Terug naar actueel
Impact Stories

Stefs transformatie tijdens de Executive MBA in uitdagende tijden

In impact stories door Business School Nederland

Stef Moison behaalde in coronatijd online zijn Executive Action Learning MBA bij Business School Nederland (BSN). Al geruime tijd is hij werkzaam bij de Rabobank en tijdens zijn MBA-opleiding werd hij Directeur Verzekeren van Noord-Holland Noord. Waarom leerde hij bij BSN? In zijn impact story vertelt Stef erover en wat de leerreis die hij samen met zijn studiegenoten maakte hem persoonlijk en zakelijk bracht.

Start MBA-avontuur voor een helicopterview

Eind 2015 begon Stef aan zijn MBA-avontuur. Destijds was hij manager van V&S Particulieren bij de Rabobank. Zijn grootste drijfveer om met deze opleiding te starten was om meer overzicht te krijgen en te begrijpen wat er gebeurt in zijn totale organisatie.

“Ik wilde weten wat er gebeurde als ik aan bepaalde knoppen draaide in de organisatie. Met deze Executive Action Learning MBA kon ik deze helikopterview ontwikkelen.”

Terugblik op een transformerende MBA-ervaring

De leerreis en afstudeerfase beschrijft Stef als een periode vol uitdagingen en veranderingen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak.

“Het was een gave reis die ik niet had willen missen, maar op sommige momenten was deze ook best zwaar. Tijdens mijn studie ben ik mijn beide ouders kwijtgeraakt en heb ik drie keer een nieuwe functie bij de Rabobank gekregen. De laatste aanstelling was precies toen ik begon aan mijn MBA-afstudeerfase. Naast dat het een forse persoonlijke vooruitgang was, is het ook een flinke uitdaging afstuderen en een nieuwe baan. Ik kan wel zeggen dat ik daarom extra trots op mijzelf ben dat ik mijn MBA-titel heb behaald.”

Aanpassen aan een online afstudeeromgeving in coronatijd

Toen Stef ging afstuderen kwam het coronavirus om de hoek kijken en was het niet meer mogelijk om bij BSN in Buren af te studeren. De verdediging werd verplaatst naar een online omgeving.

“Het was even wennen omdat non-verbale communicatie online niet of nauwelijks is te zien, maar soms werkt dat ook in je voordeel. Ik koos ervoor om mijn verdediging niet in een thuis setting te doen, maar op een professionele locatie bij de Rabobank in Alkmaar. Mijn vrouw en dochter zijn meegegaan. Ook was het mooi dat mijn subsetgenoten (kleine studiegroep van 4 – 6 studenten) er online bij konden zijn om mij te steunen. Zij kregen zelfs nog even het woord, dat vond ik wel bijzonder.”

“We zijn vier jaar geleden met zijn vieren gestart en hebben het ook samen afgerond.”

Samenwerking en vriendschap binnen de MBA

Stef vertelt over de impact van de onderlinge relaties binnen zijn subset.

“Het is vooraf altijd de vraag of het gaat klikken met elkaar in de groep. Je moet de veiligheid, het vertrouwen en de verbinding met elkaar voelen om elkaar durven aan te spreken. Dat is gelukt. We hebben elkaar goed inhoudelijk weten te challengen, scherp gehouden en gemotiveerd. Ook hebben we elkaar er doorheen getrokken, vooral op momenten dat het zwaar was. We zijn naar elkaar toegegroeid als subset en dat levert een mooie vriendengroep op die ook nu nog voor elkaar klaarstaat.”

Focus van het MBA-afstudeerproject op Performance Management

Het MBA-afstudeeronderzoek van Stef ging over het gebruik van hun Performance Management systeem GROW!, een systeem om zelf het gesprek met je leidinggevende aan te gaan over je verdere ontwikkeling. Een systeem waarbij jezelf de regie in handen hebt over je eigen ontwikkeling en toekomst.

“Het zou een ander niveau van gesprek opleveren dan in een doorgaans functioneringsgesprek. Echter bleek in de praktijk dat er te weinig gebruik werd gemaakt van GROW! door de medewerkers van de Rabobank. In de interviews en enquêtes die ik heb gehouden kwam naar voren dat zij het systeem niet makkelijk op het intranet konden vinden, het systeem niet goed begrepen en daardoor ook niet de toegevoegde waarde zagen. De interne communicatie en interne processen waren dus niet goed geregeld. Medewerkers waren niet goed betrokken bij de implementatie van GROW! en kregen te weinig uitleg van de filosofie achter het systeem. Hierdoor was er weinig gedragenheid bij de medewerkers.”

Veranderingen binnen Rabobank door het MBA-onderzoek

Door Stefs MBA-afstudeeronderzoek naar het gebruik van GROW! zijn er daadwerkelijk veranderingen teweeggebracht bij de Rabobank. Zo heeft het bijgedragen aan de verbetering van interne processen en communicatie rondom het Performance Management systeem.

“We betrekken nu onze medewerkers bij de implementatie en ons intranet is geherstructureerd, zodat GROW! beter vindbaar en toegankelijk is.”

Naast het MBA-afstudeeronderzoek hebben ook een aantal van zijn Action Learning Projecten veranderingen tot stand gebracht.

“Een uitdaging was om de respons van ons klanttevredenheid onderzoek te verhogen. Dit is gelukt door het toevoegen van waarde aan de respons. Van elke respons werd 1 euro gedoneerd aan een goed doel. Een andere uitdaging was hoe we de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen alleen nog binnen de afdeling Verzekeringen konden verkopen, ook dit is gerealiseerd!”

De grootste persoonlijke winst van de praktische MBA

De persoonlijke en professionele groei die de MBA van BSN biedt, is vaak aanzienlijk. Wat was voor Stef de grootste persoonlijke winst die hij heeft behaald door zijn MBA en wat heeft de praktijkgerichte leermethode Action Learning hem gebracht?

“Ik heb nu een helikopterview; hierdoor ben ik beter in staat om te zien wat voor stromingen er binnen mijn organisatie lopen. Daarnaast heeft Action Learning mij geleerd meer slimme open vragen te stellen om het juiste probleem op te lossen.”

Het toepassen van Action Learning was in eerste instantie even wennen voor Stef.

“In het begin voelt het best onnatuurlijk elkaar vragen stellen over een probleem. Je bent toch al gauw geneigd om snel een oplossing te vinden voor een probleem. Maar het is goed om eerst te analyseren om tot de kern van het probleem te komen. Het is echt een toegevoegde waarde geweest voor onze Action Learning Projecten en ook nu triggeren we elkaar in de organisatie om de juiste vragen te stellen.”

Tijdmanagement als sleutel tot succes in de MBA

Een MBA-studie brengt naast kansen ook flinke uitdagingen met zich mee. De grootste uitdaging voor Stef lag hem in tijd vinden en plannen.

“Je moet je studietijd echt in je leven inbouwen en keuzes maken. Dat betekende voor mij elke zaterdag en zondag een aantal uur studeren en aan projecten werken. Zonder discipline red je het niet.”

“Als je kiest voor de BSN MBA, weet je dat het tijd kost en dat studeren je weekend is. Tip: Ga niet twijfelen aan deze nieuwe structuur waaraan je een aantal jaar vastzit, maar ga door. Zorg dat je elkaar als subset beethoudt onderweg op deze MBA-reis.”

Voortdurende focus op persoonlijke en professionele groei

Stefs verhaal illustreert een indrukwekkende transformatie gedurende zijn Executive MBA bij Business School Nederland, die hem niet alleen een diepgaand begrip van zijn organisatie gaf, maar hem ook persoonlijk vormde. Zijn reis toont aan dat zelfs in de meest uitdagende tijden, met de juiste instelling, ondersteuning van peers, en een voortdurende focus op persoonlijke en professionele groei, aanzienlijke veranderingen mogelijk zijn.

Wil je ook eens ervaren wat Action Learning doet voor jouw manier van denken en handelen en wil je kennis maken met onze MBA? Volg dan een MBA Proefles en ontdek of deze opleiding bij je past.

Business School Nederland

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

10 + 2 =