma uitkwam. Voor vele andere aanbieders waren wij in feite de gids. Daarnaast heeft BSN een wereldwijd netwerk opgebouwd met 12 partnerscholen in landen als China, Zuid-Afrika, Tsjechië, Nigeria, Ghana, Egypte en Suriname.

Het is onze passie om de persoonlijke en resultaatgedreven leiderschapskwaliteiten van professionals te ontwikkelen, zodat zij weloverwogen keuzes maken, succesvol veranderingen doorvoeren en verantwoordelijkheid nemen voor een betere wereld.

BSN is de pionier in het toepassen van Action Learning in MBA-opleidingen, een leermethode die ervoor zorgt dat het geleerde meer beklijft omdat het direct wordt getest en toegepast in de praktijk. Ons pand ligt in het centrum van het prachtig gelegen, koninklijke Buren, midden in de Betuwe. Deze locatie is een bewuste keuze. Hier halen wij managers uit hun dagelijkse praktijk om leren echt mogelijk te maken.

De exponentiële groei van kennis en de toegankelijkheid tot kennis is momenteel buiten alle proporties. Zelfs een enthousiaste MBA-student lukt het in een heel leven niet om dit tot zich te nemen. Vandaar dat BSN op een andere manier zijn MBA-opleiding en executive education organiseert.

Niet de kennis moet het uitgangspunt zijn om te leren, maar de behoefte om een probleem, een belangrijk issue voor je organisatie op te lossen, nu en later. Wij leren de deelnemers om bij een issue of een probleem kennis te vergaren, te selecteren en te gebruiken en te komen tot een aanvaardbare oplossing. Maar daar stopt het niet mee. Action Learning heeft als uitgangspunt dat je pas echt leert als een oplossing wordt geïmplementeerd en je de echte resultaten daarvan ziet. Dat is dan ook een vast onderdeel in onze leertrajecten: implementeren en reflecteren. Daarmee volgen we de oude wijsheid van Confucius:

I Hear And I Forget.
I See And I Remember.
I Do And I Understand.

CONFUCIUS

Wij geloven dat ‘Leren te Leren’ het belangrijkst binnen een managementopleiding. Als je vaardigheden ontwikkelt om een probleem goed te analyseren, alle aspecten van het vraagstuk doorziet en weet waar de beste ideeën en oplossingen te vinden zijn dan ben je beter toegerust dan mensen die de theorieën van vroeger kunnen reproduceren. We realiseren ons dat we hiermee anders dan anderen zijn en daar zijn we trots op. Wat we te bieden hebben is verre van traditioneel, maar sluit naar onze overtuiging wel het beste aan op de behoeften van managers die willen leren.

Ons sterke geloof in Action Learning delen wij gelukkig met vele toonaangevende organisaties als Shell, Unilever, Generall Electric en Alcoa. Deze bedrijven hebben verbluffende resultaten weten te bereiken en hebben zich ontwikkeld tot echte lerende organisaties. Meer dan 10.000 studenten en cursisten uit letterlijk alle windstreken hebben aan onze opleidingen deelgenomen en wij breiden dit netwerk jaarlijks uit. Daarmee doen we absoluut recht aan onze missie en doelstelling.

Hoe ervaren alumni, studenten en docenten Action Learning?

In het boekje ‘7 x meer rendement uit je MBA’ en de pagina ‘MBA-projecten’ beschrijven alumni, studenten en docenten met diverse achtergronden hoe zij Action Learning ervaarde en nog steeds ervaren. Zij vertellen concreet wat Action Learning voor hun organisatie, maar ook voor hen persoonlijk betekent.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.

Terug naar boven