Zoeken
Terug naar advies

Advies

Financiering

Waar haal je het geld vandaan om jouw managementopleiding te financieren?

Start je managementopleiding!

Je wilt een MBA-opleiding volgen, maar je hebt geen recht meer op de reguliere studiefinanciering. Waar haal je het geld dan vandaan? Speciaal voor jou is er een aantal financieringsmogelijkheden.

Lees er meer over in het boekje ‘Waar haal ik het geld vandaan?

01
Levenlanglerenkrediet

Wat houdt het Levenlanglerenkrediet in?

Iedereen die een deeltijd opleiding gaat volgen op hbo of universiteit tot 56 jaar kan tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor de studiekosten. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het Levenlanglerenkrediet en geldt uitsluitend bij Business School Nederland (BSN) voor de Action Learning MBA (croho-register 70053) en Executive Action Learning MBA-opleiding (croho-register 70054).

Hoeveel mag je lenen?

Je kunt per (studie)jaar het bedrag lenen dat je aan lesgeld moet betalen. Daar geldt wel een maximum voor. Voor een volledig MBA-programma kun je een maximum van € 11.045,04 per jaar lenen voor het studiejaar 2022-2023. Voor het studiejaar 2023-2024 is dit een maximum van € 11.570,-. Een aantal kosten is uitgesloten voor de lening, zoals de internationale studiereis.

Hoelang mag je lenen en wanneer krijg je het bedrag uitbetaald?

Je krijgt een Levenlanglerenkrediet voor de duur van je opleiding, in het geval van BSN is dit 28 maanden. Het bedrag (1/12 deel van het collegegeld of lesgeld dat je moet betalen) wordt aan het eind van elke maand uitbetaald.

Wanneer moet je terugbetalen?

Na afronding van je opleiding start de aflossing van je lening in het daaropvolgende jaar. Je hebt dan maximaal 15 jaar de tijd om het Levenlanglerenkrediet terug te betalen, inclusief rente. In 2023 is dit 0,46%. Houd het rentepercentage in de gaten via DUO. Hoeveel je per maand moet aflossen, hangt af van je inkomen.

Hoe vraag je het krediet aan?

Als je bent ingeschreven als student bij BSN kun je het Levenlanglerenkrediet aanvragen via Mijn DUO. Houd er rekening mee dat je voor elk nieuw studiejaar een aanvraag bij DUO doet voor dit krediet.

Wij als onderwijsinstelling dienen je aanvraagformulier mede te ondertekenen. Stuur het formulier naar ons toe en we regelen dit voor je. Wanneer het krediet aan je is verstrekt, mag je de studiekosten in maximaal 24 maanden via een gunstige betalingsregeling aan BSN betalen. Dit is een uitzondering die we voor jou maken. Normaal gesproken is er een betalingsregeling van maximaal 4 termijnen voor een MBA-opleiding. Ga voor de voorwaarden naar DUO.

02
Lerarenbeurs

Wat zijn de mogelijkheden van de Lerarenbeurs?

Werk je op een school, heb je een onderwijsbevoegdheid en wil jij je verder ontwikkelen? Wellicht geeft de lerarenbeurs je de mogelijkheid een stap verder te zetten in je carrière. Met deze beurs krijg je tot maximaal € 7.000,- overheidssubsidie per jaar op je erkende Masteropleiding. De MBA van onze business school levert 65 studiepunten op, waardoor je een lerarenbeurs kunt aanvragen van 3 jaar. Gunstig als je bij ons de MBA-opleiding start van 28 maanden. Kijk voor meer informatie en het aanvragen van de lerarenbeurs op de website van DUO.

Testimonials

Wat anderen over BSN zeggen

Het belangrijkste pluspunt was het feit dat ik de kans kreeg om met echte vraagstukken van mijn werkgever aan de slag te gaan.

Robert Koolen

Robert Koolen

Directeur Duurzame Ontwikkeling bij Heijmans

Een Action Learning sessie is voor mij geslaagd wanneer studenten zelf interventies plegen en ik als coach eigenlijk overbodig ben geworden.

Willem Looije

Willem Looije

Action Learning coach bij BSN

Ik geef wetenschappelijke inzichten over het machtsspel, laat zien hoe je belangen- en krachtenanalyses maakt en hoe coalitiespel werkt

Math de Vaan

Math de Vaan

Geassocieerd Partner bij Van de Bunt Adviseurs

Ik koos voor BSN's MBA, omdat deze niet alleen theoretisch is, maar ook direct toepasbaar op de projecten die je in je eigen organisatie uitvoert.

Marlou Mulders

Marlou Mulders

Commercial Director bij Prins Petfoods

Je krijgt handvatten hoe je als leider duidelijker je plek kunt verstevigen en hoe je deze met meer kracht en overtuiging kunt innemen.

Siebke Kaat

Siebke Kaat

Adviseur en Trainer bij Systemisch Advies
Terug naar boven