Zoeken

Beschrijving

Programma

Voor wie

Carrière

Kosten

Aanmelden

Opleidersscore
(89 reviews)
Bron: Springest
9.2
Erkende kwaliteit
Direct rendement
Innovatief en actueel
Wereldwijd netwerk
Blijvende impact
Beschrijving

Boost je strategisch vermogen en leiderschap met impact

Als ervaren leidinggevende wil jij een stap verder zetten in je carrière. Je zoekt hiervoor naar een geschikte managementopleiding. Je hebt op dit moment geen ruimte voor een hele MBA, maar je wilt wel je leiderschapskennis en -vaardigheden bijspijkeren en hierbij de positieve impact van onze MBA ervaren.

De snel veranderende wereld vraagt namelijk om een andere strategische aanpak, maar hoe doe je dat? Je gaat ermee aan de slag in het Programma Leiderschap met Impact (Mini MBA). In slechts 5 maanden boost je jouw strategisch vermogen en persoonlijke leiderschapsvaardigheden met de belangrijkste highlights van ons volledige MBA-programma om veranderingen met maximale impact door te voeren.

Wat levert het Programma Leiderschap met Impact jou op?

Na deze opleiding ben je dé leidinggevende die:

 • een stevig strategisch fundament op het gebied van bedrijfskunde heeft;
 • de eigen leiderschapsrol weet in te zetten om mensen te betrekken en mee te krijgen;
 • positieve impact heeft op mensen en hen in hun kracht zet;
 • een betere gesprekspartner op hoger strategisch managementniveau is;
 • zorgt voor waardecreatie binnen de organisatie en veranderingen realiseert met maximale impact.

Waarom kies je voor ons Programma Leiderschap met Impact?

 • Nederlandstalige bijeenkomsten en lesmateriaal
 • Opdracht voor je eigen organisatie uitvoeren
 • Direct jouw eigen praktijk beter leren kennen
 • Leren van experts die in de praktijk staan
 • Persoonlijke benadering; samen leren in een kleine groep
 • Samen leren met een zeer diverse groep professionals
 • Na afronding directe toegang tot de MBA met een aantal vrijstellingen. Het certificaat dat je hiervoor ontvangt blijft 5 jaar geldig.
Programma

Leer succesvol strategisch managen

Dit Programma Leiderschap met Impact duurt tien dagen (20 dagdelen) verdeeld over circa 5 maanden. Je leert hoe je strategisch kunt managen en veranderingen doorvoert in een snel veranderende wereld. Je verdiept je in een aantal management vakken, waaronder de belangrijkste highlights uit onze MBA-opleiding, en leert Action Learning toe te passen. Ook boost jij jouw persoonlijke management- en leiderschapsvaardigheden. Naast de vakken die je krijgt, koppel je de theorie aan je eigen praktijk. Je werkt hierbij aan een leeropdracht die is toegespitst op het vakgebied Strategisch Management. Bij een voldoende rond je het programma af en ontvang je een certificaat dat je toegang geeft tot onze MBA met vrijstelling.

Het programma bevat de volgende onderwerpen:

 • Persoonlijk leiderschap
 • Leiderschapsstijlen
 • Innovatie Management
 • Human Resource Management
 • Strategisch Leiderschap
 • Financieel Management
 • Business Modelling
Blokken die je volgt in dit programma

Blok 1: Leiderschap in de organisatie & Leiderschapsstijlen

 • Hoe maak je de verbinding tussen de boven- en onderstroom in jouw organisatie en hoe zorg je ervoor dat deze stromen met elkaar in balans blijven?
 • Situationeel leiderschap. Wat is jouw persoonlijke leiderschapsstijl?

Blok 2: Action Learning Fundamentals & Financieel Management 1

 • Hoe stel je de juiste vragen om tot de kern van een probleem te komen en nieuwe inzichten te krijgen voor teamontwikkeling en voor het oplossen van een probleem?
 • Basis Financieel Management; hoe ga je te werk met jaarstukken, ratio’s, KPI’s en control?

Blok 3: Strategisch Leiderschap & Business Modelling 1

 • De snel veranderende wereld vraagt om een andere strategische aanpak. Hoe doe je dat?
 • Kritisch kijken naar jouw eigen organisatie met Business Modelling. Wat is het en hoe gebruik je het?

Blok 4: Business Modelling 2 & Innovatie Management

 • Hoe richt je jouw organisatie(onderdeel) in aan de hand van het businessmodel?
 • Hoe gaat jouw organisatie mee in technologische ontwikkelingen? Moet je stapsgewijs of abrupt innoveren, alleen of met andere partijen, wanneer en hoe doe je aan co-creatie?

Blok 5: Financieel Management 2 & Human Resource Management

 • Hoe ga jij om met financiën in jouw organisatie?
 • Hoe ga jij om met nieuwe vormen van werken, samenwerken en organisatievormen?
Samen leren en werken

Tijdens het Programma Leiderschap met Impact maak je kennis met de basis van de Action Learning leermethode, dé rode draad door onze opleidingen. Er wordt gewerkt met organisatievraagstukken van jou en van je medestudenten. Onder begeleiding van onze Action Learning coaches leer je in een veilige omgeving elkaar goede open en verdiepende vragen te stellen (zonder oordeel) die gekoppeld zijn aan ieders organisatievraagstuk. Deze manier van leren zorgt ervoor dat je verbinding met elkaar maakt en echt leert luisteren, begrijpt, anders kijkt, kritisch evalueert en de mogelijke oplossingen afweegt. Samen krijg je de kern van de uitdagingen op tafel. Ook ga je tijdens de andere lessen geregeld in kleine groepen uiteen om met elkaar te sparren en leg je de link met je eigen praktijk. De groep bestaat uit maximaal 18 ervaren leidinggevenden uit verschillende branches.

Bekijk meer informatie over onze Action Learning leermethode.

Direct rendement voor jou en jouw organisatie

Je vertaalt de theorie uit de lessen direct naar jouw eigen organisatie. Zo werk je gedurende het programma aan een leeropdracht die is toegespitst op het vakgebied Strategisch Management. Hierbij worden jouw opgedane kennis en vaardigheden getoetst aan de hand van vragen die je beantwoordt voor jouw eigen organisatie. Hiermee laat je zien dat je in staat bent een bijdrage te leveren aan het beleid van je organisatie of een deel daarvan. Daarnaast zijn alle kennis en vaardigheden die je opdoet tijdens de lessen direct toepasbaar in je werk. Hierdoor blijft hetgeen je leert beter in je systeem hangen.

Vrijstelling

Je hebt de mogelijkheid om na afronding van het Programma Leiderschap met Impact door te stromen naar onze gehele MBA-opleiding met een aantal vrijstellingen, namelijk:

 • Managementvaardigheden 1 (fase 1)
 • Innovatie Management (fase 1)
 • Financieel Management (fase 1)
 • HRM (fase 1)
 • Strategisch Management (fase 1 en 2)
Internationaal

Business School Nederland is de meest internationale business school in Nederland, met internationale accreditaties voor haar MBA-opleidingen van gerenommeerde instanties zoals ACBSP (Amerika) en FIBAA (Europa). Na het succes van onze Action Learning programma’s in Nederland hebben we onze grenzen verlegd. We geloven in samenwerking met diverse achtergronden over de hele wereld, waarbij we elkaars kwaliteiten benutten en ontwikkelen, vooral op het gebied van duurzaamheid, Water Management en Food en Agribusiness. We zijn wereldwijd actief met locaties, partners en studenten in China, Zuid-Afrika, Tsjechië, Nigeria, Ghana, Botswana, Suriname en Nederland.

Internationaal zakendoen

Als jij na de leergang nog verder wilt met onze MBA dan staat ook internationaal zakendoen centraal. In een steeds meer verbonden wereld ontwikkel je essentiële vaardigheden om over de landgrenzen heen te managen en culturele diversiteit te omarmen. Hierbij gaat het om het vermogen om effectief te onderhandelen, samen te werken en overeenkomsten te sluiten in verschillende internationale contexten. In deze tweede fase bieden we daarnaast een unieke kans voor een buitenlandse studiereis, waarmee je de wereld van internationaal zakendoen verkent. Dit bereidt je voor op een carrière in een dynamische internationale omgeving, waar managers verantwoordelijk zijn voor effectief strategisch, organisatorisch en interpersoonlijk management in de 21e eeuw.

Voor wie

Speciaal voor ervaren leidinggevende uit verschillende branches

Als ervaren leidinggevende van het Programma Leiderschap met Impact ben je een doener met een down-to-earth houding. Jij wilt je werk combineren met een opleiding en academische kennis direct kunnen toepassen in de praktijk. Om deze opleiding te volgen heb je:

 • een afgeronde master of hbo-opleiding;
 • een functie als manager, managementtrainee of een functie van vergelijkbaar niveau;
 • minimaal 1 tot 2 jaar relevante werkervaring;
 • of ter compensatie 5 à 6 jaar aantoonbare werkervaring op hbo-niveau;
 • medewerking van je werkgever.
Carrière

Het Programma Leiderschap met Impact biedt je de mogelijkheid om jouw carrière een nieuwe richting te geven, ongeacht je huidige expertise. Het is een kans om te ontdekken wat er mogelijk is buiten je comfortzone en om bewust bekwaam te worden in jouw leiderschap.

Door deel te nemen aan dit programma, krijg je niet alleen waardevolle inzichten en kennis, maar ook een solide theoretisch en strategisch kader om op terug te vallen. Het stelt je in staat om holistisch naar je organisatie te kijken, effectiever te werken, niet alleen met je gevoel en logisch denken, maar ook met een diepgaand begrip van leiderschap en management.

Het Programma Leiderschap met Impact gaat verder dan alleen zakelijke groei. Het richt zich op het ontwikkelen van jou als mens, waarbij de nadruk ligt op vertrouwen, veiligheid en verbinding. Dit is een kans om niet alleen een betere leider te worden, maar ook een waardevol (strategische) gesprekspartner.

Dus, als je twijfelt over je huidige carrièrepad en op zoek bent naar een manier om meer impact te maken in de wereld, overweeg dan het Programma Leiderschap met Impact. Het is de sleutel tot het ontdekken van nieuwe mogelijkheden, groei als professional en uiteindelijk zorgt het voor een duidelijke stap voorwaarts in je loopbaan.

Lees meer over wat deze opleiding je kan brengen in het verhaal van Martin Baai.

Kosten

Jouw kosten voor de opleiding

Voor het Programma Leiderschap met Impact betaal je € 6.000,- btw-vrij.

Bij de prijs zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • Lesdagen, boeken, studiemateriaal (artikelen en abstracts)
 • Lunches en overige consumpties
Aanmelden

Hoe schrijf jij je in?

Heb jij je droomopleiding bij ons gevonden? Geweldig! Het inschrijven kan beginnen. Je hoeft hiervoor slechts 2 stappen te zetten. Om een plekje te garanderen, schrijf je 4 weken voor startdatum in. Nadien kan het zijn dat de groep vol zit. Volg de onderstaande stappen.

Stap 1: Toestemming van jouw werkgever

Voordat jij je inschrijft voor het Programma Leiderschap met Impact, is het belangrijk dat jij toestemming van je werkgever/opdrachtgever krijgt om je leeropdracht uit te voeren in jouw eigen en/of een andere organisatie. Mocht je geen organisatie hebben waar jij jouw leeropdracht kunt uitvoeren, dan hebben wij een (inter)nationaal Alumninetwerk. Veel van deze alumni bieden onze studenten de mogelijkheid om projecten bij hen uit te voeren. Wil je meer informatie? Vraag het aan onze studieadviseurs.

Stap 2: Schrijf je in

Je bent bij de laatste stap voor het inschrijven aanbeland. Vul het online aanmeldformulier in. Zodra je dit hebt ingevuld en op verzenden hebt geklikt, ontvang je van ons een e-mail met verdere instructies. Mocht je nog geen persoonlijk adviesgesprek hebben gehad, dan neemt één van onze studieadviseurs contact met je op om een afspraak in te plannen.

Persoonlijk advies?

BSN Studieadviseur Linda Hoksbergen Linda Hoksbergen
Locatie
Buren
Taal
Nederlands
Startdatum
11 maart 2024
Deadline aanmelding
12 februari 2024
Kosten
€6.000,- (BTW vrij)
Duur opleiding
5 maanden
Effort
2 dagen p/m
Aantal deelnemers
10 - 18

"Het Programma Leiderschap met Impact heeft mijn verwachting overtroffen, jullie hebben absoluut de 9 gehaald! In eerste instantie dacht ik dat ik voornamelijk veel voorbeelden zou krijgen en wellicht tot andere inzichten zou komen door de groep waarmee ik de opleiding doorliep. Ik had natuurlijk wel gezien dat jullie praktijkgericht en met Action Learning werken, maar het verraste mij dat het veel menselijker en meer holistisch is dan ik had durven dromen."

Martin Baai
Adviseur en procesbegeleider voor strategisch leiderschap en organistieontwikkeling, Straleno
BSN Alumnus Martin Baai MBA

Brochure aanvragen

Vraag jouw brochure aan

Wil je meer weten over deze opleiding? Vul jouw gegevens in en ontvang geheel vrijblijvend de brochure via e-mail.

"*" geeft vereiste velden aan

12 − 2 =

BSN Alumnus Walter van der Vlist MBA

BSN ontwikkelt leiderschap omdat jij:

01
Verantwoordelijk bent
Jij kijkt vooruit en levert een bijdrage aan de oplossingen voor de uitdagingen van vandaag.
02
Aanzet tot verandering
Jij bouwt vertrouwen op bij alle betrokkenen van de organisatie, moedigt samenwerking en verschillende inzichten aan en zorgt voor gestructureerd teamwork.
03
Weloverwogen beslissingen neemt
Jij begrijpt de organisatie en de urgentie van de verandering, en creëert waarde, zodat er verbeteringen worden aangedragen die realistisch zijn.
04
Resultaat gedreven bent
Jij gaat voor het echte resultaat met focus op impact, waarbij je werkt aan duidelijke duurzame ontwikkelingsdoelen voor de toekomst en zorgt dat deze daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Onze docenten hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend.
Naast deze ervaring in het vakgebied hebben zij ook een goede kennis van modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk.

BSN MBA Docent | Isolde Kolkhuis Tanke

Isolde Kolkhuis Tanke

Human Resource Management
BSN MBA Docent | Corina Kuiper

Corina Kuiper

Innovatie Management
Hinrich Slobbe | Docent Financieel Management

Hinrich Slobbe

Financieel Management
Norbert Greveling | Docent Strategisch Management

Norbert Greveling

Strategisch Management

Faq

Veelgestelde vragen

Wij hebben veelgestelde vragen voor jou op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op.

01
Ontvang ik een diploma of certificaat bij afronding van dit programma?

Bij een succesvolle afronding van het Programma Leiderschap met Impact ontvang je een certificaat. Dit certificaat geeft deels vrijstellingen voor de gehele MBA-opleiding.

02
Wat is de gemiddelde studiebelasting?

De gemiddelde studiebelasting is ca. 6 uur per week, inclusief de lesdagen.

03
Hoe ziet de eindopdracht eruit?

Als eindopdracht maak je dezelfde opdracht als MBA-studenten maken voor het vak Strategisch Management. Dit betekent dat je een korte paper moet schrijven, waarin je verschillende strategische modellen toepast op jouw eigen organisatie en deze vervolgens analyseert.

04
Krijg ik met dit programma vrijstellingen in de MBA?

Na succesvolle afronding van het Programma Leiderschap met Impact ontvang je bij doorstromen naar de MBA-opleiding de volgende vrijstellingen:

 • Managementvaardigheden 1 (fase 1)
 • Innovatie Management (fase 1)
 • Financieel Management (fase 1)
 • HRM (fase 1)
 • Strategisch Management (fase 1 en 2)
Terug naar boven