Zoeken

MBA Proeflessen

LOCATIE
Buren

TAAL
Nederlands

STARTDATUM STRATEGIE & MARKETING
25 januari 2024 (13.00 – 15.00 uur)

STARTDATUM ACTION LEARNING
19 maart 2024 (13.00 – 15.00 uur)

STARTDATUM FINANCIEEL MANAGEMENT
Nog nader te bepalen (13.00 – 15.00 uur)

KOSTEN
Gratis

01
Beschrijving
Beleef de kracht van Action Learning

Wil je een MBA-opleiding volgen en weten of onze manier van lesgeven en de Action Learning methodiek bij je past? Ervaar het dan in onze gratis MBA-proefles. Je beleeft twee van onze hoofdvakken Strategisch Management en Marketing Management en de kracht van Action Learning en de impact hiervan op jouw manier van denken en handelen.

02
MBA Proefles Action Learning
Ervaar onze Action Learning leermethode

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over wat Action Learning precies inhoudt. Een zoekactie via Google levert genoeg informatie op, maar wat betekent dit in de praktijk? Hoe past Business School Nederland dit toe in haar MBA-opleidingen?

Vaak wordt gedacht dat Action Learning over praktijkgericht leren gaat. Echter, Action Learning gaat verder dan dat. Action Learning is een proces waarbij een kleine groep deelnemers leert en werkt aan echte problemen, acties onderneemt en individuen, teams en organisaties ontwikkelt. Het helpt organisaties bij het ontwikkelen van creatieve, flexibele en succesvolle strategieën om problemen aan te pakken en op te lossen. Tijdens deze interactieve MBA-proefles word je in vogelvlucht meegenomen in dit proces. Je ervaart en beleeft de kracht van Action Learning en de impact hiervan op jouw manier van denken en handelen. En omdat we echte ‘problemen’ van de deelnemers gaan behandelen, krijg je daarnaast direct een beeld wat de impact van deze leermethode op jouw organisatie is.

Deze proefles wordt gegeven door onze docent Guus Goris.

Het programma ziet er als volgt uit
  • 12.30 uur ontvangst met een broodje
  • 13.00 uur aanvang Action Learning MBA-proefles
  • 15.00 uur einde Action Learning MBA-proefles met aansluitend de mogelijkheid tot napraten
03
MBA Proefles Strategie en Marketing
Ervaar de manier van lesgeven

Tijdens deze MBA-proefles behandelen we Strategisch Management en Marketing Management (twee van de hoofdvakken uit onze MBA-opleidingen) volgens de Action Learning methode. Om de beleving zo realistisch mogelijk te maken kun je bij jouw aanmelding vragen indienen die te maken hebben met jouw eigen praktijksituatie. Tijdens de proefles behandelt de docent een paar van de ingediende vragen. Je krijgt meteen nieuwe inzichten, ervaart het niveau van onze MBA en beleeft onze manier van lesgeven. Met als belangrijkste resultaat: ervaren wat onze MBA-opleiding voor jou, jouw carrière en jouw organisatie kan betekenen.

Deze proefles wordt gegeven door onze docent Paul Turken.

Het programma ziet er als volgt uit
  • 12.30 uur ontvangst met een broodje
  • 13.00 uur aanvang Strategie en Marketing MBA-proefles
  • 15.00 uur einde Strategie en Marketing MBA-proefles met aansluitend de mogelijkheid tot napraten

Beluister ook de podcast van Paul en/of lees zijn blog.

04
MBA Proefles Financieel Management
Ervaar één van onze MBA hoofdvakken, Financieel Management

Finance is geen wiskunde, het is ook geen exacte wetenschap, finance is een taal! Een manier waarop we met elkaar communiceren, zodat we op een snelle en efficiënte manier informatie kunnen uitwisselen. Wil jij ook de taal van finance leren en nog veel meer andere onderwerpen oppakken? Kom dan eens ervaren of een opleiding bij de BSN met Action Learning jouw aanspreekt.

Tijdens deze MBA-proefles behandelen we Financieel Management (een van de hoofdvakken uit onze MBA-opleidingen) volgens de Action Learning methode. Deze wordt gegeven door onze docent Susan Marcussen. Susan heeft vanwege een dyslectische achtergrond een bijzondere methode ontwikkeld. Alle Financieel Management onderwerpen geeft ze weer in een, voor de leek, begrijpelijk samenhangend geheel. Haar motto is dan ook:

“Als je het niet eenvoudig uit kunt leggen, begrijp je het zelf niet goed genoeg.”

Als professional heb je natuurlijk al regelmatig te maken gehad met financiële rapporten en heb je al menig budget besprekingen gevoerd. Gedurende de proefles bespreekt Susan met jou en de andere deelnemers een aantal belangrijke verbanden binnen Financieel Management die je al voor 80% beheerst. Iedereen zal verschillende hiaten in zijn kennis hebben. Een veel gehoord citaat: “Is dat echt zo? Daar heb ik op deze manier nog nooit naar gekeken.”

Om de beleving zo realistisch mogelijk te maken, kun je bij jouw aanmelding vragen indienen die te maken hebben met jouw eigen praktijksituatie. Tijdens de proefles behandelt Susan een paar van de ingediende vragen. Je krijgt meteen nieuwe inzichten, ervaart het niveau van onze MBA en beleeft onze manier van lesgeven.

Na de proefles ben je nieuwsgierig naar het eerstvolgende financiële overzicht dat je zelf gaat ontvangen. Leer de taal van finance te gebruiken om betere vragen te stellen, te begrijpen wat er gebeurd is en de juiste acties te definiëren. Misschien ga je wel met een actiepunt naar huis om de financiële resultaten van jouw organisatie te verbeteren…

Het programma ziet er als volgt uit
  • 14.30 uur ontvangst
  • 15.00 uur aanvang Financieel Management MBA-proefles
  • 17.00 uur einde Financieel Management MBA-proefles met aansluitend de mogelijkheid tot napraten

Beluister ook de podcast van Susan en/of bekijk haar TEDx Talk.

05
Wat onze deelnemers zeggen

“Ik had van tevoren niet verwacht dat ik van deze sessie al zoveel zou leren over Action Learning. Alleen deze sessie heeft mij al nieuwe inzichten gegeven!”

“Het was een inspirerende sessie. Heel fijn was de veilige sfeer die gecreëerd werd, waardoor je oprecht en met een open blik aan een probleem kunt werken.”

“Heel verfrissend om te leren om vragen te stellen, waar niet jouw eigen mening stiekem nog in doorsijpelt. Dat is lastiger dan het lijkt!”

Docenten

Guus Goris | Action Learning Coach

Guus Goris

Action Learning Coach
Paul Turken | Docent Strategisch en Marketing Management

Paul Turken

Strategisch en Marketing Management
Susan Marcussen | Docent Financieel Management

Susan Marcussen

Financieel Management en Corporate Finance

Testimonials

Wat anderen over BSN zeggen

Ik was vroeger te veel met mezelf bezig en had te weinig aandacht voor de ander. Door Action Learning weet ik nu hoe inefficiënt dit is.

Wilbert Moorman

Wilbert Moorman

Action Learning coach bij BSN

De Leergang Management en Leiderschap geeft mij inzicht in mijn persoonlijke eigenschappen en die van anderen.

Annemieke Krikke

Annemieke Krikke

Clustermanager bij Amerpoort

De Executive Action Learning MBA-opleiding van BSN bleek vooral een enorme verrijking voor mijn persoonlijke ontwikkeling

Roos Herman

Roos Herman

Directeur bij Bibliotheek West-Brabant

Door mijn Action Learning MBA bij Business School Nederland ben ik echt gegroeid en meer een bedrijfskundige geworden.

Esmee Rouwhof

Esmee Rouwhof

Relatiemanager Grootzakelijke Markt voor Arnhem & De Achterhoek bij Liander

Ik koos voor BSN's MBA, omdat deze niet alleen theoretisch is, maar ook direct toepasbaar op de projecten die je in je eigen organisatie uitvoert.

Marlou Mulders

Marlou Mulders

Commercial Director bij Prins Petfoods

Het belangrijkste pluspunt was het feit dat ik de kans kreeg om met echte vraagstukken van mijn werkgever aan de slag te gaan.

Robert Koolen

Robert Koolen

Directeur Duurzame Ontwikkeling bij Heijmans
Terug naar boven